Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Σπάνια χειρόγραφα του Γέροντα Παίσιου και ηχητικά ντοκουμέντα

paisios9

Μετά από την μπόρα τη δαιμονική, θα έλθη η λιακάδα η θεϊκή. Πίσω από το κοσμικό πνεύμα της σημερινής “ελευθερίας” της έλλειψης σεβασμού στην Εκκλησία του Χριστού, στους μεγαλύτερους, γονείς και διδασκάλους, που έχουν φόβο Θεού, κρύβεται η πνευματική σκλαβιά, το άγχος, και η αναρχία που οδηγούν τον κόσμο στο αδιέξοδο, στην ψυχική και σωματική καταστροφή.

paisios paisios1
Πίσω λοιπόν από το τέλειο σύστημα “κάρτας εξυπηρετήσεως” ασφάλειας κομπιούτερ, κρύβεται η παγκόσμια δικτατορία, η σκλαβιά του αντίχριστου. “Αποκ. Ιωάννου κεφ ιγ’ 16 ινα δωσουσιν αυτοις χαραγμα επι της χειρος αυτων της δεξιας η επι των μετωπων αυτων, και ινα μη τις δυνηται αγορασαι η πωλησαι ει μη ο εχων το χαραγμα, το ονομα του θηριου η τον αριθμον του ονοματος αυτου. Ωδε η σοφια εστιν. ο εχων νουν ψηφισατω τον αριθμον του θηριου. αριθμος γαρ ανθρωπου εστι και ο αριθμος αυτου χξς” =666.

Ο Άγιος Ανδρέας ο Καισαρείας γράφει τα έξης. ” Περί του μιαρού ονόματος του αντίχριστου. “Και την μεν ακρίβεια της ψήφου, ως και τα λοιπά τα περί αυτού γεγραμμένα, ο χρόνος αποκαλύψει και η πείρα τοις νηφουσιν… …αλλ’ουκ ευδοκησεν η θεια χαρις εν θεια βιβλω του λυμεωνος όνομα γραφηναι. ως εν γυμνασιας δε λογω πολλα εστιν ευρειν….” Αγιου Ανδρεου Καισαρειας, εξηγησις εις την Ιωαννου Αποκ. σελ 341-42, κεφ ΛΗ.

Το παράξενο όμως, και πολλοί πνευματικοί άνθρωποι εκτός που δίνουν δικές των ερμηνείες, φοβανται και αυτοί τον κοσμικό φόβο του φακελώματος, ενώ έπρεπε να ανησυχούν πνευματικά, και να βοηθήσουν τους Χριστιανούς με την καλή ανησυχία, και να τους τονώνουν την πιστή, να νιώθουν θεϊκή παρηγοριά.
paisios2

Απορώ! δεν τους προβληματίζουν όλα αυτά τα γεγονότα; γιατί δεν βάζουν έστω ένα ερωτηματικό για της ερμηνείες του μυαλού τους; Κι αν επιβοηθούν τον αντίχριστο για το σφράγισμα, πως παρασύρουν και άλλες ψυχές στην απώλεια; Αυτό εννοεί “…το αποπλαναν ει δυνατον, “και τους εκλεκτούς”. Μαρκ. ιγ’.
Θα πλανηθούν αυτοί που τα ερμηνεύουν με το μυαλό.
paisios8
Και ενώ τα σημεία φαίνονται ξεκάθαρα “το θηρίο” στις Βρυξέλλες με το 666 έχει σχεδόν ρουφήξει όλα τα κράτη στο κομπιουτερ. Η κάρτα, η ταυτότητα, η εισαγωγή του σφραγίσματος, τι φανερώνουν; Δυστυχώς το ράδιο παρακολουθούμε μόνο τι καιρό θα έχουμε.

Τι θα μας πει ο Χριστός; ” Υποκριται, το μεν προσωπον του ουρανου γινωσκεκτε διακρινειν, τα δε σημεια των καιρων ου δυναστε γνωναι;”

Μετά λοιπόν από την κάρτα, και την ταυτότητα, “το φακέλωμα” για να προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα , θα λένε συνεχεία στην τηλεόραση, ότι πηρέ κάποιος την κάρτα του δεινα, και του σήκωσε τα χρήματα από την τράπεζα. Από την άλλη μεριά θα διαφημίζουν το “τέλειο σύστημα” το σφράγισμα στο χέρι η στο μέτωπο με ακτίνες λέιζερ, που δεν θα διακρίνεται εξωτερικά, με το 666 το όνομα του αντίχριστου.
paisios3
Δυστυχώς και πάλι “ορισμένοι γνωστικοί” θα φασκιώνουν τα πνευματικά τους τέκνα σαν τα μωρά, δήθεν για να μην στενοχωρούνται. “Δε πειράζει αυτό, δεν είναι τίποτα, αρκεί εσωτερικά να πιστεύετε!”. Κι ενώ βλέπουμε τον αποσ. Πέτρο που εξωτερικά αρνήθηκε τον Χριστό και ητο αρνησις, αυτοι αρνουνται το Αγιο σφραγισμα του Χριστου που τους δόθηκε στο Άγιο Βάπτισμα. “Σφραγις δωρεας Πνευματος Αγιου” με το να δέχονται την σφραγίδα του αντίχριστου, λένε και ότι έχουν μέσα τους το Χριστό!!
paisios7
Τέτοια δυστυχώς λογική, είχαν και ορισμένοι “γνωστικοί” στα χρόνια των Αγίων Μαρτύρων, που προσπαθούσαν να μεταστρέψουν τους υποψηφίους μάρτυρας, όπως αναφέρει ο Μέγας Βασίλειος στο λόγο του στον Μάρτυρα Γόρδιο “…….πολλοι παραλογιζόντουσαν προσπαθώντας να πείσουν τον Μάρτυρα να αρνηθή μόνο με τα λόγια, και να κρατήσει την πίστη με την ψυχή, την εσωτερική διάθεση, γιατί ο Θεός δεν δίνει προσοχή στην γλώσσα, αλλα στη διαθεση. Ο Μαρτυς ομως Γορδιος ηταν ακαμπτος και απεκριθηκε “ουκ ανεχεται τι γλωσσα κτισθεισα παρα Χριστου φθεγξασθαι τι κατα του κτισαντος…… μη πλανασθαι, Θεος ου μυκτιριζεται εκ του στοματος ημας του ημετερου κρινει, εκ των λογων δικαιει, και εκ των λογων καταδικαζει”.

Επίσης επί Δεκιου, με διάταγμα ζητούσε να ομολογήσουν την θρησκεία των ειδωλολατρών, και όσοι Χριστιανοί δήλωναν, και θυσίαζαν στα είδωλα, έπαιρναν πιστοποιητικό, και γλύτωναν το Μαρτύριο. Όχι μόνον αυτοί ήταν αρνητές του Χριστού, άλλα και εκείνοι οπού έδιναν χρήματα στους ειδωλολάτρας στην επιτροπή, και έπαιρναν το πιστοποιητικό, χάρις να αρνηθούν, οι ονομαζόμενοι “λιβελλοφόροι” και αυτούς η Εκκλησία μας τους θεώρησε αποστάτας/πεπτωκοτας.
paisios4
Κι ενώ λοιπόν έχουμε τόσα πολλά παραδείγματα, όπως και του γενομένου θαύματος του Αγίου Θεοδώρου, που εορτάζουμε κάθε χρόνο το Σάββατο της Α’ Εβδομάδος των νηστειών. “Ιουλιανος ο παραβατης, γινωσκων οτι οι Χριστιανοι καθαιρονται μαλλον δια νηστειας την πρωτη εβδομαδα της Αγιας Τεσσαρακοστης, ην και ημεις δια τουτο καθαραν εβδομαδα καλουμεν, ηβουληθη ινα τοτε μαλιστα μολυνη αυτους. διο και προσεταξε κρυφιως ινα τεθωσιν εις την αγοραν κατ’εκεινας τας ημερας βρωματα μεμιασμενα εκ των αιματων των ειδωλικων θυσιων. Αλλα νεθσει Θεια επιφανεις καθ΄’υπνον ο Μαρτυς Θεοδωρος εις τον τοτε Αρχιεπισκοπον Κων/πολεως Ευδοξιον και φανερωσας το πραγμα παρηγγειλε ν αυτω ινα συγκαλεσει τους πιστους ευθυς το πρωι της Δευτερας και εμποδιση αυτοις των βρωματων εκεινων την χρησιν, την ελλειψιν της αναγκαιας τροφης αναπληρωση εκ του προχειρου δια κολλυβων………τοιουτοτροπως ο μεν σκοπος του παραβατου εματαιωθη, ο δε ευσεβης λαος διαφυλαχθεις αμολυντος …………” Ωρολογιον το Μεγα, σελ 446…

Το να απέχουμε από τα ειδωλοθυτα είναι κανον των Αγίων Αποστόλων. Πραξ. Αποσ. κεφ. ιε’……”Συνηχθησαν δε οι Αποστολοι και οι πρεσβυτεροι ………απεχεσθαι ειδωλοθυτων και αιματος και πνικτου και πορνειας…..”
paisios5
Παρ’ολα λοιπόν αυτά που ανέφερα, ακούει κανείς ένα σορό δυστυχώς ανοησίες του μυαλού, από ορισμένους σημερινούς “Γνωστικούς”, ο ένας να λέει “εγώ θα δεχθώ την ταυτότητα με το 666, θα βάλω και ένα σταυρό, κι ο άλλος να λέει “εγώ θα δεχθώ το σφράγισμα στο κεφάλι με το 666 και θα κάνω και ένα σταυρό στο Σταυρό στο κεφάλι…” και ένα σορό όμοιες ανοησίες, που νομίζουν οτι θα αγιάσουν με αυτόν τον τρόπο, ενώ αυτά είναι πλάνες. Μόνον αυτά που δέχονται αγιασμό, αυτά μόνον αγιάζονται. Όπως το νερό, δέχεται αγιασμό και γίνεται Αγιασμός. τα ούρα δε δέχονται αγιασμό. Η πέτρα με θαύμα γίνεται ψωμί. Η ακαθαρσία δεν δέχεται αγιασμό. Επομένως, ο διάβολος, ο αντίχριστος, όταν είναι στην ταυτότητα μας η στο χέρι, η στο κεφάλι μας, με το σύμβολο του, δεν αγιάζονται, με το να βάλουμε και ένα Σταυρό.
paisios6
Έχουμε την δύναμη του Τίμιου Σταυρού, του Αγίου Συμβόλου, την Θεια χάρη του Χριστού, μόνον όταν αρκούμεθα στο Αγιον Σφράγισμα του Βαπτίσματος, που απαρνουμεθα τον σατανά, και συντασσωμεθα στον Χριστό, και δεχόμεθα το Άγιο Σφράγισμα. “Σφραγις δωρεάς Πνεύματος Αγίου”.
Ο Χριστος να μας δινη καλη φωτιση. Αμην.
Αγιον Όρος Κουτλουμουσιανο Κελλι “Παναγουδα” Σαββατο Α’ Νηστειωνμ 1987.
Με πολύ πόνο και αγάπη Χριστού,
Μοναχός Πα'ί'σιος
Πηγή:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου