Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

"ΤΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΗ"



ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΛΙΓΟ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ :

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ 2ο 
"ΤΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ 

ΣΧΕΣΗ"

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΠΤΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΜΕΛΙΟ ΛΙΘΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝΤΑ.
 
 
 
 

ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Η μετάνοια των Ελλήνων και τα οφέλη για όλη την ανθρωπότητα


Γιατί όμως να επιλέξει ο Θεός τον ελληνικό λαό γιά να αναλάβει το βαρύ φορτίο της Ιεραποστολής;
Καταρχήν ο Κύριος μας ήταν απλοικός, καταδεκτικός, συγχωρητικός, και δοτικός. Έκανε τόσα θαύματα, που δεν θα χωρούσαν όλα τα βιβλία του κόσμου για να γραφτούν μας λέει ο Απόστολος Ιωάννης ο Θεολόγος. Είχε σαν άνθρωπος την αγαθή διάθεση να υπηρετήσει τον πονεμένο άνθρωπο. Στον Ελληνικό λαό επίσης υπάρχει και περισσεύει το φιλότιμο. Όταν ο Έλληνας φύγει απο την καθημερινότητα του, τα θέλω του και γυρίσει στον παλιό καλό εαυτό του, γίνεται παιδί. Αθώος, γλυκύς, δοτικός χωρίς πρόθεση να κερδίσει ανταλλάγματα γι΄ αυτήν του την προσφορά. Δείτε πως φέρονται οι απλοί άνθρωποι στους λαθρομετανάστες, όταν έχουν και παιδιά ιδίως!! Δεν θα τους ξαναδούν, ομως δίνουν απο το περίσσευμα της αγάπης τους κι ας είναι κι αλλόθρησκοι, κι ας υποφέρουν απο τους ομοθρήσκους των μεταναστών αυτών δεινά οι άνθρωποι αυτοί.
Αυτό αγαπά κατά πρώτον ο Κύριος απο τον Έλληνα. Το ας το πούμε απλοικά, το " χαζοφιλότιμο του " . Ό,τι δίνει το δίνει με αγάπη, ξεχνά κακίες και μίση και προσπαθεί να γίνει ωφέλιμος έστω κι αν χάσει!!
Κατά δεύτερον είναι άνθρωπος υψηλής διανόησης . Όλη αυτή η προιστορία που κουβαλά το ελληνικό έθνος, έχει περάσει στα γονίδιά του. Είναι από υπάρξεως του φιλοσοφημένος λαός και εξαιρετικά θρήσκος. Αντιλαμβάνεται τις θείες ενέργειες με το λεπτό αισθητήριο του, δεν προσπαθεί να τον σχηματίσει μέσα στην λογική του τον Θεό, Τον διαισθάνεται όμως έντονα στην ψυχή του, Τον πιστεύει, Τον αγαπά και Τον τιμά αυθόρμητα χωρίς πολλές σοφιστικές αναζητήσεις και λογικά συμπεράσματα! Ζεί τον Θεό, δεν ψάχνει ακόμα να Τον βρεί. Εκτός αυτού δεν είναι κατακτητικός λαός όπως π.χ. οι Ρώσοι. Δίνεται στον συνάνθρωπο του και δεν ζητάει την ανάλογη αμοιβή, ούτε θέλει να αρπάξει κάτι που είναι ξένο. Αυτά και ακόμα περισσότερα θα μπορούσαμε να λέμε, κάνουν τον Χριστό να δείχνει αυτήν την ιδιαίτερη προτίμηση στον Ελληνικό λαό ώστε να γίνει ο Ιεραπόστολος Του σε όλη την οικουμένη. Να αναφερθούμε επίσης και στους μάρτυρες της πατρίδας μας για το όνομα του Ιησού Χριστού. Αυτό το αίμα των προγόνων μας είναι και το πιστοποιητικό μας ότι είμαστε άξια τέκνα αγίων προγόνων κι ότι κι εμείς με την ίδια προθυμία θα επιτελέσουμε το ιερό έργο που θα μας ανατεθεί!!


συνεχιζεται...

ΥΓ. ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΛΟΓΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΕ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΕΙΑ ΜΑΣ. ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ , ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΙΣ ΘΕΙΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ. ΟΣΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΧΑΡΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ!

ΠΑΤΗΡ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΙΔΗΣ

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ 
Κυρία Βασιλική απο Σέρρες.
Η κυρία Βασιλική μας διηγήθηκε κάποια πράγματα απο τον παπά Γιάννη. 
Τα νέα παιδιά, μας έλεγε ο παππούλης, δεν κάνει να τα κατηγορούμε. Σήμερα όλες οι τροφές, το νερό, ακόμη κι ο αέρας που αναπνέουμε είναι μολυσμένα. Πλαστικές τροφές τρώει η νεολαία μας, έλεγε, εμείς τουλάχιστον προφτάσαμε να φάμε κι αγνές τροφές. Τι να σου κάνουν και τα παιδιά, ό,τι λαμβάνουν έχουν μέσα τους. Δεν φταίνε που έχουν καταντήσει έτσι, να τα λυπάστε τα καημένα και να μην τα κατηγορείτε και τα μαλλώνετε συνεχώς.

Για τις ταυτότητες και το σφράγισμα, πάλι. έλεγε. Μήν βιαστείτε να πάρετε ταυτότητες και να σφραγιστείτε, δεν θα προλάβουν να τα εφαρμόσουν, μόνο κάτι στη αρχή θα προκάμουν αλλά μέχρι εκεί. Εσείς μην τρέξετε να τα πάρετε, δεν θα φτάσουν στον σκοπό τους. Θα τους βγούνε άλλα στην μέση.
Για την μεγάλη πείνα, που θα έρθει, έλεγε πάλι συχνά. Η Παναγία μας δεν θα μας αφήσει, θα έχουμε να φάμε κάτι, κάντε και κάνα κηπάκο, αλλοίμονο στις χώρες που δεν θα έχουν αγροτική οικονομία. Εμείς θα έχουμε πάντα κάτι να πορευτούμε. Δεν μας αφήνει η Παναγιά! Ποτέ να μην απελπιστείτε, δεν θα είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όπως τα παρουσιάζουν.


ΜΕΤΑΝΟΙΑ

ΜΕΤΑΝΟΙΑ
Το μεγάλο αυτό θέμα θα προσπαθήσουμε να το αναλύσουμε διασπάζοντάς το σε μικρότερες ενότητες.
Αυτό καθεαυτό το θέμα μετάνοια θα έχουμε τον χρόνο καί την άνεση να το αναρτήσουμε μέσα απο τις πνευματικές παρακαταθήκες της Γερόντισσας, ίσως και σε βιντεάκι. Εμεις θα επικεντρωθούμε για το παρόν στο συγκεκριμένο ...

ΠΩΣ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ, ΠΟΙΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΥΣΧΕΡΟΥΣ ΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΘΕΟΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
 *ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ OΛΕΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ *. 

Καταρχήν μετάνοια σημαίνει παραδοχή , καταλαβαίνω ότι έσφαλα σε κάτι. Αφού το αποδέχομαι αυτό θέλω να το αλλάξω. Άρα έγινε το πρώτο βήμα, η μεταμέλεια. Επόμενο βήμα είναι η διάθεση να διορθωθώ. Να μην ξαναεπαναλάβω τα ίδια σφάλματα. Επόμενο βήμα η ένωσή μου με τον Θεό που λατρεύω και λυπώ με την κακή μου προαίρεση. Και φυσική απόρροια μετά στον πιστό είναι η εξομολόγηση, δηλαδή η συγγνώμη που την δημοσιοποιώ στον πνευματικό, παλιότερα γινόταν και σε όλο το πλήθος των πιστών. Απο εκεί και πέρα είναι θέμα πνευματικού πλέον. Κάπως έτσι θα λειτουργήσει και μετάνοια του Ελληνικού λαού.
Παμε στο Ελληνικο προβλημα ομως. Γιατι εφτασε η Ελλαδα τοσο χαμηλα; Μηπως φταιξαμε σε κατι; Μηπως ειμαστε οι χειροτεροι ολων των ανθρωπων; Μηπως μας ζηλευουν και θελουν να μας ξεκανουν οι εχθροι της πιστεως και της πατριδας; Κι αν ναι γιατι; Και γιατι δεν βοηθαει ο Θεος τους Ελληνες τωρα που τον εχουν αναγκη;
Κατα πρωτον για οτι μας συμβαινει δεν ευθυνεται κανεις αλλος, περα απο εμας. Δεν ζηταμε βοηθεια απο τον Κυριο, δεν Του δινουμε το δικαιωμα να παρεμβει για το δικο μας οφελος, δεν Τον υπολογιζουμε καν οτι υπαρχει και θελει να μας βοηθησει. Ουτε ο Θεος λοιπον μας εγκατελειψε, ουτε οι ξενοι αποφασισαν να μας ξεπαστρεψουν τελειως κι εντελως, αν και καποιοι θα το επιθυμουσαν. Δικες μας ειναι οι επιλογες για οσα μας φορτωθηκαν. Απλα ο καθενας μας κοιταει τον εαυτο του, αντε το πολυ πολυ και τους δικους του ανθρωπους. Θελουμε οτι αγαθο υπαρχει να το απολαυσουμε στον υπερτατο βαθμο. Μας αρεσει η ντολτσε βιτα. Δεν μας απασχολει καθολου αν σε καποια φτωχη οικογενεια λειπεται κι αυτο το γαλα των παιδιων, να τους το παμε εμεις. Ας στερηθουμε κι ενα ποτηρι ουισκυ στην καφετερια αδελφε! Να το κανουμε ομως. Δεν θα επεισελθουμε στα ερωτικα μας παθη , εκει δεν βγαινει καθολου ακρη. Τα γραψαμε στις προγαμιαιες σχεσεις, στις σχεσεις των παντρεμενων ζευγαριων, στα κειμενα για τους κεκοιμημενους που εχει σαν υποενοτητα τις εκτρωσεις, βογγα η γη απο το αιμα των αθωων αγεννητων παιδιων και θελει να το ξερασει. Με σεισμο; με πλημμυρες; με τυφωνες; με ολα αυτα μαζι; Θα το κανει ομως γιατι ειναι μια απο τις 7 πληγες που θα κτυπησουν την πατριδα. Χασαμε αυτο που ειχαμε παλιοτερα. Την ανθρωπια μας , την ζεστασια που εμπνεαμε στον συνανθρωπο μας, το φιλοτιμο. Κρυοι, αμειλικτοι, εγωκεντρικοι, απαιτητικοι, απληστοι. Ακομα και στις εκλογες παρολο που ξερουμε οτι απο αυτους ασπρη μερα δεν θα δουμε, ψηφιζουμε με ατομικου συμφεροντος κριτηρια, αντε το πολυ πολυ με συνηθεια απο το παρελθον. Ουτε η πατριδα , ουτε το μελλον των παιδιων , ουτε καν η πιστη μας δεν μας νοιαζει. 
Μπαινουμε στην ουσια του θεματος.
Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΝΑ ΚΟΡΥΦΩΘΟΥΝ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΥΨΙΣΤΟ ΕΡΓΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΘΕΙ, ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΜΠΑΘΕΙΣ. ΛΟΥΤΡΟ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ, ΝΑ ΞΑΝΑΛΟΥΣΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Πως θα επιτευχθει αυτο;Θα μπορουσε να γινει ενας πολεμος εναντια στην  Ελλαδα , οι αμετανοητοι να φυγουν και οι υπολοιποι να συνερθουν και να αλλαξουν ροτα. Δεν το θελει ο Θεος ετσι. Ξεκινησε το κακο με οικονομικους ορους. Φτωχεια και στερηση. Να μαθουμε να πειναμε για μαθουμε να συμποναμε. Να μαλακωσει σιγα σιγα η καρδια μας. Ηρθανε και οι ξενοι, να δουμε και τι θα πει ξεριζωμος και προσφυγια. Να μαθουμε να φοβομαστε οτι κι εμεις ετσι θα καταληξουμε, αν αφησουμε αλλους να παρουν την πατριδα μας. Αρα αρχιζει σιγα σιγα να αναπτυσσεται το αισθητηριο της φιλοπατριας. Ηρθαν και οι αθεοι να βγαλουν προσευχη, θρησκευτικα απο τα σχολεια και τον σταυρο απο την σημαια, παπαδες οπου αυτοι φευγουν σχεδον ποτε δεν αντικαθιστανται. Θα πονεσει η ψυχη μας να μας απομακρυνουν κι απο την εκκλησια μας. Λιγο λιγο το δηλητηριο θα το καταπινουμε και σε λιγο καιρο και το αισθημα της αυτοσυντηρησης θα αρχισει να αναπτυσσεται, γιατι ηδη στα πανεπιστημια κι αλλου εχουμε βιασμους νεων παιδιων. Κινδυνευουν τα παιδια μας. Κινδυνευει ο καθενας απο τις ανεξελεγκτες επιθεσεις για ληστειες, κλοπες , φονους ενιοτε αλλα και βιασμους μεγαλυτερων ανθρωπων. Κοινωνικο προβλημα πλεον. Ξενοι ηρθαν πολλοι κι απροσκλητοι στην πατριδα και ετοιμαζονται να τους νομιμοποιησουν, κι ασε τους Ελληνες να φευγουν εξω. Να λοιπον που ερχονται τα κακα και επονται και λιγα ακομη. 7 πληγες θα μας χαστουκισουν και μια εξ αυτων  ειναι οι ανεξελεγκτοι που αναστατωνουν την ζωη των πολιτων. Ερχεται και μια αρρωστια για να βαλει ταξη καπως σε αυτο το αναρχο πληθος, θα ειναι λεει μολυσματικοτατη, ανιατη, επωδυνη, ιδιαιτερα επιθετικη  και θα σβηνει σε λιγες μερες ο ανθρωπος με πονους πολλους. Θα φυγουν πολλοι ανθρωποι απο αυτην την ασθενεια και προπαντων αυτοι που δεν θα εχουν τροπο να προστατευθουν απο την μεταδοτικοτητα της. Ιδιαιτερα οι ξενοι που ζουν ο ενας διπλα στον αλλον, ειναι κι αυτη μια ακομη πληγη. Πεινα μεγαλη, πληγη ειναι οντως, θα μας κτυπησει οταν ερθουν και τα ελληνοτουρκικα. Κι αυτος ο πολεμος πληγη ονομαζεται, στρατιωτικη διαβαζουμε στις προφητειες παλιων αγιων θαναι τοτε η κυβερνηση στην τουρκια, οταν μας επιτεθουν. Επισης εκεινον τον καιρο ολη η οικουμενη θα ειναι σε γενικη αναταραχη  και δεν θα μπορουμε να εισαγουμε αγαθα και οι καρποι της γης λιγοι. Μεχρι να βγαλει καρπους η γη θα παρει καναδυο - τρεις μηνες και τα αγαθα δεν θα επαρκουν να μας θρεψουν ολους. Πολλοι θε να χαθουν λεει ενας αγιος του Θεου απο λιμο και λοιμο δηλαδη πεινα και αρρωστια εκεινον τον καιρο. Πριν φθασουμε εκει θα εχουμε και το κακο μεσα στην πατριδα, δεν θα αφησει ο κοσμος να του παρουν τα σπιτια και να τον πεταξουν στον δρομο, θα τους παρει με τις πετρες οπως ελεγε κι ο Αγιος Παισιος. Αρα και εσωτερικο ξεσηκωμο. Κι αυτη μια ακομη πληγη. Ολα αυτα ομως εχουν ενα τελικο στοχο, να γλυκανουν οι  καρδιες μας, να γινουμα παιδια. Να ξαναζεσταθουν οι ανθρωπινες σχεσεις. Η στερηση, η φτωχεια που θα ακολουθησει γιατι μπορει στην Ελλαδα να εχουμε αυτα τα γεγονοτα , ομως εξω θα γινεται κανονικος ολεθρος πολεμικος, θα μας φερουν πισω στην δεκαετια του ΄70. Μικρομαγαζα θα υπαρχουν πια, τσαγκαρικα, ραφεια και μικρες επιχειρησουλες, τα σουπερ μαρκετ θα φανταζουν ονειρο θερινης νυχτος. Ας αρχισουν οι νεοι να μπαινουν σε αυτην την διαδικασια, να μαθουν παλιες τεχνες που ξεχαστηκαν στο διαβα του χρονου. Θα αργησει ο κοσμος μετα τον γενικο πολεμο τον τριτο τον παγκοσμιο, να ξαναγινει οπως ο σημερινος  ο καταναλωτικος. Μπορει και δεκαετια και βαλε να χρειαστει, τι θα μεινει στο εξωτερικο; ακομα και ατομικα οπλα θα χρησιμοποιηθουν, ολοκληρες πεδιαδες θα καταστουν αγονη γη απο την πυρηνικη ενεργεια. Μονο η Ελλαδα θα μεινει σαν οαση μεσα σε ενα καμμενο κοσμο, πολλοι ξενοι θα ερχονται για λιγη τροφη κι εργασια οταν μπει μια καποια ταξη στον μεταπολεμικο οριζοντα. Να κρατανε οι ανθρωποι ρουχα γαμπριατικα και νυφιατικα και βαπτιστικα, θαρθει καιρος που με δανεικα ρουχα θα γινονται και τα μυστηρια αυτα ακομη. Και ρουχα να μην πετιουνται, οι βιομηχανιες του σημερα σε παγκοσμιο επιπεδο, οταν ξεκινησει ενας τετοιος ολοκληρωτικος πολεμος θα εχουν γινει φωτια και μπουρμπερη. Ο κοσμος τοσο θα φτωχυνει που θα ντυνονται με κληματσιδες μας λεει ο αη- Κοσμας ο αιτωλος. Κι ο κοσμος σε ολη την οικουμενη θα τρεμει απο φοβο κι αγωνια, οσοι μεινουν. Στην Ελλαδα τωρα, οταν ερθει το κακο θα υπαρχουν δυο κατηγοριες ανθρωπων. Οι μετανοημενοι, ακομα και σημερινοι κοστουμαρισμενοι και μεγαλοπιασμενοι θα μετανοησουν και δευτερον οι αμετανοητοι. Δεν θα θελουν οι σκληροκαρδοι αυτοι αμετανοητοι ανθρωποι να παραδεχτουν οτι αλλαξε ο κοσμος και θα σκεφτονται τελειως κοσμικα. Θα αρπαζουν για να φανε αυτοι, θα κλεβουν για να ντυθουν και μετανοια καμμια, μονο θα βριζουν τον Θεο. Μονο η αρρωστια αυτη η λοιμωδης θα τρομαξει καποιους αμετανοητους γιατι αυτη θα ειναι οντως παγκοσμιας εμβελειας και θα την τρεμουν. Οι αλλοι; Πολλοι θα "φυγουν" απο πεινα και λοιμο η κι αλλες αιτιες για να εχει και μια δικαιολογια ο Θεος να τους κρινει με επιεικεια, λογω του οτι χασανε την ζωη τους απο μαρτυρικο θανατο. Κι αυτου ακομη μεγαλοψυχια θα δειξει ο καλος Θεος! Οι μετανοημενοι ομως θα γινουν μια γροθια. Δασκαλοι θα ψαχνουν παλια βιβλια για να διδαξουν αμισθι τα παιδια μας τα σωστα γραμματα, να κρατατε παλια βιβλια του δημοτικου , αγιες γραφες και προσευχηταρια, βιβλια με αρχαια κειμενα κλπ. Ιατροι θα γινουν αναργυροι για τους φτωχους συνανθρωπους, αλλοι επαγγελματιες κι αγροτες θα συνδραμουν τους μη εχοντες και η κοινωνια θα γινει μια πρωτοχριστιανικη εκκλησια με κοινα συσσιτια και δρασεις κοινες. Στα σπιτια λογω στερησης πρωτων υλων θα μαζευονται και τρεις οικογενειες για να εχουν λιγη θερμανση και τροφη και να εχουν λογο να μιλανε μεταξυ τους, οχι σαν σημερα που ολοι κινουνται με ενα κινητο και συνομιλουν με τσατ και φεησμπουκ!! Η εκκλησια και η κυβερνηση της εποχης εκεινης που θα την αποτελουν οντως ανθρωποι με πατριωτικο φρονημα, θα δωσουν κληρους στον λαο για να καλλιεργησει την γη, θα τους δωσουν και σπορους ακομη, θα παμε παρα πολλοι ανθρωποι στα χωρια για να κανουμε ενα κηπακι, ενα χωραφακι να εχουμε να ζησουμε. Αυτοι οι πατριωτες κυβερνητες θα διωξουν και τους δανειστες απο την Ελλαδα και εκεινοι ομως θα εκδικηθουν την πατριδα μας με τους τουρκους. Δεν πειραζει, ολοι τους χαμενοι θα βγουν στο τελος. Στην Ελλαδα τωρα  παλι οσοι  δεν θα εχουν που να πανε, τι να φανε, θα κανουν την παρακληση της Παναγιας και των αγιων και οι καλοι μας Αρχαγγελοι θα τους φερνουν τροφη, νερο και καθε φαρμακο και αγαθο που θα χρειαζονται. Θα βλεπουν οφθαλμοφανως την Παναγια μας, τους Αγιους κι Αρχαγγελους οι ανθρωποι και θα συνομιλουν μαζι τους αρκει να εχουν δειξει μετανοια, και  να εχουν πιστη σαν καμινι στον Κυριο μας. Ολοι οι ξενοι, οι μη Ελληνες κι ας ηταν κι Ορθοδοξοι ακομη για καποιο διαστημα θα φυγουν εκοντες ακοντες απο την Ελλαδα, ηρθε η ωρα της κατηχησης, οι Ελληνες θα κατηχηθουν στα δογματα της εκκλησιας μας, θα ξαναδιαβασουν το Ευαγγελιο γιατι εχουν μεγαλο εργο να επιτελεσουν. Θα φυλαχτει η αμπελος του Κυριου ημων Ιησου Χριστου απο τον γενικο πολεμο, ο  κανονας για τους Ελληνες θα τελειωσει και θα αρχισει η  Ιεραποστολη. Ξενα εθνη αλλοθρησκα κι αλλων δογματων θα ψαχνουν να βρουν καπου την αληθινη πιστη, θα ψαχνουν ενα φαρο σωτηριας στο σκοταδι που θα εχει πεσει στην οικουμενη. Θα καλεσουν τους Ελληνες οπως εγινε και στα πρωτα χρονια του Χριστιανισμου, οι Ελληνες διδαξαν ευαγγελιο παντου. Αυτο ειναι το εργο που επιφυλασσεται στο ελληνικο γενος. Κι αυτο το εργο θα προετοιμασει την οικουμενη για τον πολεμο με το Θηριο αργοτερα , οταν επιτρεψει ο Κυριος να εμφανιστει. συνεχιζεται..
 
 http://logixaritoskaisofias.blogspot.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου