Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ερντογάν: Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τους ομοεθνείς μας σε Δυτική Θράκη και Κύπρο

Ο πρόεδρος προσπαθεί να  δημιουργήσει εθνικό θέμα, γιατί ταλανίζεται από σοβαρά εσωτερικά προβλήματα.  Τη "δουλειά" του κάνει... 
Παρεμπιπτόντως, Εξοχότατε, επί της βάσεως αυτής και η ΕΛΛΑΔΑ δεν είναι μόνο η Ελλάδα!
kathimerini.gr
«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με αφορμή την υπόθεση της Μουσούλης, υποστήριξε πως η Τουρκία «εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί».

Αναφερθείς στον όρο του «εθνικού συμβολαίου», ο Ερντογάν τόνισε ότι είναι καθήκον και δικαίωμα της Τουρκίας να ενδιαφέρεται για το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Κριμαία, το Λιβύη, το Καραμπάχ, τη Βοσνία και τις άλλες αδελφές περιοχές.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη Δυτική Θράκη, την Κύπρο, τη Θεσσαλονίκη ως, ενδεικτικές, περιοχές όπου η Τουρκία διατηρεί ιστορικά ερείσματα. Υπάρχουν ίχνη των προγόνων μας σε όλη την περιοχή από τη Θράκη έως την Ανατολική Ευρώπη, υπογράμμισε ο κ. Ερντογάν. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι: « Η Τουρκία πάντοτε αγκάλιαζε όλους τους καταπιεσμένους πληθυσμούς και τα θύματα και ποτέ δεν εγκαταλείψαμε τους ομοεθνείς μας μόνους».

« Τα φυσικά όρια διαφέρουν από τα όρια της καρδιάς μας […] Φυσικά σεβόμαστε τα φυσικά όρια, αλλά δε μπορούμε να βάλουμε όρια στην καρδιά μας και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Ορισμένοι μας ρωτούν “γιατί ενδιαφέρεστε για το Ιράκ, γιατί ενδιαφέρεστε για τη Συρία”. Ρωτούν “γιατί ενδιαφέρεστε για τη Γεωργία, την Ουκρανία, την Κριμαία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καραμπάχ, τα Βαλκάνια και τη Βόρεια Αφρική”. Οι ερωτήσεις μπορούν να συνεχισθούν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Γίνεται να φανταστεί κανείς την Αδριανούπολη χωριστά από τη Θεσσαλονίκη ή το Κίρτζαλι;», διερωτήθηκε ο Ερντογάν.

«Χωρίς αμφιβολία κανείς συναντά δείγματα των προγόνων μας σε κάθε βήμα της γεωγραφίας που εκτείνεται από τη Θράκη έως την ανατολική Ευρώπη», τόνισε ο ίδιος.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι «η Τουρκία δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη της στο Χαλέπι. Δε μπορεί να αγνοήσει τους ομοεθνείς της στη Δυτική Θράκη, την Κύπρο, την Κριμαία και οπουδήποτε αλλού».

«Θα αισθανόμασταν ντροπιασμένοι ενώπιον τόσο της ιστορίας μας όσο και των αδελφών μας», εξήγησε ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι «εκείνοι που λανθασμένα αναμειγνύουν το δικό μας συμφέρον με τις εποικιστικές τους ιστορίες ή τις σεκταριστικές τους και εθνικές εμμονές, πρέπει να διερωτηθούν πρώτα για τους εαυτούς τους και μετά να δώσουν συμβουλές σε εμάς».

* Εν τω μεταξύ, μεσημβρινή ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Κωνσταντινούπολη ήθελε τον Πρόεδρο της Τουρκίας να εγείρει θέμα δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση της Δυτικής Θράκης, επικαλούμενο ως πηγή την εφημερίδα Σαμπαχ. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο προέβη, πολύ αργότερα, σε διορθωτική ανακοίνωση.











Αμερικανικά ΜΜΕ: «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι ένας νεκρός άνθρωπος που απλά περπατάει» – Ανακοίνωσαν νέο πραξικόπημα εναντίον του! – Τι αναφέρουν

Αμερικανικά ΜΜΕ: «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι ένας νεκρός άνθρωπος που απλά περπατάει» – Ανακοίνωσαν νέο πραξικόπημα εναντίον του! – Τι αναφέρουν

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Σύμφωνα με αμερικανικό δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την πρόσφατη «σύμπλευση του» με την Ρωσία «μπορεί να είναι ένας νεκρός άνθρωπος που απλά περπατάει » .
Σύμφωνα με τους  γεωπολιτικούς εμπειρογνώμονες Michael Rubin, Metin Gurcan, αλλά και πολλούς  άλλους, υπάρχουν  πολλοί «ψίθυροι» ότι ένα τρίτο πραξικόπημα είναι καθ΄οδόν στην Τουρκία.
Αυτές οι πληροφορίες εδράζονται από τον συνεχή και καθημερινό αγώνα του ΑΚΡ για τον έλεγχο του στρατού, της υπηρεσίας πληροφοριών, και της αστυνομίας.
Ο  αγώνας γίνεται μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος , των Γκιουλενιστών  και της τουρκικής μαφίας , με φόντο το συριακό πόλεμο της «διπλανής πόρτας», τα εκατομμύρια προσφύγων από τη Συρία, τον ISIS, και τον αγώνα των Κούρδων για μια θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων , αν όχι και  ανεξαρτησία.
Στις 15 Ιουλίου  2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη αδύναμη απόπειρα πραξικοπήματος, για το οποίο ο Ερντογάν  κατηγορεί τον πρώην σύμμαχό του, Φετουλάχ  Γκιουλέν για  τον οποίο έχει ζητήσει προσωπικά την έκδοση του από τις ΗΠΑ.
Ο αναλυτής γεωπολιτικών θεμάτων Μ. Rubin, γράφοντας για το American Enterprise Institute, τονίζει , «ο Ερντογάν είχε μάθει για το πραξικόπημα ώρες πριν αυτό εκδηλωθεί».
Στο  άρθρο του τον Σεπτέμβριο του 2016, ο  Rubin ονόμασε  το πραξικόπημα  αυτό ως « τουρκικό ισοδύναμο της πυρκαγιάς στο γερμανικό Reichstag, και κατασκευασμένη κρίση με  στόχο να επιτραπεί σε  έναν δικτάτορα να εδραιώσει την εξουσία του».
Άμεσο αποτέλεσμα ήταν η «εκπαραθύρωση» 100.000 και πλέον δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικών , πρακτόρων , εκπαιδευτικών  και εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, διότι όλοι θεωρούνται πιθανοί  εχθροί. Το  πραξικόπημα όμως αυτό και οι συνεχείς  εκκαθαρίσεις  σύμφωνα με τον  Ρούμπιν ,  θέτουν τις βάσεις για ένα τρίτο πραξικόπημα.
Ο Τούρκος ειδικός Metin GURCAN γράφοντας στην Al Monitor αναφέρει :

«Μια σκληρή πραγματικότητα είναι ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), παρά τα 14 χρόνια του στην εξουσία, δεν έχει αναπτύξει έναν ανώτερο γραφειοκρατικό μηχανισμό  που να ασχολείται με την ασφάλεια και τις πληροφορίες.  Ως εκ τούτου, ο  αγώνας για την εξουσία είναι  αναπόφευκτα στα ανώτερα κλιμάκια της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ), στην διοίκηση της  Χωροφυλακής, στο Υπουργείο Άμυνας και στις  τουρκικές ένοπλες δυνάμεις  (TSK), όπου υπάρχουν  δύο διαφορετικές σχολές σκέψης ή κλίκες που ανταγωνίζονται για να καταλάβουν  τις κενές θέσεις.
Υπάρχουν υπόνοιες σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, ότι μια άλλη ομάδα,  η συντηρητική ισλαμική-εθνικιστική κλίκα γνωστή και ως  «αρετή Συνασπισμού», κερδίζει πολύ μεγάλη δύναμη με την «πλήρωση» των κενών θέσεων , στην αστυνομία, και στις ανώτερες βαθμίδες του στρατού και των  μυστικών υπηρεσιών .
Το πώς ο  Ερντογάν θα διαχειριστεί αυτήν την πάλη για την εξουσία στη δομή ασφάλειας πληροφοριών θα καθορίσει το μετασχηματισμό της κρατικής γραφειοκρατίας.
Ο Ερντογάν αισθάνεται την ζωτική ανάγκη να ¨ακουμπήσει» στον Όμιλο Perincek στον αγώνα του με τον Γκιουλέν καθώς  και για την προσωπική του ασφάλεια.
Αλλά αν η ομάδα Perincek, που επωφελείται  από την εξάρτηση του Τούρκου προέδρου , υπερεκτιμά τις εκκαθαρίσεις στη γραφειοκρατία, που θα μπορούσαν να απειλήσουν  τον στενό κύκλο του  Ερντογάν και ακόμη και το  προσωπικό  μέλλον του.
Σήμερα, όταν οι Τούρκοι αισθανθούν  ασφαλείς, θα μιλήσουν  σύντομα για ένα νέο  επερχόμενο πραξικόπημα.
Αλλά κάποιος πρέπει να τους θυμίσει ότι ο οθωμανισμός είναι γεμάτος στην ιστορία του από συνωμοσίες,  κερδοσκοπία,  κουτσομπολιό στο  παλάτι του Σουλτάνου , τα οποία  καθιστούν  δύσκολη την μακροβιότητα του νυν Τούρκου προέδρου στην εξουσία.

pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου