Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Τουρκικός Τύπος για Αγία Σοφία: «Λίγες μέρες έμειναν για την προσευχή»

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: Εκκλησία και Κόσμος Ορθόδοξη Εκκλησιολογία και Ορθόδοξη Πολιτειολογία, από τον Γεώργιο Παύλο



Σήμερα Στην Πτολεμαΐδα

Σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου απόγευμα 7μμ στον Ποντιακό   Σύλλογο  που βρίσκετε στην κεντρική οδό 25ης Μαρτίου με Γουμέρας, απέναντι από το Υδραγωγείο.
Θα μιλήσουμε και θα συζητήσουμε με θέμα:
Εκκλησία και Κόσμος
Ορθόδοξη Εκκλησιολογία και Ορθόδοξη Πολιτειολογία

Π. Σιούσουρας: Το «κλειδί» των 12 ναυτικών μιλίων

https://www.youtube.com/watch?v=_62yqMVHCAs

 

 

 

Μέσα σε δύο 24ωρα επαληθευτήκαμε . Ο τούρκος δεν θέλει μόνο ΑΟΖ, αλλά κυρίως αποστρατικοποίηση νησιών μας. Θέλουν να κόψουν την καρωτίδα του ΑΙΓΑΙΟΥ που είναι η ΧΙΟΣ και ζητούν την αποστρατικοποίηση των ΨΑΡΩΝ.



« Από το 2016 τονίζαμε ότι η καρωτίδα του ΑΙΓΑΙΟΥ είναι ΧΙΟΣ για αυτό και οι τούρκοι  θέλουν να την κόψουν;
Η Στρατηγική θέση της ΧΙΟΥ στο κεντρικό Αιγαίο με τον 25ον Μεσημβρινό και τους ναυτικούς διαδρόμους ναυσιπλοΐας που συνδέουν την Μαύρη Θάλασσα μέσω των Στενών του Βοσπόρου με τις ακτές της Συρίας και της Αιγύπτου συνιστά την Γεωπολιτική ΚΑΡΩΤΙΔΑ όλου του Αρχιπελάγους Αιγαίου.»
 http://www.freepen.gr/2016/05/blog-post_653.htmlhttps://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/05/blog-post_770.html
Την Παρασκευή που μας πέρασε  επισημαίναμε ότι ο τούρκος δεν θέλει μόνο διάλογο για την ΑΟΖ, αλλά θα απαιτήσει και νησιά αποστρατικοποιημένα. Κυριακή βράδι απαιτεί αποστρατικοποίηση των ΨΑΡΩΝ.
Τον ενοχλούν τα ηρωικά ΨΑΡΑ με τους μπουρλοτιέρηδες γιατί έχουν για αυτόν ιστορική βαρύτητα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Παρασκευή 26- 6- 2020 στο άρθρο μας  « Πότε τα βρήκε ο Ελληνικός Λαός με την Τουρκία για να τα ξαναβρεί και τώρα, την στιγμή που απειλεί και χλευάζει;»
Επισημαίναμε: 
-« Αν μπορείς να τραβήξεις την κουρτίνα στα παρασκήνια θα καταλάβεις τι θέλει ο σουλτάνος και γιατί απειλεί έτσι άγαρμπα»          
μας είπε ένας που φαίνεται να γνωρίζει από διαχείριση πρωτόγνωρων γεωστρατηγικών  κρίσεων
        
-« η σημερινή τουρκία πέρασε εδώ και καιρό τα εσκαμμένα , με τις πλάτες των δυτικών και την ώρα που έχει κάνει φούλ μεταστροφή προς αυτούς , πήρε με υποσχετική αυτά που ήθελε στα νερά της Αν. Μεσογείου»
    
 - « αλλά τώρα απαιτεί και την διασφάλιση αυτών των υποσχετικών»
         
- « απαιτεί μαζί με αυτά την εδώ και τώρα αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών του Βόρειου Αιγαίου, με ότι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα»
        
- « σε λίγο μπροστά στα μάτια μας θα ξεδιπλωθεί ο καλά μεθοδευμένος σχεδιασμός της μετακίνησης  ροών αλλοδαπών στα νησιά αυτά και σε τι αποσκοπούσε»
        
- « αν φύγει ο Ελληνικός στρατός από τα νησιά , τελείωσαν και τα νησιά, ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ»
       
- « ο Ερντογάν αυτές τις ώρες δεν ενδιαφέρεται  μόνο για ΑΟΖ, επήρεια , υφαλοκρηπίδα αλλά απαιτεί αποστρατικοποίηση περιοχών μας και κατάληψης μερικώς αυτών με το προηγούμενο ότι υπήρχαν πάλαι ποτέ  τμήματα της οθωμανικής επικράτειας»
         
-         « έχει αποφασίσει για πόλεμο και περιμένει την κατάλληλη στιγμή»
Κυριακή 28 – 6- 2020
“Αποστρατικοποιημένα Ψαρά” απαιτούν οι Τούρκοι! https://www.militaire.gr/quot-apostratikopoiimena-psara-quot-apaitoyn-oi-toyrkoi/
Η Τουρκία ζητεί την αποστρατικοποίηση των Ψαρών! Γεράσιμος Χουντάλαςemail: info@pronews.gr

« Τρεις ημέρες μετά το τηλεφώνημα-έκκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν για «να αρχίσει να του... μιλάει» ο τελευταίος και να μην του κρατά κακία επειδή «είπε και μια κουβέντα παραπάνω» λόγω των τουρκικών αρπαγών σε ΑΟΖ και των συνεχών πτήσεων τουρκικών μαχητικών επάνω από το ελληνικό έδαφος, με NAVTEX που εξέδωσε η Αγκυρα, ζητεί να αποσυρθούν αμέσως οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τα... (εμβληματικά για την Ελλάδα) Ψαρά!
Οι Τούρκοι απαιτούν να μην διεξαχθεί καμία ελληνική άσκηση στην περιοχή, να αποσυρθούν οι ελληνικές δυνάμεις από το νησί και την θαλάσσια περιοχή, γιατί «αντιβαίνουν σε όσα έχει συμφωνήσει η Ελλάδα στην Λοζάνη το 1923» Στα Ψαρά υπάρχει ελληνική δύναμη μεγέθους Συντάγματος από δυνάμεις αυτοάμυνας και από το 2018 εκτελούνται ασκήσεις με πραγματικά πυρά, καθώς έχει κριθεί ότι το νησί είναι ευάλωτο σε τυχόν τουρκική αιφνιδιαστική ενέργεια, ως «νησί δεύτερης γραμμής άμυνας».! https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/891657_ektakto-i-toyrkia-zitei-tin-apostratikopoiisi-ton-psaron

Στο προηγούμενο άρθρο μας συμπληρώναμε  επίσης τον διάλογο που είχαμε :  
« Ο Ερντογάν έχει αποφασίσει για πόλεμο και περιμένει την κατάλληλη στιγμή»
        -« για τον τούρκο η κατάλληλη στιγμή είναι το ¨ άνοιγμα της κερκόπορτας¨»  
        -« σήμερα φίλε μου έχουμε πολλούς θυρωρούς έξω από αυτές  τις κερκόπορτες»
 Μας τα είπε αυτά και ανατριχιάσαμε , θυμηθήκαμε τον γέροντα που μας είπε:
-« αυτά τα αίματα που χύθηκαν μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και άλλαξε το χρώμα στα μάρμαρα της, αυτά τα αίματα μας δίνουν το νόμιμο δικαίωμα  να διεκδικήσουμε την ΠΟΛΗ και την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ να λειτουργήσουμε ΟΡΘΟΔΟΞΑ και μεγαλοπρεπώς»
Η εμπλοκή  είναι αναπόφευκτη , ας ετοιμαζόμαστε με ότι διαθέτουμε.
 ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας







Είναι τώρα ανάγκη να ενωθούμε με τις προγονικές αξίες μας για να χαρούμε και τις καλές μέρες που έρχονται .



Το σφυροκόπημα επί προσωπικού επιπέδου συνεχίζεται από ανώνυμους που παρουσιάζονται ως τιμητές.
Κάπου αδελφοί κουραστήκαμε  να δίνουμε εξηγήσεις, όταν τρέχουν τόσα πολλά.Να πρέπει να μπούμε μέσα στην ουσία των γεγονότων και παράλληλα να απαντούμε στις παραδοξότητες και στα εκτοξευόμενα ψεύδη.
Ο ΘΕΟΣ μας έδωσε την κοινή λογική να αξιολογούμε και να εκτιμούμε.  Δεν εισήλθαμε στο πεδίο της εν ΧΡΙΣΤΩ ενημέρωσης για να πάρουμε δόξες ή λόξες . Αυτά τα αφήνουμε για άλλους. 
Δεν διαφημίσαμε βαριά βιογραφικά καθότι  τα διαθέτουμε, αλλά γνωρίζουμε πόσο βαραίνουν αυτά  την πνευματική ζωή .
Αυτά σήμερα δεν έχουν καμία αξία. Το αξιακό σύστημα των ημερών μας άλλαξε δραματικά ή σε πηγαίνει πάνω ή σε πηγαίνει κάτω.
 Η δημοτικότητα και η επισκεψιμότητα αυτού του μικρού διαδικτυακού χώρου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Δεν επιθυμούμε να απαριθμήσουμε  εικόνες   γιατί αυτό δεν είναι το μείζον. Το μείζον είναι αν μπορούμε να πούμε ότι προσφέρουμε το ελάχιστο για ΧΡΙΣΤΟ και Ελλάδα;

Κάποια στιγμή θα σταματήσουμε από αυτό το ψηφιακό μετερίζι και γνωρίζουμε πότε, γιατί μας το διαμήνυσαν άνθρωποι του ΘΕΟΥ.

Όμως τότε, όπου και αν βρισκόμαστε θα έχουμε την συνείδηση μας ήσυχη ότι δεν κάναμε μόνο την στρατιωτική μας θητεία ως έφεδροι αξιωματικοί δίπλα στους πιλότους μας σε πτέρυγες μάχης, αλλά τελειώσαμε αισίως και την άλλη θητεία μας , την πνευματική, από τα ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΑ απέναντι στον αναγκεμένο συνάνθρωπο μας όπου γης, φυλής , χρώματος και θρησκείας. Σας υποσχόμεθα ότι πρώτα ο ΘΕΟΣ θα συνεχίσουμε την συνδρομή μας από αλλού με πολλούς από εσάς. Οι καταστάσεις και οι συνθήκες θα μας κάνουν τότε πραγματικούς αδελφούς  και χρήσιμους ο ένας με τον άλλον.
Γνωρίζουμε αρκετά, λέμε λίγα και ωφέλιμα  , αλλά προσδοκάμε τον ερχομό της ΑΛΗΘΕΙΑΣ στις ζωές μας , της αλήθειας που μας την στέρησαν και μας την στερούν ύπουλα.
Να μας συμπαθάτε που σας κουράζουμε , ο πόλεμος  κορυφώνεται. Ίσως γιατί έρχονται πολύ δύσκολες μέρες. Είναι τώρα ανάγκη να ενωθούμε με τις προγονικές  αξίες μας για να χαρούμε και τις καλές μέρες που έρχονται .

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΠΡΙΝ από λίγο : Τουρκία: Για γεωτρήσεις στα όρια της «Γαλάζιας Πατρίδας» κάνει λόγο ο υπουργός Ενέργειας.



Με αυτούς  τι συνομιλίες να κάνεις , τι κουλτούρα συμβιβασμού να αναπτύξεις, όπως λένε κυβερνητικοί κύκλοι, τι να περιμένεις από εδώ και πέρα;
Μεταξύ του Πόλεμου και  της Ειρήνης δεν χωράει η βλακεία,  η ανικανότητα και η προδοσία.
« Τα μεγαλεπήβολα σχέδια της Τουρκίας στον ενεργειακό τομέα ανέπτυξε σε συνέντευξή του στην τουρκική τηλεόραση, ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, κάνοντας λόγο για γεωτρήσεις και έρευνες στα όρια της «Γαλάζια Πατρίδας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
https://www.iefimerida.gr/oikonomia/toyrkia-geotrisi-galazia-patrida-ypoyrgo-energeias




« Ο Φατίχ Ντονμέζ αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο με τα πλωτά γεωτρύπανα και τα ερευνητικά σκάφη, υπογραμμίζοντας ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια πραγματοποιήθηκαν 6 μεγάλου βάθους γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και η έβδομη με το Γιαβούζ είναι σε εξέλιξη στα δυτικά της Κύπρου.


 «Χρησιμοποιούμε συχνά αυτό το χάρτη, γιατί η περιοχή στην οποία αναφερόμαστε είναι μια πολύ ευρεία περιοχή, αν κοιτάξετε.


Όπως είναι ο νέος όρος, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτά είναι τα σύνορα της Γαλάζιας Πατρίδας μας» . https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/891618_toyrkos-yp-energeias-se-exelixi-i-katahorisi-ton-syntetagmenon-toy

Ὃ,τι καί νά συμβῆ, καί αὐτό τό μαρτύριο, ἂν μᾶς ἐπιφυλάσσεται αὐτή ἡ ὓψιστη τιμή, τόν τελικό λόγο τόν ἒχει ὁ Θεός καί δική του εἶναι ἡ νίκη.



Που είναι ο Θεός; Πατήρ Ευσέβιος Βιττης. ...
Ἐμεῖς λοιπόν λέμε΄ ποῦ εἶναι ὁ Θεός;
Δέν βλέπει ὁ Θεός τί γίνεται στόν κόσμο; Δέν βλέπει ὁ Θεός τούς τυράννους, τούς κακούργους, τούς ἐγκληματίες, τούς ἐκμεταλλευτές, τούς διαφθορεῖς, τούς ἀνατροπεῖς κάθε ἠθικῆς καί φυσικῆς ἀκόμη τάξεως;
 Δέν βλέπει τίς ἀδικίες καί τίς ὠμότητες πού διαπράττουν ἂνθρωποι μέ διεστραμμένα ἒνστικτα καί σατανική διάθεση καί πράξη;
 Ὁ Θεός, ἀγαπητοί μου ἀδελφοί, τό ξαναλέω γιά πολλοστή φορά τά βλέπει ὃλα, τά ξέρει ὃλα, τά σημειώνει στή θεία του μνήμη ὃλα καί ἐπιφυλάσσεται νά ἀποκαταστήση τή δικαιοσύνη καί τό δίκαιο τοῦ κάθε ἀνθρώπου.
Μέ τόν ἐρχομό τοῦ Χριστοῦ θά καταλυθῆ μιά γιά πάντα τό ἀρχαῖο καθεστώς τῆς ἁμαρτίας καί θά ἐγκατασταθῆ ἡ αἰώνια καί ἀκατάλυτη καί ἀδιάδοχη βασιλεία του, βασιλεία δικαιοσύνης, ἀγάπης, ἁγιότητος, εἰρήνης, ἀτέλειωτης μακαριότητος.
Ἂς μή χάνουμε λοιπόν, ἀδελφοί μου, τό θάρρος καί τήν αἰσιοδοξία μας καί ὃταν τά πάντα γύρω μας φαίνωνται κατάμαυρα καί ἀπελπιστικά.
ἡ ζωή μας εἶναι πορεία πρός κάτι τό πολύ συγκεκριμένο.
Καί πυξίδα στήν πορεία μας αὐτή εἶναι ἡ πίστη στό Θεό ἐν Χριστῶ Ἰησοῦ.
Καί μέ αὐτήν τήν πίστη πορευόμαστε, μέ αὐτήν τήν πίστη βλέπουμε, μέ αὐτήν τήν πίστη ἐκτιμοῦμε καί ἀξιολογοῦμε τά πάντα γύρω μας καί μέ αὐτήν τήν πίστη προσδοκοῦμε τό αὒριο.
Ὃ,τι καί νά συμβῆ, καί αὐτό τό μαρτύριο, ἂν μᾶς ἐπιφυλάσσεται αὐτή ἡ ὓψιστη τιμή, τόν τελικό λόγο τόν ἒχει ὁ Θεός καί δική του εἶναι ἡ νίκη.

 Ὃλοι μας ἒχουμε τό χρέος νά καταθέτουμε, τή μαρτυρία μέ τό λόγο καί τό ἒργο μας ἐν Χριστῶ Ἰησοῦ καί διά Χριστόν Ἰησοῦν.
Κάποιοι θά χρειασθῆ νά μαρτυρήσουν μέ κατάθεση καί αὐτῆς τῆς ζωῆς τους. Ἂλλοι ὂχι.
Ὃ,τι πάντως καλούμεθα νά κάνουμε κάθε φορά, ἂς τό κάνουμε μέ αὐτή τή διάθεση.
Καί αὐτό εἶναι τό πιό σημαντικό καί σπουδαῖο πού ἒχουμε νά κάνουμε στή ζωή μας. Ἱερομ. Εὐσεβίο

Δείτε πως κολλάει επάνω στο σώμα ο Τίμιος Σταυρός πριν γίνει το θαύμα


Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ στα Ελληνοτουρκικά ξεκίνησε.



Φώτο « παρεμβάσεις στην πλατεία Συντάγματος για τον Μεγάλο Περίπατο- η στάση  μετακινούμενη στο νέο οδόστρωμα»
Στην Αγορά της Αθηνάς οι ιχθυοπώλες διαμαρτυρόταν γιατί θα μειωθεί η πελατεία τους καθότι για αυτούς  δεν θα  προσπελάζεται με ευκολία το κέντρο.
Τότε σε αυτές τις διαμαρτυρίες ένας πρόσθεσε « και που ξέρουμε αν σε λίγο θα προσπελάζουν τα καίκια μας με ευκολία το ΑΙΓΑΙΟ και αν  στις κάσες με τις ψαριές από εκεί  θα γράφουμε Ελληνικά ή τουρκικά;»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

« Ο  ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ στα Ελληνοτουρκικά ξεκίνησε, οι παρεμβάσεις και η χάραξη νέων απόψεων για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα για τα νησιά μας στήνουν την νέα κουλτούρα για « επωφελείς συμβιβασμούς».

Πότε και πόσες φορές ιστορικά η Ελλάδα συμβιβάστηκε και δεν βρέθηκε από κάτω;

Να ανοίξουμε την ιστορία και να κάνουμε ένα ισολογισμό κερδών , απωλειών.

Νωπό παράδειγμα η ιστορία της Μακεδονίας μας και οι βόρειοι γείτονες μας που καμαρώνουν την νέα ονοματολογία τους.

Σου λένε είναι ψυχομετρημένα τα πράγματα, ότι ο Έλληνας σήμερα  ξεχνάει εύκολα και δεν θυμάται τι έπαθε την προηγούμενη μέρα, γιατί να μην ξανατολμήσουμε πάλι ένα « επωφελή»  συμβιβασμό ;

Όμως στην σημερινή συγκυρία υπάρχει μαζί με την κουλτούρα του συμβιβασμού για ¨επωφελείς συμφωνίες¨ και η κουλτούρα της πλεονεξίας ¨πλιάτσικο – λεηλασία¨ του τούρκου καθώς και η κουλτούρα της προδοσίας.

Άλλο είδος κουλτούρα ( πέρα της πολιτισμικής)  δεν υπάρχει ει μη μόνο ο πόνος μιας νέας εθνικής τραγωδίας στο ξεπροβάδισμα των 200 ετών από την Επανάσταση του 21 και των 100 ετών από τις  μνήμες της Μικρασιατικής καταστροφής-  Προδοσίας καθώς και των 46 ετών από την Τραγωδία- Προδοσία της Κύπρου.

Σήμερα με όσα παράδοξα συμβαίνουν στις μέρες μας ουσιαστικά κινούμαστε μέσα σε αυτό το ιστορικό πλαίσιο.

Μπούκωσε ο καθημερινός ορίζοντας των νεοελλήνων με επιπρόσθετες έγνοιες επιβίωσης και που να ασχοληθεί με τον μεγάλο περίπατο στα Ελληνοτουρκικά που ξεκίνησε.

Το πολύ – πολύ να πάει μια βόλτα στον μεγάλο περίπατο στο κέντρο των ΑΘΗΝΩΝ.»

Αυτά μας έλεγαν καλοί φίλοι που στα πρόσωπα τους έβλεπες το άδηλο μέλλον και την απογοήτευση για το αύριο.
Ένας όμως από αυτούς καθόταν στην γωνία αμίλητος και περίμενε να τελειώσουμε το  brainstorming.

Πήρε και αυτός τον λόγο και μας είπε:
-« και την ΠΑΝΑΓΙΑ που την βάζετε , τι λέτε θα μείνει για πολύ η ΠΑΝΑΓΙΑ μας  να παρακολουθεί αυτούς τους επωφελείς συμβιβασμούς που τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε υποχωρήσεις και οι υποχωρήσεις σιγά- σιγά καταλήγουν σε τραγωδίες;»

Ο φίλος μας κάτι ήθελε να μας πει και δεν το έλεγε, στο τέλος όμως μας το είπε με ταπεινή περίσκεψη:

« η ΠΑΝΑΓΙΑ μου είπε ¨θα γίνει ΘΑΥΜΑ και ουρές θα κάθονται οι Έλληνες για να με ευχαριστήσουν¨ »

ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί και μην τα βάζουμε  κάτω γιατί το μεν άδικο δεν μακροημερεύει, ενώ το δίκαιο ευλογείται.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ παρακαλούμε τους ΑΓΙΟΥΣ των Ελληνικών νησιών μας. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ και τον ξέρουμε όλοι μας.



Ξεκινήσαμε και παρουσιάζουμε τις τηλεοπτικές σειρές με το Εκφαντορικό Συναξάρι των Νεοφανών Αγίων της Λέσβου Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη.
Αυτό θα μας βοηθήσει να μάθουμε πολλά στοιχεία για τους Αγίους αυτούς που σήμερα έχουν γίνει οι ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ.
« Ἡ Παναγία ἀποκαλύπτει τόν ἄγνωστο ἀσκητή.»


Οι ΑΓΙΟΙ χαίρονται, όταν μαθαίνουμε για αυτούς και με την παρρησία τους μας καλύπτουν απέναντι σε κάθε κίνδυνο. Και σήμερα είναι οι κίνδυνοι και οι απειλές πάρα πολλές  από τα ίδια πρόσωπα των φανατικών ισλαμιστών που οδήγησαν στο μαρτύριο της σφαγής τους  Νεοφανείς  Αγίους  της Λέσβου  
« Ἐσύ τόν εἶδες Παπά κι ἐγώ τόν εἶδα ἀξιωματικό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου