Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Μαρτυρίες Προσκυνητών (Τεύχος Β') Γέροντος Παϊσίου



Μαρτυρίες Προσκυνητών (τεύχος Β') Γέροντος Παϊσίου
ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

(ΤΟΜΟΣ Β’,  1Η ΕΚΔΟΣΗ)

1. «Τι μεγάλη ευεργεσία του καλού Θεού, να είμεθα Ορθόδοξοι Χριστιανοί! Δι’ αυτό και θα είμεθα αναπλόγητοι, διότι είχαμε αυτήν την μεγάλην χάριν και συνέχεια ο καλός Θεός να μας λούζη με τις πολλές του Χάρες των Αγίων Μυστηρίων της Εκκλησίας»
2. «Τα σημεία της γνήσιας αγάπης είναι τα εξής: να χαίρεται για την πρόοδο του εχθρού του, να υποφέρει για να μην υποφέρουν, να πληγώνεται και να μην πληγώνει κ.τ.λ.».
3. «Εργασθείτε όσο μπορείτε στην μετάνοια, που όλοι έχουμε ανάγκη αυτής. Είναι έργο που δεν έχει τελειωμό επί της γης, αλλά όσο την εργάζεται κανείς, τόσο και τελειοποιείται».
4.Όσο μπορείτε την ευχήν να καλλιεργείτε, επίσης προσπαθείτε να φέρνετε όλο καλούς λογισμούς για όλους και για όλα, και έτσι σιγά-σιγά καθαρίζει και η καρδιά, και όταν καθαρισθεί η καρδιά τότε βλέπει η ψυχή τον Θεόν· «Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία ότι αυτοί τον Θεόν όψονται».
5. «Ταπείνωση θα αποκτήσουμε όταν αποκτήσουμε αυτογνωσία…»
6.«Στην προσευχή σου δε θα λες μόνο τα δικά σου προβλήματα, αλλά θα πονάς και θα προσεύχεσαι και για τα προβλήματα των άλλων».
7. «Και μόνον που λένε ότι δεν βάζουν το 666, είναι κάτι. Αρνούνται και οι ίδιοι. Ας δούμε τελικά τι θα βάλουν. Μέχρι που να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες, μπορεί να ‘ρθή και η οργή του Θεού».
8.«Σιγά-σιγά, μετά την κάρτα και το «φακέλωμα», θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχωνται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι. Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πουν: «Μόνο με τις κάρτες θα κινήσθε· τα χρήματα θα καταργηθούν». Θα δίνη κανείς την κάρτα στο κατάστημα και θα ψωνίζη, και ο καταστηματάρχης θα παίρνη τα χρήματα από την Τράπεζα. Όποιος δεν θα έχη κάρτα, δεν θα μπορή ούτε να πουλάη ούτα να αγοράζη».
9.«Με το σφράγισμα (του αντιχρίστου) αρνείσαι το άγιο σφράγισμα, αυτό το άγιο Βάπτισμα. Αρνείσαι τη σφραγίδα του Χριστού και παίρνεις του διαβόλου».
Εκδόσεις "Αγιοτόκος Καππαδοκία"
σελ. 424

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου