Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015










Αποκαλυπτικές επιλεγμένες ρήσεις του Αγίου Παϊσίου από διάφορες μαρτυρίες, οι οποίες υλοποιούνται επί των ημερών μας.



Αποκαλυπτικές επιλεγμένες ρήσεις του Αγίου
Παϊσίου από διάφορες μαρτυρίες, οι οποίες
υλοποιούνται επί των ημερών μας.
……..
365
Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 16 ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ
366
(Ιερέας πατήρ Γεώργιος Χιωτάκης, Σφακιά Κρήτης)
……..
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ 1924-1994
ΤΟΜΟΣ Β΄ – 2Η ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ & ΕΠΗΥΞΗΜΕΝΗ (ΣΕΛ. 365-366)
ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. ΖΟΥΡΝΑΤΖΟΓΛΟΥ
ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΟΥ ε.α.logo_agiotokos_kappadokia

 

 

 

Μια κατάρριψη-μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες… εναλλακτική ερμηνεία


8. Πρός στιγμήν Μέγας Άγαρ (προφητεία Ανωνύμου, ΕΔΩ)
...






«Αυτοί ούτε 7 χρόνια δεν θα κρατήσουν...»


Από 23/4/2010;
...

 

 

 

Γέροντας Παΐσιος: Πώς να ζούμε πνευματικά τις γιορτές

Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου
Το άγχος είναι του διαβόλου. Όταν βλέπετε άγχος, να ξέρετε ότι εκεί έχει βάλει την ουρά του το ταγκαλάκι. Ο διάβολος δεν πηγαίνει κόντρα. Αν υπάρχη μια τάση, σπρώχνει και αυτός, για να ταλαιπωρήση και να πλανήση τον άνθρωπο. Τον ευαίσθητο λ.χ. τον κάνει υπερευαίσθητο. Όταν έχης διάθεση να κάνης μετάνοιες, σπρώχνει και ο διάβολος να κάνης περισσότερες από την αντοχή σου και, αν
οι δυνάμεις σου είναι περιορισμένες, δημιουργείται μια νευρικότητα, γιατί δεν τα βγάζεις πέρα, και στην συνέχεια σου δημιουργεί άγχος με ελαφρά απελπισία κατ’ αρχάς και μετά συνεχίζει… Θυμάμαι, όταν ήμουν αρχάριος μοναχός, ένα διάστημα, μόλις έπεφτα να κοιμηθώ, μου έλεγε ο πειρασμός: “Κοιμάσαι; Σήκω! Τόσοι άνθρωποι υποφέρουν, τόσοι έχουν ανάγκη…” Σηκωνόμουν και έκανα μετάνοιες, ό,τι μπορούσα. Μόλις έπεφτα να κοιμηθώ, άρχιζε ξανά: “Οι άλλοι υποφέρουν κι εσύ κοιμάσαι; Σήκω!” Σηκωνόμουν πάλι. Μέχρι που έφθασα να πω: “Αχ, να μου κόβονταν τα πόδια, τι καλά! Θα ήμουν τότε δικαιολογημένος, αφού δεν θα μπορούσα να κάνω μετάνοιες”. Μια Μεγάλη Σαρακοστή την έβγαλα με το ζόρι, γιατί πήγαινα να στριμώξω τον εαυτό μου περισσότερο από την αντοχή μου.

Όταν νιώθουμε στον αγώνα μας άγχος, να ξέρουμε ότι δεν κινούμαστε στον χώρο του Θεού. Ο Θεός δεν είναι τύραννος να μας πνίγει.

Γέροντας Παϊσιος

Πηγή: http://oagiosrafail.blogspot.gr



paisios_smallΑνατριχίλα προκαλούν οι προφητείες του Γέροντα Παΐσιου, οι οποίες κάνουν το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Ο λόγος που πολλοί ανέτρεξαν στον Γέροντα Παΐσιο είναι το θερμό επεισόδιο ανάμεσα […]




'Oσιος Πα'ί'σιος

Αποτέλεσμα εικόνας για FOTO PAISIOS
 Ένας πνευματικός άνθρωπος δεν έχει κανένα δικαίωμα σ' αυτή τη ζωή. Είναι υποχρεωμένος να κάνει υπομονή και να δέχεται την αδικία. Τα δικά του δικαιώματα τα φυλάει ο Θεός για την άλλη ζωή.


Η πρώτη καμπάνα που θα λαλήσει το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ είναι έτοιμη


alt




«έτσι θα γίνουν...»....


...






"Αιτείτε και Δοθήσεται..."

"Αιτείτε και Δοθήσεται..." Γέροντας Παΐσιος, ο Αγιορείτης
- Γέροντα, γιατί πρέπει να ζητάμε από τον Θεό να μας βοηθάει ,αφού ξέρει τις ανάγκες μας;
- Γιατί υπάρχει ελευθερία. Και μάλιστα, όταν πονάμε για τον πλησίον μας και Τον παρακαλούμε να τον βοηθήσει, πολύ συγκινείται ο Θεός, γιατί τότε επεμβαίνει, χωρίς να παραβιάζεται το αυτεξούσιο. Ο Θεός έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν. Για να τους βοηθήσει όμως, πρέπει κάποιος να Τον παρακαλέσει.



Να καταφύγεις στην προσευχή

Να καταφύγεις στην προσευχή του Γέροντα Παϊσίου
- Γέροντα, όταν είμαι στενοχωρημένη, πώς θα βρω παρηγοριά;
- Να καταφύγης στην προσευχή. Και μόνον το κεφάλι σου να ακουμπήσης σε μια εικόνα, θα βρης παρηγοριά. Κάνε το κελλί σου σαν εκκλησάκι με εικόνες που σε αναπαύουν, και θα δης, θα βρίσκης μέσα σε αυτό πολλή παρηγοριά.


MIA ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤEI ΣΗΜΕΡΑ O MHΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ Κ.Κ. ΝΕΟΦΥΤΟΣ.


ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ-ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΤΕ ...










https://www.youtube.com











 «Δεν είναι ελευθερία όταν πούμε στους ανθρώπους ότι όλα επιτρέπονται. Αυτή είναι σκλαβιά...


ΦΟΤΟ1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Οργισμένη με την Τουρκία είναι όλα σχεδόν τα δημοσιεύματα των ιρανικών εφημερίδων σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους.






 




Άνεμοι πολέμου: 8 ώρες βομβάρδιζαν οι Ρώσοι τους Τούρκους – «Ζεσταίνουν» μηχανές τα τουρκικά άρματα για εισβολή στη Συρία 

 

 

 

 



O ρώσος πιλότος που διασώθηκε:θα μείνω στη Συρία θα πολεμήσω..έχω ένα χρέος να εξοφλήσω στον κυβερνήτη μου που σκοτώθηκε ΒΙΝΤΕΟ

Rescued pilot of the Russian Air Force's Su-24 jet, Captain Konstantin Murakhtin, center, answers journalists' questions at Khmeimim Air Base in Latakia. © Dmitriy Vinogradov

O Konstantin Murakhtin ο ένας από τους 2 ρώσους πιλότους του Su-24 αυτός που διασώθηκε...









ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν τουρκικό κονβόι…

Οι Ρώσοι παίρνουν την εκδίκησή τους...

...













 Όσιος Πα'ί'σιος
''Πολλές φορές, από ανοησία, ζητάμε να δικαιωθούμε εδώ. Η ανθρώπινη δικαιοσύνη δεν σημαίνει τίποτε για ένα πνευματικό άνθρωπο. Είναι μόνο ένα φρένο για τους άδικους ανθρώπους.''






Θα επιβεβαιωθούν οι προφητείες! (Επέλαση του «Ξανθού Γένους» ;)

a_smallΜετά το μακελειό που έχει ξεσπάσει με το θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία με τη κατάρριψη του ρώσικου μαχητικού από τους Τούρκους όλοι ανατρέξαμε ξανά στις προφητείες!
Τι είχαν προβλέψει οι Άγιοι και οι γέροντες; Δείτε αναλυτικά τα όσα είχαν πει για τους τούρκους, για το «Ξανθό Γένος» (Ρώσοι), για την Ελλάδα και για τον πόλεμο που θα ξεσπάσει!
769976769697666-600x450
π. Παΐσιος: «Όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε: «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς». «Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο. Εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό».
π. Σίμων Αρβανίτης: «Καί ή πρώτη, η πρώτη Ελλάς αυτήν πού θά υποστεί από τους Τούρκους μια μικρή, μια μικρή αυτήν όπως είπωμεν προσβολή». π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «θα αναγκάσουν τους Τούρκους να έρθουν εδώ, στην Ελλάδα, για να ξεκινήσουν τη δουλειά τους. Και η Ελλάδα, παρόλο που τυπικά έχει κυβέρνηση, δεν έχει στην πραγματικότητα κυβέρνηση. Της λείπει η δύναμη, και οι Τούρκοι θα έρθουν εδώ».
Μοναχός Γεννάδιος: «Οι Τούρκοι θα μας επιτεθούν, θα περάσουν τον Έβρο ποταμό, προκαλούντες παντός είδους καταστροφάς. Θα φτάσουν ως τα Εξαμίλια».
Κυριάκος Τσίτσικας:« Όταν δεις και κάτσουν οι Τούρκοι μες την εθνοσυνέλευση τους και τραβήξουν πιστόλια να ξέρεις κοντεύει η ώρα. Η Κύπρος θα πιαστεί (καταληφθεί) από τους Τούρκους. Θα κηρυχθεί Ελληνοτουρκικός πόλεμος και η Τουρκία θα μπει στην Ελλάδα».
Εξαμίλια
Κοσμάς ο Αιτωλός: «Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια».
π. Παΐσιος: «Εξαμιλια είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Τουρκίας. Το ίδιο και από τη δική μας πλευρά. Κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές μας, από οποιεσδήποτε νησιωτικές η χερσαίες ακτές, είναι τα Εξαμίλια. Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει κατά της Ελλάδος και φτάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβά τους στο ζωνάρι τους».
Συνέπειες: 2 νησάκια καταλαμβάνονται
Ολιγόμηνη πείνα στην Ελλάδα
π. Παΐσιος: «το πολύ κάνα – δυο νησιά να πειράξουν οι τούρκοι», «εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι».
π. Σίμων Αρβανίτης: «μια άλλη φορά μου είπε, ότι θα έρθει τέτοια πεινά, που η πείνα του 1941 δεν είναι τίποτα, μπροστά σε αυτή που έρχεται»
π. Αμβρόσιος Λάζαρης: «θα έρθουν χρόνια δύσκολα, αλλά μη φοβάστε. τα παιδιά του ο Θεός δεν τα εγκαταλείπει. Θα τα φυλαει σκανδαλωδώς. “δηλαδή γέροντα; τι δηλαδή; να, άμα δεν θα έχεις να φας, θα ξυπνάς το πρωί, θα βρίσκεις μια φραντζόλα ψωμί πάνω στο τραπέζι και θα λες: αυτό από που ήρθε;»
π. Γεννάδιος: «Και εδώ στην Κρήτη θα έλθουν οι Τούρκοι».
Παρέμβαση Ρώσων
images
Τάφος Μ. Κωνσταντίνου: «Η ξανθιά φυλή μαζί με τους πράκτορες τους θα κατατροπώσουν ολόκληρο τον Ισμαήλ και θα πάρουν την Επτάλοφο μαζί με τα άλλα προνόμια
Αγ. Ανδρέας Σαλός: «Εγώ όμως πιστεύω ότι θα εισορμήσει και το ξανθό γένος, του οποίου η ονομασία αρχίζει από το δέκατο έβδομο γράμμα της αλφαβήτου (Ρ). Θα μπει λοιπόν και θα κατακόψει, και θα στρώσει τους αμαρτωλούς στο έδαφος».
π. Παΐσιος: «Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του αγίου Κοσμά.»
π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «Η δε Ρωσία ξαφνικά εισβάλλει στην Τουρκία.», «η Ρωσία θα μετακινήσει τις δυνάμεις της επίσης, για να αναγκάσει τους Τούρκους σε υποχώρηση».
Κυριάκος Τσίτσικας: «’Ένα ξανθό γένος θα έλθει προς βοήθεια του χριστιανισμού».
Μοναχός Γεννάδιος: «Έπειτα θα τους αντεπιτεθούμε, θα μας βοηθήσουν και άλλοι λαοί, (πιθανόν οι Ρώσοι ή οι Γάλλοι)».
Καταστροφή Τούρκων (διάλυση στα τρία)
Αγ. Κοσμάς Αιτωλός: Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά».
προφητειες-ελλαδα-παγκοσμιος-πολεμος-παισιος-κοσμας-αιτωλος-ρωσια-στενα-τουρκια-
π. Παΐσιος: «Η Τουρκία θα διαλυθεί, και μάλιστα θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι», «Θα σβήσουν ως έθνος και η έκταση ολόκληρης της Τουρκίας θα είναι μία αχανής έρημος, στην οποία, για να συναντήσει κανείς άνθρωπο, θα πρέπει να περπατάει εφτά (7) ώρες!»
π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «Τότε ομού θα ηττηθεί και η δόλιος Τουρκία γιατί θα πράξη πονηρά μεγάλη προδοσία».
π. Γεννάδιος: «Οι Τούρκοι θα πάθουν μεγάλες καταστροφές, και θα καταδιωχθούν μέχρι την Κόκκινη Μηλιά (κάπου στη Μέκκα, πρωτεύουσα της Αραβίας).Από τον πόλεμο το ένα τρίτο του Τουρκικού πληθυσμού θα φονευθεί, το άλλο τρίτο θα καταδιωχθεί μέχρι την Κόκκινη Μηλιά, και το υπόλοιπον ένα τρίτο θα βαπτισθεί και θα γίνουν χριστιανοί.»
π. Σίμων Αρβανίτης: «Αλλά είναι ο τάφος τους όμως της Τουρκίας. Ο τάφος τους καθώς τό είχανε πει καί αυτοί οι Τούρκοι, όπως είπαν μερικοί τώρα».
Αγ. Μεθόδιος Πατάρων: «Θα δείρουν τους Ισμαηλίτες και θα τους καταδιώξουν ως την Κολωνία».
Κουρδικό – αρμενικό – ελληνικό κομμάτι
agios-paisios-612x415
π. Παΐσιος: «Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί».
Προσωρινή κατάληψη Πόλης από Ρώσους
π. Παΐσιος: « Θυμήθηκα τότε ότι ο Άγιος Μεθόδιος Πατάρων είχε πει σε μια προφητεία του « …;και κρατήσει Επτάλοφον, οι Ρώσοι, το ξανθό γένος και φυτευθήσονται εν αυτή λάχανα …;», δηλαδή το ξανθό γένος, οι Ρώσοι θα κρατήσουν την Πόλη, όσο κρατούν τα λάχανα (δηλαδή 5-6 μήνες). Αυτό το επιβεβαίωσε ο Γέροντας.
Αγ. Μεθόδιος Πατάρων: «Και θα επικρατήσει στην Επτάλοφο το ξανθό γένος για έξη ή πέντε μήνες και θα φυτεύουν πάνω σ’ αυτήν λάχανα, και θα φάνε πολλοί από αυτούς για να εκδικηθούν τους Αγίους».
Γ΄ Παγκόσμιος πόλεμος
π. Παΐσιος: «Ο πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι παγκόσμιος…;»
π. Λεόντιος Σάμου: «το κακό και ο μεγάλος πόλεμος που προετοιμάζουν οι χώρες που δεν έχουν σταυρό στην σημαία τους και αυτοί που τις κατευθύνουν πλησιάζει και μοιάζει σαν το νερό που το μαζεύει τ’ αυλάκι μετά γίνεται χείμαρρος και ποτάμι και στο τέλος πλημμυρίζει την πεδιάδα και σκεπάζει την γη».
Κυριάκος Τσίτσικας: «Σ’ αυτό το Πόλεμο μόνο το 1/3 του πληθυσμού της γής θα μείνει».
Προέλασή Ρώσων μέχρι Ιερουσαλήμ
π. Παΐσιος: «Η καταιγίδα αυτή θα φτάσει μέχρι το Ισραήλ και τότε οι Εβραίοι θα καταλάβουν τα σφάλματα τους».
π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «Η δε Ρωσία ξαφνικά εισβάλλει στην Τουρκία και ως χείμαρρος ορμητικός σαρώνει την Περσία. Και προχωρεί ακάθεκτη φθάνει στην Παλαιστίνη».
π. Ηλίας Διαμαντίδης: «Ο Ρώσος θα νικά. Θα πάει ως τον Ευφράτη ποταμό».
Τέλος α΄ ημιχρόνου – ανακωχή – Διαπραγματεύσεις – Δυνάμεις δύσης και άλλες ξεκινούν για Πόλη
π. Παΐσιος: «Σ΄ αυτόν τόν πόλεμο όλοι θά γυρίσουν νικημένοι. Ο Ελληνικός στρατός θά παραμείνει θεατής. Γήπεδο θά είναι ή Παλαιστίνη, τάφος τους ή Νεκρά Θάλασσα. Αυτό θά είναι καί τό πρώτο ημίχρονο…», «θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι-εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως, θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι, θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο».
π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «Η πρώτη φάσις έληξε του τρομερού πολέμου τόσα δεινά πέντε μηνών δεν επαρκούν Θεέ μου; Το ζήτημα της Πόλεως πάλι θα βγει στη μέση κι ο κόσμος θα περιπλεχθεί και δε θα ξεμπερδεύση», «οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσουν να το αποτρέψουν αυτό, ώστε να μην υπάρξει ενότητα, να μην υπάρξει ένωση μεταξύ δύο Ορθοδόξων εθνών. Θα κινήσουν και άλλες δυνάμεις, όπως τους Ιάπωνες και άλλους».
Αγ. Κοσμάς Αιτωλός: Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενον στα Ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης». « Από τρία μπουγάζια στενά, Κρά, Κράψη και Μουζίνα, θα περνούν πολλά στρατεύματα για την Πόλι. Καλόν είναι τα γυναικόπαιδα να βγουν στα βουνά. Θα σάς ρωτούν αν είναι μακριά η Πόλι” εσείς να μη λέτε την αλήθεια, διότι θα σας κακοποιήσουν».
Ουδετερότητα Ελλάδας – τριήμερη σύγκρουση στην Πόλη
Αγ. Κοσμάς Αιτωλός: «Στην Πόλι θα χυθεί αίμα πού τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξη (πλεύση)». π. Παΐσιος: «Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα.»
π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «Τότε τα Έθνη μεληδόν θα σφάζονται αγρίως στα όρια της Πόλεως για τα Στενά κυρίως», «Θα γίνει φοβερή σφαγή στην περιοχή της πρώην Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Από αυτούς που θα πεθάνουν, θα είναι 600 εκατομμύρια, ξέχωρα».
π. Ηλίας Διαμαντίδης: «Θα γίνει πόλεμος στην Κωνσταντινούπολη
π. Γεννάδιος: «Εις την Κωνσταντινούπολη θα γίνει μακελειό μεγάλο, και η θάλασσα θα κοκκινίσει από αίματα σφαγμένων ανθρώπων. Τριχρονίτικο δαμάλι (μοσχάρι) θα πλεύσει στο αίμα, όπως λέγει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στις προφητείες».
Κυριάκος Τσιτσίκας: «Στην Κωνσταντινούπολη θα συσσωρευτούν όλα τα έθνη. Εκεί θα γίνει η μεγάλη μάχη που το αίμα θα φτάνει μέχρι το χαλινό του ίππου».
Ανώνυμος Προφήτης: «Μάχη στην Κωνσταντινούπολη εφτά κρατών και τρία μερόνυχτα σφαγή. Νίκη του μεγαλύτερου κράτους κατά των έξι κρατών».
Ελληνικός στρατός ξεκινάει για τη Πόλη
και φθάνει στο τέλος των συμβάντων
Αγ. Κοσμάς Αιτωλός: «Δεν θα φθάσει ο στρατός στην Πόλι ” στη μέση του δρόμου θα ΄ ρθει το μαντάτο, ότι έφθασε το ποθούμενο».
π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός: «Τότε η Ελλάς θα σηκωθεί πρώτη με το στρατό της να εκπληρώσει ολόχαρη τον Ιερόν σκοπόν της. Να καταλάβει αμαχητί, τα ιερά της μέρη που της τα πήραν οι εχθροί, που όλος ο κόσμος ξέρει.».
Παράδοση Πόλης στους Έλληνες
π. Παΐσιος: «Όχι. Την Πόλη θα μας τη δώσουν οι Ρώσοι. Θα την πάρουν σε πόλεμο που θα κάνουν με την Τουρκία και θα τη δώσουν σ’ εμάς», «Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Πόλη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους».
π. Ηλίας Διαμαντίδης: «Θ’ ανοίξει η Άγια Σοφιά και θα λειτουργηθεί. Ένας εξαδάκτυλος βασιλιάς θα είναι τότε».
π. Γεννάδιος: «Οι Μεγάλοι, Ρωσία – Αμερική, θα συνορίζονται ποιος θα πάρει την Κωνσταντινούπολη, λόγω της στρατηγικής θέσεώς της και θα είναι επικίνδυνη άλλη πολεμική σύγκρουσης μεταξύ των. Δια να μην έλθουν σε τέτοια πολεμική σύγκρουση και να μην την πάρει μήτε ο ένας, μήτε ο άλλος, θα είναι και εκ Θεού να την δώσουν εις τους Έλληνες, εις τους οποίους και ανήκεν».
Γέροντας «Τ» – Κύπρος: Είπε τότε ο γέροντας, εν έτει 1965 :–«Η Κωνσταντινούπολη θά δοθεί (ή, θα παραδοθεί…), σε βασιλέα των Ελλήνων.
Ανώνυμος Προφήτης: «Ο Πόλεμος θα σταματήσει από κάποιον άγγελο και η Πόλη θα παραδοθεί στους Έλληνες».
Αναγέννηση Ορθοδοξίας-Μεγάλωμα Ελλάδας
π. Παΐσιος: «Το Γένος μας θα μεγαλώσει, αν και οι υποτιθέμενοι φίλοι μας θα ήθελαν να το τσαλακώσουν και θα ήταν γι αυτούς πολύ ευχάριστο. Αλλά ο Θεός δεν θα το επιτρέψει. Θα κανονίσει ο Θεός τις υποθέσεις του Έθνους.», «Όλοι ανεξαρτήτως θα πιστέψουν. Δεν θα υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος άπιστος. Αλλά, δεν θα έχουν τον μισθό των σημερινών Χριστιανών.»
π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός : «Ακολούθως αυτής της μεγάλης κλίμακας κάθαρσης, θα γίνει τέτοια αναγέννηση της Ορθοδοξίας, όχι μόνο στην Ρωσία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Τέτοια αναλαμπή της Ορθοδοξίας!!!»
π. Σίμων Αρβανίτης: «Η Ελλάς θά δείτε σε λίγο πόσο θά γίνει μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη. Όχι μόνο θα δείτε, θά έχει εξαίρετο καί λαμπρό παράδειγμα εις όλη την οικουμένη».
π. Εφραίμ Αριζόνας: «Η ζωή αυτών των χρόνων, θα είναι μια παραδεισένια πάνω στη γη από απόψεως αγαθών και από απόψεως πίστεως».
http://www.triklopodia.gr






ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΛΑΖΩΝ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΘΑΨΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ (βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν από δυο χρόνια είχαμε γράψει για εκτιμήσεις Αμερικανικών Στρατηγικών Ινστιτούτων που εκτιμούσαν ότι ο Ερντογάν θα είναι ο μοιραίος άνθρωπος που θα διαλύσει την χώρα του.














































Γέροντας Παΐσιος: Χρυσά στεφάνια

  • Από  pemptousia.gr
Γέροντας Παΐσιος: Χρυσά στεφάνια




































Όταν συκοφαντηθούμε ή αδικηθούμε είτε από επιπόλαιους είτε από πονηρούς, που έχουν κακότητα και διαστρέφουν και την αλήθεια, εάν μπορούμε, καλά είναι να μη θέλουμε να δικαιωθούμε από τους ανθρώπους, όταν η αδικία αφορά μόνον το άτομό μας.
Ούτε και να πούμε: «να το βρουν από τον Θεό», γιατί και αυτό είναι κατάρα. Καλά είναι να τους συγχωρέσουμε με όλη την καρδιά μας και να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας δυναμώσει, να μπορέσουμε να σηκώσουμε το βάρος της συκοφαντίας και να συνεχίζουμε την πνευματική ζωή (στην αφάνεια, όσο μπορούμε), και ας συνεχίζουν οι άνθρωποι που έχουν ως τυπικό να κρίνουν και να κατακρίνουν, διότι συνέχεια με τον τρόπο τους αυτό μας ετοιμάζουν χρυσά στεφάνια για την αληθινή ζωή.




Όλες οι φορές που η «Ελεύθερη Ώρα» προέβλεψε πόλεμο Ρωσίας-Τουρκίας

kozanimedia.gr


Η Ελεύθερη Ώρα έχει όλες τις απαντήσεις σε ερωτήσεις που κανείς δεν ρωτάει. Αλλά μετά την κατάρριψη του Ρωσικού SU-24 από την Τουρκία πρέπει να μάθεις πως θα εξελιχθεί όλη αυτή η κατάσταση. Κάποια ζώα δεν τους πιστεύανε. Τώρα θα τους πιστέψουν μέχρι και τα ζώα.


19) Με εντολή Παναγίας ξεκινάει ο 3ος Παγκόσμιος.
ELORA_APOFASI_PANAGIAS

18) Η αφορμή
ELORA_EPITHESI_PUTIN

17) Αρχίστε να ετοιμάζεστε
ELORA_ETOIMOI

16) Η Ελλάδα όμως ποτέ δεν πεθαίνει
ELORA_ELLADA

15) Ο ψηλός Πρόεδρος είναι για την παρέλαση. Ο κοντός πρόεδρος είναι για τον Γ’ΠΠ.
ELORA_KONTOS
14) Κατέβηκαν οι Ρώσοι
ELORA_KSANTHO GENOS_MESOGEIOS

13) Να το
ELORA_ortHODOKSOI_VS_NATO

12) Ορθοδοξία εναντίον όλων γενικά
ELORA_ORTHODOKSOI_VS_ISLAM

11) ” Ο Πούτιν προειδοποίησε τον Ερντογάν να κόψει τις ανοησίες με τα Στενά και την Συρία”
ELORA_PROFHTIES_TOURKOI

10) Ο Πούτιν εκπληρώνει το whishlist του Παΐσιου
ELORA_PUTIN_EKPLIRWNEI

9) Ο Θεός χρησιμοποιεί τον Πούτιν σαν σκεύος
ηδονής ΟΡΓΗΣ
ELORA_PUTIN_SKEVOS_ORGHS
8) FERRY KSADERFO
ELORA_PUTIN_THA_XUTHEI_AIMA

7) Δεν έχει άλλη επιλογή
ELORA_PUTIN_WWIII
6) Άβολες αλήθειες
ELORA_ROSIA_TOURKIA
5) Νάτο πάλι
ELORA_RWSIA_NATO
4) Αν…
ELORA_WWIII
3) Πόσο πιο καθαρά να στο πουν
ELORA_WWIII_
2. Ντεκαπάζ: Έτσι κερδίζεται ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος
ELORA_WWIII_KSANTHO GENOS
  1. HOW TO

ELORA_PUTIN_TURKIA


www.luben.tv




Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε...

...αλλά αυτό θα είναι
η καταστροφή τους.

Ανέκδοτη επιστολή του αγίου Παϊσίου προς τον γέροντα Ιερόθεο τον Καρεώτη

Επιστολή αγ. Παϊσίου 1 
Οι ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ δημοσιεύουν, για πρώτη φορά, ιδιόχειρη επιστολή του αγίου Παϊσίου, την οποία συνέταξε στην Παναγούδα στις 13 Οκτωβρίου 1983.
Η ανέκδοτη αυτή επιστολή του αγίου Παϊσίου απευθύνεται προς τον εκδότη του δελτίου ΠΡΩΤΑΤΟΝ γέροντα Ιερόθεο Καρεώτη. Τους συνέδεε πνευματική φιλία από το 1968. Ο μοναχός Ιερόθεος ως προϊστάμενος της μονής Σταυρονικήτα, τότε, ήταν εκείνος που κάλεσε τον άγιο Παΐσιο με τη συνοδεία του από τη σκήτη των Ιβήρων, όπου ασκήτευαν, για να επανδρώσουν τη μονή. Τους βοήθησε ουσιαστικά τον πρώτο καιρό της εγκατάστασης και της μετατροπής της σε υποδειγματικό κοινόβιο με ηγούμενο τον αρχιμανδρίτη Βασίλειο.

Επιστολή αγ. Παϊσίου 2 (1)
Επιστολή αγ. Παϊσίου 3
Πηγή:agioritikesmnimes.blogspot.gr



ΣΟΚ από την Προφητεία του Γέροντα Παϊσιου για πόλεμο Ρωσίας - Τουρκίας



Στις προφητείες του Γέροντα Παΐσιου κατέφυγαν αρκετοί μετά την αιφνίδια κλιμάκωση των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας λόγω της κατάρριψης ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους...

Ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, είχε κατά καιρούς μιλήσει για πολλά και είχε κάνει προβλέψεις για τις ρωσοτουρκικές σχέσεις
«Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη. Την Πόλη θα μας τη δώσουν. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς. Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…» σελ. 417 – 418

Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν….» σελ. 418-419 σ.σ. πρόκειται για την γνωστή Προφητεία του Αγίου Κοσμά.
«Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει…» σελ. 419

«Η Τουρκία θα διαμελισθεί. Ο διαμελισμός αυτός σίγουρα μας ικανοποιεί και μας συμφέρει ως κράτος. Έτσι θ΄ απελευθερωθούν τα χωριά μας, οι αλύτρωτες πατρίδες. Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί, θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία» σελ. 422

«Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)….Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός» σελ. 431″.

Ο Γέροντας Παΐσιος (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης) γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1924 και πέθανε στις 12 Ιουλίου 1994. Ηταν μοναχός και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Κατατάχθηκε Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης στις 13 Ιανουαρίου 2015.
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr


 

 

 

Σωστή τοποθέτηση απέναντι στην αδικία

Σωστή τοποθέτηση απέναντι στην αδικία - Γέροντα, όταν με αδικούν, η καρδιά μου σκληραίνει.

- Για να μη σκληραίνη, ποτέ να μη σκέφτεσαι ότι φταίει ή πόσο φταίει ο άλλος που σε αδικεί, αλλά πόσο φταις εσύ. Βλέπει, όταν οι άνθρωποι μαλώνουν μεταξύ τους, όλοι τους λένε ότι έχουν δίκαιο, μόνον που παίρνουν περισσότερο δίκαιο απ’ όσο δικαιούνται, γι’ αυτό και διαφωνούν συνέχεια.




 Άγιος Παΐσιος είναι και τώρα εδώ!

alt
Ο Άγιος Παΐσιος είναι και τώρα εδώ!
















































Γέροντας Παΐσιος: «Έλα τώρα, διάβολε, άμα θέλεις να πολεμήσουμε»

Ο ασκητής, είτε στην απαρήγορη αθωνική έρημο είτε σε κατάφυτη πλαγιά νότια των Καρυών, ακούει τους μυστικούς ψιθύρους της αθωνικής φύσεως.
Κοιτάζοντας κι εμείς ολόγυρα, ζούμε τη φύση αυτή σαν «γοητεία» της Μ. Παρασκευής! Σε τούτη, μάλιστα, την πνευματική φρυκτωρία, τα ψηλά δένδρα μοιάζουν με αδιάλειπτες προσευχές!
Διαβάστε περισσότερα... 
 
Οι προφητείες και οι απόψεις του Άγιου Παίσιου για πολύ κόσμο αποτελούν παρακαταθήκες για το μέλλον. Ένα είναι το σίγουρο. Ο Άγιος Παϊσιος ο κατακόσμον Αρσένιος Ενζεπίδης δεν ήταν κάποιος...
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/index.php#sthash.ytkNkmly.dpuf
Οι προφητείες και οι απόψεις του Άγιου Παίσιου για πολύ κόσμο αποτελούν παρακαταθήκες για το μέλλον. Ένα είναι το σίγουρο. Ο Άγιος Παϊσιος ο κατακόσμον Αρσένιος Ενζεπίδης δεν ήταν κάποιος...
- See more at: http://www.pronews.gr/portal/index.php#sthash.ytkNkmly.dpuf

Γέροντας Παΐσιος: «Η χαρά είναι του Χριστού, η λύπη είναι του διαβόλου»

Γέροντας Παΐσιος: «Η χαρά είναι του Χριστού, η λύπη είναι του διαβόλου» Γέροντα, αυτόν τον καιρό, στενοχωριέμαι πολύ.
- Γιατί στενοχωριέσαι; Βούλιαξαν τα καράβια σου; Πού τα έβγαλες και βούλιαξαν ; στον Ατλαντικό; Καλά, βγάζουν τα καράβια με τέτοιο καιρό στον ωκεανό; Πόσα βούλιαξαν;





Οι προφητείες και οι απόψεις του Άγιου Παίσιου για πολύ κόσμο αποτελούν παρακαταθήκες για το μέλλον. Ένα είναι το σίγουρο. Ο Άγιος Παϊσιος ο κατακόσμον Αρσένιος Ενζεπίδης δεν ήταν κάποιος...
http://www.pronews.gr

















































































































































Καλοί άνθρωποι υπάρχουν παντού. Όμως, Αγίους δεν έχει πουθενά αλλού, παρά μόνο στην Ορθοδοξία μας

Δεν ισχυρίζομαι ότι όλοι οι Χριστιανοί είναι... Άγιοι. Θέλουν όμως να γίνουν!! Δεν ισχυρίζομαι ότι οι Χριστιανοί δεν έχουν... ελατ­τώματα ή κακίες. Προσπαθούν όμως να τα αποβάλουν!!
Πράγματα που δεν τα κάνουν οι «άλλοι», οι εχθροί της εκκλησίας. Δεν ισχυρίζο­μαι ότι δε γίνονται σκάνδαλα στο χώρο της εκκλησίας, αλλά και πού δε γίνονται;
Διαβάστε περισσότερα... 
 
















































































































































Ο Όσιος Παΐσιος για αυτούς που δεν Προσεύχονται ποτέ

Έλεγε συχνά ο άγιος Παΐσιος: «Στην εποχή μας πλήθυναν δυστυχώς τα λόγια και τα βιβλία και λιγόστεψαν τα βιώματα.
Διότι επηρεάστηκαν οι άνθρωποι πάλι από το κοσμικό πνεύμα, που επιδιώκει όλο τις ευκολίες και αποφεύγει τον σωματικό κόπο»(1).
Διαβάστε περισσότερα... 
 
















































Γέροντας Παΐσιος: Ο άνθρωπος, όταν εγκαταλείπεται από την Χάρη, γίνεται χειρότερος από τον διάβολο

Πολύς δαιμονισμός υπάρχει σήμερα στον κόσμο
Ο διάβολος αλωνίζει, γιατί οι σημερινοί άνθρωποι του έχουν δώσει πολλά δικαιώματα και δέχονται δαιμονικές επιδράσεις φοβερές.
Διαβάστε περισσότερα... 
 
















































Παιδιά και νηστεία

Γέροντα , παιδάκια πέντε-έξι ετών πρέπει να νηστεύουν πριν από την θεία κοινωνία;
Τουλάχιστον το βράδυ να έχουν φάει λαδερό φαγητό. Αλλά αυτό είναι και θέμα Πνευματικού. Καλύτερα η μητέρα να ρωτήσει τον Πνευματικό, γιατί μπορεί το παιδάκι να έχει πρόβλημα με την υγεία του και να πρέπει λ.χ. να πιει γάλα.
Διαβάστε περισσότερα... 
 
















































Η ταλαιπωρία των παιδιών εξαιτίας των γονέων

του Οσίου Παϊσίου
- Γέροντα, μια μητέρα μας ρώτησε τι να κάνη που η κόρη της βρίζει την Παναγία.
- Να εξετάση από πού ξεκινάει το κακό. Μερικές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις φταίνε οι γονείς. Όταν οι ίδιοι δεν συμπεριφέρωνται καλά, δεν βοηθούν τα παιδιά και εκείνα μιλούν με αναίδεια.
Διαβάστε περισσότερα... 
 

Γέροντα Παΐσιου Αγιορείτη -Τα θαύματα των θρησκειών.

pater-paisios-heiropoiiti-eikona-se-mousama

— Υπάρχει διαφορά στα θαύματα της θρησκείας μας κι εκείνα των άλλων θρησκειών. Και ο Χότζας κάνει θαύματα με τις διάφορες μαγείες.
Επιδιώκει να δει το φως.

Άγιος Παΐσιος: Θα πάρουμε την Πόλη!!

O Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης αποκαλύπτει στον κ. Ανέστη Μαυροκέφαλο*



Καθώς η καταγωγή μας είναι από την Καππαδοκία και η μία γιαγιά μας κατάγεται απ’ το χωριό του Γέροντα, απ’ τα Φάρασα, ενώ η άλλη απ’ την Καισάρεια, έχουμε κοινές ρίζες με το Γέροντα, και επειδή εκείνα τα μέρη μας πονάνε ιδιαίτερα τώρα που είναι σε ξένα χέρια, ρωτούσα συνέχεια το Γέροντα για την Τουρκία, τι θα γίνει με τον Ελληνισμό και άλλα σχετικά.
“Στα ανοιχτά του νησιού θα μαζευτεί τεράστιος στόλος”

  

 

 

 

Ο Άγιος Παΐσιος είναι και τώρα εδώ!

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, πνευματικά πάντα ζωντανός και παρών στα εθνικά γεγονότα. Θα εκπλαγείτε διαβάζοντας το κείμενο που ακολουθεί, όμως θα πρέπει και να φρίξετε και για την αμετανοησία μας. Ευχαριστώ από καρδίας τον Άγιο Γέροντα από το ακριτικό νησί της πατρίδας μας, που μου απέστειλε το κείμενο.



Είναι γνωστή και πολλάκις βεβαιωμένη η αγάπη και η μακροθυμία Του Θεού προς το γένος ημών των Ελλήνων. Στο αποκαλυπτικό κείμενο που ακολουθεί, απλώς επαναλαμβάνεται. Δεν είναι, όμως, ανάγκη να επαναληφθεί η αχάριστη και θρασεία προσκόλλησή μας στην πολυποίκιλη αμαρτία, η οποία πολλαπλασιάζει την εθνική αμαρτία και μειώνει τη δυνατότητα γρήγορης Αναλαμπής της Ορθοδοξίας κι αίγλης του έθνους, λόγω της επιβολής δικαίων επιτιμίων από τον αγαθότατο Ιησού Χριστό μας.


Ας επωμιστούμε τις ευθύνες μας. Ο λίγος χρόνος που μένει για τα γεγονότα, πρέπει και μας συμφέρει να είναι, χρόνος τιμίας μετανοίας.



Ο Κύριος Ιησούς Χριστός

και η Υπεραγία Μητέρα Του

η επονομαζομένη

Παναγία Αρβανίτισσα

να σας ευλογούν.

Γέρων Νεκτάριος Μοναχός


Αγιορείτης



"ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΥ ΑΠΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ"

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο παισιου


ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ


Αθήνα, 24 – 10 – 2015










·                     Ο Άγιος Παΐσιος σας δίνω τη γραφή, η Θεοτόκος η Αγνή σταυρώνει το χαρτί.


·                     Η Παναγία η Δέσποινα κρατάει την Ελλάδα, στην άγια τη Σκέπη Της φοράει τώρα μαύρα.


·                     Τα δάκρυα ποτάμι στα πόδια Του Θεού, στα χέρια Της κρατάει τα χέρια Του Υιού.


·                     Έρχεται καταιγίδα, εξομολογηθείτε, σταυρό και την ευχή στα χείλη να κρατείτε.


·                     Στο πετραχήλι αφήστε μίσος, μνησικακία, κλειστείτε στο ταμείο σας, έρχεται καταιγίδα.


·                     Με Θεία Κοινωνία να είστε οχυρωμένοι, με καθαρά καρδία να είστε τειχισμένοι.


·                     Ζητήσατε συγχώρηση, προτού ο ήλιος δύσει, ζητήσατε συγχώρηση, αν έχετε αδικήσει.


·                     Το αίμα μαρτυρίου που έχει μνησικακία, μαρτύριο δε λογίζεται στον Κύριο και Μεσσία.


·                     Το αίμα που επότισε τον άγιο τόπο αυτό, βοά στον Ουρανό, θα φέρει λυτρωμό.


·                     Όσοι μαρτυρήσανε για Του Χριστού την Πίστη, θυμίαμα του Ουρανού, στον Άγιο τον Κτίστη.


·                     Ο Άγιος Βατάτζης κρατάει το σπαθί, το απόθεσε στα πόδια του μόνου Λυτρωτή.


·                     Ο Κύριος το σταύρωσε, ευλόγησε την κόψη, με των εχθρών της Πίστεως γρήγορα θα ματώσει.


·                     Όσοι νομίζουν πως κρατούν τις τύχες των εθνών, σαν σκεύη κεραμέως αυτοί θα συντριβούν.


·                     Ο Μέγας Παντοκράτορας κρατάει την Ελλάδα, στα ματωμένα χέρια Του της Πίστεως η δάδα.


·                     Θα λάμψει η Ορθοδοξία σε κάθε σπιθαμή, απ’ τη μικρή Ελλάδα το φως θ’απλωθεί.


·                     Ο λόγος Του Κυρίου παντού θα κηρυχθεί, μετά την καταιγίδα ο ήλιος θ’αναδυθεί.


·                     Θα είναι ο ήλιος Του Θεού, με το άκτιστο το φως, « ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ » γράφει ψηλά ο ουρανός.


·                     Μετά την καταιγίδα θα έρθει θεία λιακάδα, απ’ τη μικρή Πατρίδα θα λάμψει πάλι η δάδα.


·                      Το άκτιστο το φως θα ανάψει τις καρδιές, των νέων αποστόλων, στις καθαρές ψυχές.


·                     Θα είναι η ματιά του ίδιου Του Ιησού, ο λόγος τους φωνή Του ίδιου Του Θεού.


·                     Η Ελλάδα ανεβαίνει ξανά το Γολγοθά, στα χέρια και τα πόδια της περνάνε τα καρφιά.


·                     Την Ελλάδα εμοιράσανε τα αλλόθρησκα τα έθνη, οργή απ’το Θεό σε λίγο θα’χει έρθει.


·                     Την Ελλάδα την πουλήσανε για μια χούφτα φακή, τριάκοντα αργύρια ήταν η τιμή.


·                     Να ξέρατε οι άθεοι τι έχουνε υπογράψει, μα ο Κύριος δεν είπε ακόμη την τελευταία λέξη.


·                     Την κάρτα, υπογράψανε να’ρθει, του αντιχρίστου, την υπογραφή αυτή την έσβησε το χέρι Του Υψίστου.


·                      Όσοι την κάρτα υπέγραψαν, υπέγραψαν φωτιά, τα λόγια της Αποκάλυψης θα βγουν αληθινά.


·                     Δε θα προλάβει να δοθεί η κάρτα του αντιχρίστου, γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στα χέρια Του Υψίστου.


·                     Κρατάει, ο Χριστός, το μέλλον της Ελλάδας, η Σκέπη Της Θεομήτορος και Της Αγίας Τριάδας.


·                     Όσοι αιματοκύλισαν τη γη της Μικράς Ασίας, ουαί απ’ Τον Κύριο ακούγεται, έρχεται η οργή η θεία.


·                     Το αίμα των Μαρτύρων θα πνίξει τον εχθρό, σαν τρίχρονο δαμάλι θα είναι το αίμα αυτό.


·                     Κύπρο, Μικρά Ασία, Πόλη του Κωνσταντίνου, σε λίγο θα ανεμίζει η σημαία του Βυζαντίου.


·                     Του Βυζαντίου ο Αετός επέταξε ξανά, του Αγίου Βατάτζη το σπαθί στα νύχια το κρατά.


·                     Και θα το δουν τα έθνη, κι αυτό θα προσκυνήσουν, τον Τίμιο Σταυρό όλοι θα ατενίσουν.


·                     Βλέπουν οι άπιστοι εχθροί τον Τίμιο Σταυρό, πάνω απ’ την Ελλάδα να απλώνει παντού φως.


·                     Βάλτε σε κάθε σπιτικό σημαία Ελληνική, που έχει τον Τίμιο Σταυρό, ο Κύριος να σας δει.


·                     Σταυρώστε τις οικίες σας με άγιο ευχέλαιο, να έχετε ανοικτό Θείο Ευαγγέλιο.


·                     Καντήλι αδιαλείπτως να είναι αναμμένο, θυμίαμα και αγιασμό στο σπίτι φυλαγμένο.


·                     Νηστεία, αγρυπνία, στα χείλη η ευχή, έρχεται καταιγίδα, κανείς μην φοβηθεί.


·                     Έρχονται τα δεινά και όσα έχουν προφητευθεί, τα λόγια του Πατροκοσμά, μια ανάσα μια πνοή.


·                     Η Ελλάδα θα πονέσει, θα ανέβει στο σταυρό, μα θα ‘ρθει η ανάσταση μετά τον τρυγητό.


·                     Η ευχή Του Ιησού να είναι στην καρδιά σας, να είναι στα χείλη, στην ψυχή, να ‘ναι στη διάνοιά σας.


·                     Να είστε καθαροί, να είστε με Τον Ένα, το αίμα Του Ιησού να είναι στον καθένα.


·                     Η μπόρα η δαιμονική εσάς να προσπεράσει, φωτιά, πυρ και θειάφι, τον κόσμο θα χαλάσει.


·                     Η κιβωτός εκλείστηκε, λάμπει στον Ουρανό, η καταιγίδα έρχεται, μη χάνετε καιρό.


·                     Το μέτωπο ακουμπήστε στα πόδια Του Θεού, τα δάκρυά σας μύρο στο Θρόνο Του Ιησού.


·                      Όσοι αλώβητοι θα βγουν από την καταιγίδα, του Ευαγγελισμού θα είναι η πυξίδα.


·                     Θα δείχνει την Αγιά Σοφιά, του κόσμου τη μητέρα, θα ‘ναι ξανά στο Θρόνο Της εκεί η Πλατυτέρα.


·                     Το « Τη Υπερμάχω …» θ’ακουστεί ξανά μέσα στην Πόλη, θα αντηχεί ο ύμνος Της στην οικουμένη όλη.


·                     Όσοι θα έχουν μείνει, αυτοί θα προσκυνήσουν, την Υπέρμαχο Στρατηγό θα τη δοξολογήσουν.


·                     Το Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε θα ψάλλουν τα αηδόνια, το Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε θα υμνεί το κάθε στόμα.


·                     Τότε η Θεοτόκος τον κόσμο θα ευλογήσει, και κάθε δάκρυ καθαρό το λόγο θα κηρύξει.


·                     Θα λάμψει τότε ο κόσμος απ’ τ’ άκτιστο το φως, θα έρθει η ευδοκία Του Ουρανίου Πατρός.


·                     Μυριάδες τότε λούλουδα τον κόσμο θα ευωδιάζουν, το Δόξα εν Υψίστοις οι Άγγελοι θα ψάλλουν.


·                     Η Αγία Σοφία ετοιμάζεται, Άγγελοι την μυρώνουν, τα Χερουβείμ και Σεραφείμ τη δαφνοστεφανώνουν.


·                     Θα λάμψει η Ελλάδα σα χρυσός, θα λάμψει η Ορθοδοξία, τη χώρα αυτή εδιάλεξε Τριάδα η Αγία.


·                     Ελήλυθεν η ώρα να δοξασθεί ο Υιός, απ’ την Ελλάδα θ’απλωθεί το άκτιστο το φως.


·                     Σε λίγο θ’ακουσθεί βροντή Του Αρχαγγέλου, θα ‘ναι φωνή της έναρξης της δίνης του πολέμου.


·                     Μα θα ‘ναι η αρχή του τέλους του επανευαγγελισμού, θα ‘ναι η αρχή της άνοιξης του νέου λυτρωμού.


·                     Ό,τι και να ακούσετε εσείς μη φοβηθείτε, το όπλο της μετάνοιας στο στήθος να κρατείτε.


·                     Να είστε αγαπημένοι, να είστε μονιασμένοι, να είστε με την προσευχή σφιχτά αγκαλιασμένοι.


·                     Μόνο έτσι θα περάσετε απ’ τη μεγάλη δίνη, με της αγάπης το όχημα θα βγείτε από εκείνη.


·                     Δοξάσατε, δοξάσατε, Τριάδα Την Αγία, ευλογημένη θ’ακουσθεί ξανά η Βασιλεία.


·                     Ευλογημένη η Βασιλεία πάλι θ’ακουσθεί, το Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε στην Πόλη θα αντηχεί.


·                     Το άγιο της όνομα τα Έθνη θα κραυγάζουν, Τριάς Αγία δόξα Σοι, τον Υιό Της θα δοξάζουν.


·                     Πατήρ, Υιός και Πνεύμα, Τριάς, Μονάς Αγία, τον κόσμο θα ευλογήσει, με Ουράνια ευωδία.


·                     Ο Άγιος Παΐσιος σας δίνω την ευχή μου, και από χέρι αμαρτωλό χαρίζω τη γραφή μου. ΑΜΗΝ





 

«Είμαστε στα χέρια του Θεού. Ο Θεός μας παρακολουθεί με ακρίβεια και γνωρίζει την καρδιά του καθενός…»


ΛΟΓΟΙ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ 

'ΑΓΙΟΣ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ : ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

1. O Γέροντας Παΐσιος είναι ό μόνος πού μίλησε συστηματικά για τά πάντα σχεδόν, μέ σκοπό νά μας άφυπνίσει, ώστε νά ένισχυθοϋμε στην πίστη και στόν άγώνα μπροστά στά έπερχόμενα γεγονότα.

 

 

Ρήσεις Αγίου Πα'ί'σιου.

1.    «Πολλές μπόρες πέρασε ή 'Ελλάδα. 'Αδικήθηκε πολύ. Και ό,τι έρθει, μπόρα θά ναι και γρήγορα θα περάσει. Την άγαπάει ό Θεός. Στη Μικρά 'Ασία έχουμε πολλά άγια λείψανα. Κάθε σπιθαμή και βρίσκεις άγια λείψανα. Θά πάρουμε την Αγία Σοφία.»

2.    /Ο περιούσιος λαός, μετά Χριστόν, είναι ό έλληνικός.»

3.    «Ή συνείδηση τοϋ 'Ελληνισμού βρήκε σανίδα σωτηρίας πού λέγεται 'Ορθοδοξία. Και χάρη σ αύτήν είναι πού ύφίσταται άκόμη.»

 

Γέροντας Παΐσιος: «Έλα τώρα, διάβολε, άμα θέλεις να πολεμήσουμε»

Γέροντας Παΐσιος: «Έλα τώρα, διάβολε, άμα θέλεις να πολεμήσουμε» Ο ασκητής, είτε στην απαρήγορη αθωνική έρημο είτε σε κατάφυτη πλαγιά νότια των Καρυών, ακούει τους μυστικούς ψιθύρους της αθωνικής φύσεως.
Κοιτάζοντας κι εμείς ολόγυρα, ζούμε τη φύση αυτή σαν «γοητεία» της Μ. Παρασκευής! Σε τούτη, μάλιστα, την πνευματική φρυκτωρία, τα ψηλά δένδρα μοιάζουν με αδιάλειπτες προσευχές!

 

 

 

Θα γίνει στις ΗΠΑ το επόμενο κτύπημα του ISIS; Οι Προφητείες Παϊσίου, Πορφυρίου & Ιωάννου Καλαϊδη δίνουν την απάντηση.

























































ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ISIS ΣΤΙΣ ΗΠΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ… Οι Προφητείες Παϊσίου, Πορφυρίου & Ιωάννου Καλαϊδη για την Αμερική
Γέροντας Παϊσιος
Ἡ 11η Σεπτεμβρίου 2001 σηματοδότησε τὴν εἴσοδο ὅλης τῆς ἀνθρωπότητας στὴν τελικὴ φάση τοῦ ὅλου σχεδίου (βλ. βιβλίο «Γέροντος Παϊσίου Ἁγιορείτου Λόγοι Β´ Πνευματικὴ Ἀφύπνιση», Ἱερόν Ἡσυχαστήριον «Εὐαγγελιστὴς Ἰωάννης Ὁ Θεολόγος», Σουρωτὴ Θεσσαλονίκης).

 

 

MIA AKOMA MEΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΡΗΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΓΙΝΕ Η ΕΞΗΣ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 5 ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΨΕ.

ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΗΔΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ  ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟΣ  ΜΗΝΑΣ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ  ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ,ΟΠΟΥ ΕΝΑ ΜΥΝΗΜΑ ΗΡΘΕ ΣΕ ΕΜΑΣ  ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΕΞΗΣ

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΧΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ.ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΗΡΕ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑΧΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓ.ΜΑΡΚΟΥ ΕΔΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΙΝ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΑΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

ΑΠΟ ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΟΛΑΓΝΟΥΣ
Φίλε Κώστα αυτό που λες με την Τουρκία που θα καίει το μυστικό θα γίνει με την επόμενη κυβέρνηση την οικουμενική που θα γίνει αρχές του 2016. Θα ζητήσουν τότε οι χώρες του ΝΑΤΟ από την Ελλάδα να στείλει στρατό για να πολεμήσουν την Ρωσία, αλλά η τότε κυβέρνηση λέει ο Άγιος Παϊσιος θα πάρει απόφαση να μην στείλει στρατό και αυτό θα είναι μεγάλη ευλογία. Αυτός θα είναι και ο λόγος που θα μας βγάλουν από το ΝΑΤΟ.
Ο ΙΔΙΟΣ
Ηλία εγώ έχω μια μικρή διαφωνία μαζί σου, στα υπόλοιπα συμφωνώ απλά την σειρά που θα γίνουν δεν ξέρουμε. Στο έχω ξαναπεί που διαφωνώ, στο ότι η επίθεση των Τούρκων θα είναι μια και οριστική και θα γίνει όπως πολύ σωστά είπες ημέρα Παρασκευή και όταν θα έχουμε μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας. Η επίθεση θα κρατήσει 3 μέρες και κατά το διάστημα αυτό η Ρωσία θα επιτεθεί στους Τούρκους, με αποτέλεσμα Δευτέρα ξημερώματα να έχουν περικυκλώσει όλα τα σύνορα τους γύρω γύρω, τότε θα είναι η αρχή του τέλους για τους Τούρκους!
Ο ΗΛΙΑΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΘΕΡΜΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ


ΣΗΜ....ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΓΙΟΡΤΗ ΕΧΟΥΜΕ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2015, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 2016 ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ 2016

ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ,
ΟΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΕΚΝΑ ΑΥΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΑΥΤΟ.
 profitiesorthodoxias1.blogspot.com

''Ὁ Θεὸς εἶναι κατὰ κάποιον τρόπο ὑποχρεωμένος νὰ νοιαστῆ γιὰ τὰ παιδιά. Ὅταν βαπτισθῆ τὸ παιδάκι, ὁ Θεὸς διαθέτει καὶ ἕναν Ἄγγελο, γιὰ νὰ τὸ προστατεύη, ὁπότε τὸ παιδὶ προστατεύεται ἀπὸ τὸν Θεό, ἀπὸ τὸν Φύλακα Ἄγγελο καὶ ἀπὸ τοὺς γονεῖς. Ὁ Φύλακας Ἄγγελος εἶναι συνέχεια κοντά του καὶ τὸ βοηθάει. Ὅσο μεγαλώνει τὸ παιδί, τόσο οἱ γονεῖς ἀπαλλάσσονται ἀπὸ τὶς εὐθύνες. Ἂν οἱ γονεῖς πεθάνουν, ὁ Θεός, καὶ ἀπὸ ψηλὰ καὶ ἀπὸ κοντά, ἀλλὰ καὶ ὁ Φύλακας Ἄγγελος ἀπὸ κοντά, συνεχίζουν γιὰ πάντα νὰ προστατεύουν τὸ παιδί''.

 







Όταν όμως η ψυχή εξαγνισθή, κατοικεί στον άνθρωπο το Άγιο Πνεύμα και χαριτώνεται ο άνθρωπος.
Ενώ, όταν μολυνθή με θανάσιμα αμαρτήματα, κατοικεί το ακάθαρτο πνεύμα.








Θα γίνει στις ΗΠΑ το επόμενο κτύπημα του ISIS; Οι Προφητείες Παϊσίου, Πορφυρίου & Ιωάννου Καλαϊδη δίνουν την απάντηση.


Πατήρ Ιωάννης Καλαϊδης

Ὁ μακαριστὸς Γέροντας Πορφύριος εἶπε τὸ 1985: .«Ὅταν θὰ ἀναλάβει τὴ διακυβέρνηση τῶν Ἡνωμένων
 Πολιτειῶν τῆς Ἀμερικῆς μαῦρος πρόεδρος, τότε θὰ                                         έρθει   καταστροφή τους.»










































































ΠΡΟΣΟΧΗ… Οι Προφητείες Παϊσίου, Πορφυρίου & Ιωάννου Καλαϊδη για την Αμερική
Γέροντας Παϊσιος
Ἡ 11η Σεπτεμβρίου 2001 σηματοδότησε τὴν εἴσοδο ὅλης τῆς ἀνθρωπότητας στὴν τελικὴ φάση τοῦ ὅλου σχεδίου (βλ. βιβλίο «Γέροντος Παϊσίου Ἁγιορείτου Λόγοι Β´ Πνευματικὴ Ἀφύπνιση», Ἱερόν Ἡσυχαστήριον «Εὐαγγελιστὴς Ἰωάννης Ὁ Θεολόγος», Σουρωτὴ Θεσσαλονίκης).










































































Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης:Στρίψε απότομα το τιμόνι


Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης:Στρίψε απότομα το τιμόνι Να μην απελπίζονται όσοι βρίσκονται μέσα στον κόσμο, όταν είναι κυριευμένοι από πολλά πάθη, και η φύση τους είναι άτακτη και τρέχει με ορμή στην κατηφόρα, αλλά .....




Τον γλυκό κατήφορο εύκολα τον βρίσκει κανείς… (Οσίου Παϊσίου)


PAISIOS1-495x390-Γιατί, Γέροντα, ενώ κάνουμε τόσο δύσκολα το καλό, πέφτουμε τόσο εύκολα στο κακό.
-Γιατί για το καλό πρέπει πρώτα ο ίδιος ο άνθρωπος να βοηθήσει, να αγωνισθεί, ενώ στο κακό βοηθάει ο διάβολος. Ύστερα οι άνθρωποι δεν μιμούνται το καλό ούτε έχουν καλούς λογισμού. Πολλές φορές φέρνω το εξής παράδειγμα στους λαϊκούς: «Ας πούμε ότι έχω ένα αυτοκίνητο και λέω με τον λογισμό μου: Τι να το κάνω; Εγώ μπορώ να εξυπηρετηθώ και με κάποιον γνωστό μου και με κανένα ταξί στην ανάγκη. Ας το δώσω σε εκείνον τον οικογενειάρχη που,  έχει πολλά παιδιά, να τα βγάζει λίγο έξω, να τα πάει σε κανένα Μοναστήρι, να ξεσκάνε και να βοηθιούνται τα καημένα.
Αν το δώσω, κανένας δεν θα με μιμηθεί σε αυτό. Αν όμως έχω ένα αυτοκίνητο ίδια μάρκα με το δκιό σας και ύστερα αλλάξω και πάρω άλλη καλύτερη μάρκα, να δείτε, δεν θα κοιμηθείτε όλη νύχτα για να βρείτε έναν τρόπο να αλλάξετε αυτοκίνητο και να πάρετε καλύτερο, ίδιο με το δικό μου, και ας είναι καλά και τα δικά σας αυτοκίνητα.
Σ’ αυτήν την περίπτωση θα πείτε:  «Θα πουλήσω, θα δανεισθώ, για να το αλλάξω». Ενώ στην προηγούμενη περίπτωση κανένας δεν θα με μιμηθεί, να πει: «Τι να το κάνω και εγώ το αυτοκίνητο; ας το δώσω, αλλά μπορεί να πουν ότι είμαι και χαμένος».
Οι άνθρωποι εύκολα επηρεάζονται στο κακό. Ενώ στο βάθος αναγνωρίζουν και παραδέχονται το καλό, όμως πιο εύκολα επηρεάζονται και παρασύρονται από το κακό, γιατί εκεί κανοναρχεί το ταγκαλάκι. Τον γλυκό κατήφορο εύκολα τον βρίσκει κανείς, γιατί ο πειρασμός δεν έχει άλλο τυπικό, παρά να σπρώχνει στον γλυκό κατήφορο τα πλάσματα του Θεού.
Ο Χριστός έχει αρχοντιά. Σου λέει: «Αυτό είναι το καλό – εις τι θέλει οπίσω μου έλθειν..». Δεν λέει: «Με το ζόρι έλα κοντά μου!» Ο διάβολος έχει γυφτιά. Από ‘δω από ‘κει τον τυλίγει τον άνθρωπο, για να τον πάει εκεί που θέλει. Ο Θεός σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου, γιατί δεν έκανε δούλους, αλλά υιούς. Και παρ’ όλο που ήξερε ότι θα επακολουθήσει η πτώση, δεν τους έκανε δούλους. Προτίμησε να έρθει, να σαρκωθεί, να σταυρωθεί και να κερδίσει έτσι τον άνθρωπο.
Με την ελευθερία όμως αυτή που έδωσε ο Θεός- παρ’ όλο που ο διάβολος μπορεί να κάνει πολύ κακό – δίνεται μια ευκαιρία για κοσκίνισμα. Φαίνεται τι κάνει κανείς με την καρδιά του – φαίνεται καθαρά το πολύ φιλότιμο.
Από το βιβλίο: «Κοσμική μόρφωση – γνώση. Ορθολογισμός στην εποχή μας. Κοσμικό πνεύμα»  Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης (Αλεξανδρούπολη 2014).
 https://simeiakairwn.wordpress.com



Δύο βιβλία για τον Όσιο Παΐσιο δωρεάν στον υπολογιστή


Πηγή agioritikesmnimes.blogspot.gr 







«Μην χάνεις την ελπίδα σου στο Θεό»

gerodas_paisios_5– Γέροντα, μαθαίνω για την ταλαιπωρία των δικών μου. Θα τελειώσουν ποτέ τα βάσανά τους;
– Κάνε υπομονή, αδελφή μου, και μη χάνεις την ελπίδα σου στον Θεό. Όπως κατάλαβα από όλες τις δοκιμασίες που περνούν οι δικοί σου, ο Θεός σας αγαπάει και επιτρέπει όλες αυτές τις δοκιμασίες για ένα λαμπικάρισμα πνευματικό ολόκληρης της οικογένειας. Εάν εξετάσουμε κοσμικά τις δοκιμασίες της οικογένειάς σου, φαίνεστε δυστυχισμένοι. Εάν όμως τις εξετάσουμε πνευματικά, είστε ευτυχισμένοι, και στην άλλη ζωή θα σας ζηλεύουν όσοι θεωρούνται σε τούτη την ζωή ευτυχισμένοι. Με αυτόν τον τρόπο ασκούνται και οι γονείς σου, μια που τον αρχοντικό τρόπο, τον πνευματικό, δεν τον γνωρίζουν ή δεν τον καταλαβαίνουν. Πάντως, κρύβεται ένα μυστήριο στις δοκιμασίες του σπιτιού σου, αλλά και σε ωρισμένα άλλα σπίτια, ενώ γίνεται τόση προσευχή! «Τις οίδε τα κρίματα του Θεού;». Ο Θεός να βάλη το χέρι Του και να δώση τέρμα στις δοκιμασίες.
Γέροντα, δεν γίνεται οι άνθρωποι να συνέλθουν με άλλον τρόπο και όχι με κάποια δοκιμασία;
– Πριν επιτρέψη ο Θεός να έρθη μια δοκιμασία, εργάστηκε με καλό τρόπο, αλλά δεν τον καταλάβαιναν, γι’ αυτό μετά επέτρεψε την δοκιμασία. Βλέπετε, και όταν ένα παιδί είναι ανάποδο, στην αρχή ο πατέρας του το παίρνει με το καλό, του κάνει τα χατίρια, αλλά, όταν εκείνο δεν αλλάζη, τότε του φέρεται αυστηρά, για να διορθωθή. Έτσι και ο Θεός μερικές φορές, όταν κάποιος δεν καταλαβαίνη με το καλό, του δίνει μια δοκιμασία, για να συνέλθη. Αν δεν υπήρχε λίγος πόνος, αρρώστιες κ.λπ., θα γίνονταν θηρία οι άνθρωποι δεν θα πλησίαζαν καθόλου στον Θεό.
Η ζωή αυτή είναι ψεύτικη και σύντομη λίγα είναι τα χρόνια της. Και ευτυχώς που είναι λίγα, γιατί γρήγορα θα περάσουν οι πίκρες, οι οποίες θα θεραπεύσουν τις ψυχές μας σαν τα πικροφάρμακα. Βλέπεις, οι γιατροί, ενώ οι καημένοι οι άρρωστοι πονούν, τους δίνουν πικρό φάρμακο, γιατί με το πικρό θα γίνουν καλά, όχι με το γλυκό. Θέλω να πω ότι και η υγεία από το πικρό βγαίνει, και η σωτηρία της ψυχής από το πικρό βγαίνει.
Πηγή askitikon.eu






Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: Έχει πέσει πολύ στάχτη, σαβούρα, αδιαφορία. Θέλει πολύ…

D5B0AF2EDB8FF666F5649BEEDC2B64B7~ Η ησυχία που επικρατεί με ανησυχεί. Κάτι ετοιμάζεται. Δεν έχουμε καταλάβει καλά σε τι χρόνια ζούμε ούτε σκεφτόμαστε ότι θα πεθάνουμε. Δεν ξέρω τι θα γίνει – πολύ δύσκολη κατάσταση.
Η τύχη του κόσμου κρέμεται από τα χέρια μερικών, αλλά ακόμη ο Θεός κρατά φρένο. Χρειάζεται να κάνουμε πολύ προσευχή με πόνο, για να βάλει ο Θεός το χέρι Του. Να το πάρουμε στα ζεστά και να ζήσουμε πνευματικά. Είναι πολύ δύσκολα τα χρόνια. Έχει πέσει πολύ στάχτη, σαβούρα, αδιαφορία. Θέλει πολύ φύσημα για να φύγει.
Οι παλιοί έλεγαν ότι θα έρθει ώρα που θα κλωτσήσουν οι άνθρωποι. Πετάνε τους φράκτες, δεν υπολογίζουν τίποτε. Είναι φοβερό! Έγινε μια βαβυλωνία. Να κάνουμε προσευχή να βγουν οι άνθρωποι από αυτήν την βαβυλωνία.
Διαβάστε την προσευχή των Τριών Παίδων (βλ. Δανιήλ 2-21, Προσευχή Αζαρίου και Ύμνος των Τριών Παίδων), να δείτε με πόση ταπείνωση προσεύχονταν. Και τον 82ο Ψαλμό: «Ο Θεός, τις ομοιωθήσεται σοι; μη σιγήσεις…». Αυτό πρέπει να γίνει, αλλιώς δεν γίνεται χωριό. Θέλει θεϊκή επέμβαση…
από το βιβλίο: «Λόγοι Β’ Πνευματική αφύπνιση – Γέροντος Παϊσίου (Ι. Ησυχαστήριο «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος» – Σουρωτή Θεσσαλονίκης). Πηγή:  simeiakairwn.wordpress.com








 'Οσιος Πα'ί'σιος 
''Η κρίση και η ανθρώπινη δικαιοσύνη είναι κατά κανόνα άδικες.Η δικαιοσύνη του Θεού είναι αγάπη,μακροθυμία επιείκεια''.






'Οσιος Παίσιος: Οταν δείτε συμφορές στην Ελλάδα και το κράτος να βγάζει παλαβούς νόμους…





σχόλιο Γ.Θ : Ήρθε στις ζωές μας και μας έδωσε ελπιδοφόρα πνοή. Μας έδωσε κουράγιο, πριν ακόμα το χρειαστούμε, ξέροντας καλά το τι μας περίμενε.

Με το λόγο, το παράδειγμα και πάνω από όλα την αγάπη του μας αναγέννησε και από τότε μας οδηγεί. Μας οδηγεί... εκεί που η Μεγάλη μας Αγάπη, ο Κύριός μας και Θεός μας, του αποκάλυψε ότι οδεύουμε... ξανά, μετά από αιώνες. 



«Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδδώνα…Όταν ο Στρατός θα διαβεί τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος, δηλαδή οι Ρώσοι, θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας»…  

 “Η στάθμη της λίμνης έχει πέσει κατά έξι μέτρα”  

 Σύμφωνα με την εφημερίδα του Λιβάνου, Αλ Αχμπάρ, οι Τούρκοι έχουν μπλοκάρει τη ροή του Ευφράτη στη Συρία. Απειλείται όχι μόνο ο πληθυσμός της Συρίας αλλά και του Ιράκ, Η στάθμη του νερού στη λίμνη Άσαντ έπεσε κατά έξι μέτρα, Εκατομμύρια Σύριοι έμειναν χωρίς πόσιμο νερό.  

 Η Τουρκία έχει παραβιάσει τις διεθνείς υποχρεώσεις και απέκλεισε πλήρως τη ροή του νερού του Ευφράτη. Η Άγκυρα είχε αρχίσει μια σταδιακή μείωση της παροχής νερού πριν από δυόμισι μήνες και πριν από δύο εβδομάδες την σταμάτησε εντελώς.  

 Ανώνυμη πηγή είπε στην ‘Αλ Αχμπαρ’ ότι η στάθμη του νερού στην κεντρική δεξαμενή νερού της Συρία- τη λίμνη Άσαντ- μειώθηκε η στάθμη του νερού κατά 6 μέτρα. Αυτό σημαίνει απώλεια εκατομμυρίων κυβικών μέτρων πόσιμου νερού.Αν η στάθμη του νερού στη λίμνη πέσει άλλο ένα μέτρο θα τεθεί το φράγμα εκτός δράσης.  

 Μέλη του Ινστιτούτου του Ευφράτη εξακολουθούν να εργάζονται υπό την επίβλεψη των μαχητών του «Ισλαμικού κράτους του Ιράκ και της Λεβάντε» καθώς και μαχητών της αλ Κάιντα, οι οποίοι έχουν καταλάβει το φράγμα.  

 Οι ηγέτες των ισλαμιστών δεν προτίθεται να προβούν σε αλλαγές στη λειτουργία του φράγματος.Οι συνέπειες των τουρκικών εγκλημάτων γίνονται ήδη αισθητές στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου.  

 Η Τουρκία είναι επίσης μία από τις τρεις χώρες (μαζί με την Κίνα και το Μπουρούντι) που δεν έχουν υπογράψει τη διεθνή σύμβαση για τη χρήση των διεθνών υδατορευμάτων, που υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 1997.  
 defencenet.gr





 Η στέρηση πολύ βοηθάει (Άγιος Παΐσιος)



- Γέροντα, γιατί σήμερα ο κόσμος ταλαιπωρείται τόσο πολύ;




- Γιατί αποφεύγει τον κόπο. Αυτή η άνεση είναι που τον αρρωσταίνει και τον ταλαιπωρεί. Οι ευκολίες στην εποχή μας έχουν αποβλακώσει τον κόσμο. Αυτή η μαλθακότητα σήμερα έχει φέρει και τις πολλές αρρώστιες. Παλιά τι τραβούσαν για να αλωνίσουν! Τι κόπος, αλλά και τι γλυκό ήταν το ψωμί! Πού να έβλεπες ψωμί πεταμένο! Αν εύρισκες κανένα κομματάκι, το μάζευες και το ασπαζόσουν. Όσοι πέρασαν Κατοχή βλέπουν ένα κομμάτι ψωμί και το βάζουν στην άκρη, ενώ οι άλλοι το πετούν, δεν καταλαβαίνουν την αξία του. Πετάνε κομμάτια ψωμί στα σκουπίδια, δεν το εκτιμούν. Ούτε ένα “δόξα σοι ο Θεός” δεν λένε οι περισσότεροι για τις ευλογίες που δίνει ο Θεός. Σήμερα όλα γίνονται με άνεση...

Η στέρηση πολύ βοηθάει. Όταν στερούνται κάτι οι άνθρωποι, τότε μπορούν να αναγνωρίσουν την αξία του. Όσοι στερούνται με επίγνωση, με διάκριση, με ταπείνωση, για την αγάπη του Χριστού, αισθάνονται την πνευματική χαρά. Αν π.χ. κάποιος πη, “δεν θα πιώ νερό σήμερα, γιατί ο τάδε είναι άρρωστος, Θεέ μου, δεν μπορώ να κάνω τίποτε περισσότερο” και το κάνη, ο Θεός θα τον ποτίση όχι με νερό αλλά με λεμονάδα πνευματική, με θεϊκή παρηγοριά. Οι ταλαιπωρημένοι, μια παραμικρή βοήθεια να τους προσφέρη κανείς, έχουν πολλή ευγνωμοσύνη. Ένα αρχοντόπουλο καλομαθημένο, όλα τα χατήρια να του κάνουν οι γονείς του, τίποτε δεν το ευχαριστεί. Μπορεί να τα έχη όλα και βασανισμένο να είναι. Τα κάνει όλα γυαλιά-καρφιά. Ενώ μερικά παιδάκια, τα καημένα, για την παραμικρή βοήθεια αισθάνονται μεγάλη ευγνωμοσύνη. Αν ένας φίλος βρεθή να τους βάλη τα ναύλα για το Άγιον Όρος, πόσο ευγνωμονούν και αυτόν και τον Χριστό! 

 Ακούς πολλά πλουσιόπαιδα να λένε: “Τάχουμε όλα, γιατί να τάχουμε όλα;” Γκρινιάζουν, γιατί καλοπερνούν, αντί να ευγνωμονούν τον Θεό και να βοηθούν και κανέναν φτωχό! Αυτή είναι η μεγαλύτερη αχαριστία! Νιώθουν κενό, γιατί δεν τους λείπει τίποτε από τα υλικά. Τα βάζουν και με τους γονείς, γιατί τους τα έχουν όλα έτοιμα, και φεύγουν από το σπίτι και γυρίζουν με ένα γυλιό στην πλάτη. Και οι γονείς να τα δίνουν χρήματα, να τους πάρουν τηλέφωνο, για να μην ανησυχούν, και εκείνα να αδιαφορούν. Και τελικά καταλήγουν οι γονείς να τα ψάχνουν. Ένα παλληκάρι τα είχε όλα, αλλά δεν ήταν ευχαριστημένο με τίποτε. Έφυγε κρυφά από το σπίτι και κοιμόταν μέσα στα τραίνα, για να ταλαιπωρηθή. Και ήταν και από καλή οικογένεια! Ενώ, αν είχε μια δουλειά και ζούσε με τον ιδρώτα του, θα είχε νόημα ο κόπος του και θα ήταν αναπαυμένο και θα δοξολογούσε τον Θεό

  Σήμερα οι πιο πολλοί δεν στερούνται, γι' αυτό δεν έχουν φιλότιμο. Αν δεν κοπιάζη κανείς, δεν μπορεί να εκτιμήση και τον κόπο των άλλων. Τι νόημα έχει λ.χ. να ζητάς επάγγελμα άνετο, να βγάζης χρήματα και μετά να ζητάς ταλαιπωρία; Οι Σουηδοί, που παίρνουν για όλα επίδομα από το κράτος και δεν κοπιάζουν, γυρίζουν στους δρόμους. Κοπιάζουν για τον αέρα, νιώθουν άγχος, γιατί έχουν εκτροχιασθή πνευματικά, όπως οι ρόδες που, όταν βγουν από τον άξονα, τρέχουν στον δρόμο χωρίς σκοπό και καταλήγουν στον γκρεμό.

(Πηγή: paterikiorthodoxia.com)

Η στέρηση πολύ βοηθάει (Άγιος Παΐσιος)


- Γέροντα, γιατί σήμερα ο κόσμος ταλαιπωρείται τόσο πολύ;

- Γιατί αποφεύγει τον κόπο. Αυτή η άνεση είναι που τον αρρωσταίνει και τον ταλαιπωρεί. Οι ευκολίες στην εποχή μας έχουν αποβλακώσει τον κόσμο. Αυτή η μαλθακότητα σήμερα έχει φέρει και τις πολλές αρρώστιες. Παλιά τι τραβούσαν για να αλωνίσουν! Τι κόπος, αλλά και τι γλυκό ήταν το ψωμί! Πού να έβλεπες ψωμί πεταμένο! Αν εύρισκες κανένα κομματάκι, το μάζευες και το ασπαζόσουν. Όσοι πέρασαν Κατοχή βλέπουν ένα κομμάτι ψωμί και το βάζουν στην άκρη, ενώ οι άλλοι το πετούν, δεν καταλαβαίνουν την αξία του. Πετάνε κομμάτια ψωμί στα σκουπίδια, δεν το εκτιμούν. Ούτε ένα “δόξα σοι ο Θεός” δεν λένε οι περισσότεροι για τις ευλογίες που δίνει ο Θεός. Σήμερα όλα γίνονται με άνεση...
Η στέρηση πολύ βοηθάει. Όταν στερούνται κάτι οι άνθρωποι, τότε μπορούν να αναγνωρίσουν την αξία του. Όσοι στερούνται με επίγνωση, με διάκριση, με ταπείνωση, για την αγάπη του Χριστού, αισθάνονται την πνευματική χαρά. Αν π.χ. κάποιος πη, “δεν θα πιώ νερό σήμερα, γιατί ο τάδε είναι άρρωστος, Θεέ μου, δεν μπορώ να κάνω τίποτε περισσότερο” και το κάνη, ο Θεός θα τον ποτίση όχι με νερό αλλά με λεμονάδα πνευματική, με θεϊκή παρηγοριά. Οι ταλαιπωρημένοι, μια παραμικρή βοήθεια να τους προσφέρη κανείς, έχουν πολλή ευγνωμοσύνη. Ένα αρχοντόπουλο καλομαθημένο, όλα τα χατήρια να του κάνουν οι γονείς του, τίποτε δεν το ευχαριστεί. Μπορεί να τα έχη όλα και βασανισμένο να είναι. Τα κάνει όλα γυαλιά-καρφιά. Ενώ μερικά παιδάκια, τα καημένα, για την παραμικρή βοήθεια αισθάνονται μεγάλη ευγνωμοσύνη. Αν ένας φίλος βρεθή να τους βάλη τα ναύλα για το Άγιον Όρος, πόσο ευγνωμονούν και αυτόν και τον Χριστό! 

Ακούς πολλά πλουσιόπαιδα να λένε: “Τάχουμε όλα, γιατί να τάχουμε όλα;” Γκρινιάζουν, γιατί καλοπερνούν, αντί να ευγνωμονούν τον Θεό και να βοηθούν και κανέναν φτωχό! Αυτή είναι η μεγαλύτερη αχαριστία! Νιώθουν κενό, γιατί δεν τους λείπει τίποτε από τα υλικά. Τα βάζουν και με τους γονείς, γιατί τους τα έχουν όλα έτοιμα, και φεύγουν από το σπίτι και γυρίζουν με ένα γυλιό στην πλάτη. Και οι γονείς να τα δίνουν χρήματα, να τους πάρουν τηλέφωνο, για να μην ανησυχούν, και εκείνα να αδιαφορούν. Και τελικά καταλήγουν οι γονείς να τα ψάχνουν. Ένα παλληκάρι τα είχε όλα, αλλά δεν ήταν ευχαριστημένο με τίποτε. Έφυγε κρυφά από το σπίτι και κοιμόταν μέσα στα τραίνα, για να ταλαιπωρηθή. Και ήταν και από καλή οικογένεια! Ενώ, αν είχε μια δουλειά και ζούσε με τον ιδρώτα του, θα είχε νόημα ο κόπος του και θα ήταν αναπαυμένο και θα δοξολογούσε τον Θεό


Σήμερα οι πιο πολλοί δεν στερούνται, γι' αυτό δεν έχουν φιλότιμο. Αν δεν κοπιάζη κανείς, δεν μπορεί να εκτιμήση και τον κόπο των άλλων. Τι νόημα έχει λ.χ. να ζητάς επάγγελμα άνετο, να βγάζης χρήματα και μετά να ζητάς ταλαιπωρία; Οι Σουηδοί, που παίρνουν για όλα επίδομα από το κράτος και δεν κοπιάζουν, γυρίζουν στους δρόμους. Κοπιάζουν για τον αέρα, νιώθουν άγχος, γιατί έχουν εκτροχιασθή πνευματικά, όπως οι ρόδες που, όταν βγουν από τον άξονα, τρέχουν στον δρόμο χωρίς σκοπό και καταλήγουν στον γκρεμό.

(Πηγή: paterikiorthodoxia.com)
- See more at: http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2015/08/blog-post_31.html#sthash.QBrGtcPP.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου