Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Ελληνοτουρκικά: Στο Βόρειο Αιγαίο πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού - Σε επαγρύπνηση οι ελληνικές δυνάμεις

 

 

Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου Σώτερ Σώσον ΗΜΑΣ…

Από 3 π.μ. ΕΩΣ 9 π.μ. αύριο, ΟΛΑ είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ κρίσιμα.

Διότι λόγω της … "ΛΑΘΟΣ στροφήςτου Oruc Reis παίζεται ήδη ΠΟΚΕΡ εξαιρετικά σκληρό…

Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου Σώτερ Σώσον ΗΜΑΣ…

Κωνσταντίνος Μίχος

 

 

Oruc Reis: "Έσπασε" τα 12 ναυτικά μίλια

Το τουρκικό πλοίο Oruc Reis
Το τουρκικό πλοίο Oruc Reis AP

Παιχνίδια για γερά νεύρα στο Καστελόριζο παίζει η Τουρκία. Το Oruc Reis "έσπασε" για πρώτη φορά το όριο των 12 ναυτικών μιλίων επιχειρώντας να "τσεκάρει" τις ελληνικές αντιδράσεις.

Για πρώτη φορά το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis "έσπασε" το όριο των 12 ναυτικών μιλίων στο Καστελόριζο όπως αναφέρει το militaire.gr (έφτασε στα 11, 2 από το ελληνικό νησί).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι προθέσεις των Τούρκων είχαν διαφανεί. Αφού έκανε την παραβίαση το σκάφος άλλαξε πορεία και μένει να αποδειχθεί αν τελικώς επανέλθει σε τροχιά παραβίασης του ορίου των 12 ναυτικών μιλίων από το νησί, χώρο στο οποίο, βάσει του Διεθνούς Δικαίου, η Ελλάδα θα μπορούσε να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της.

Εν συνεχεία το τουρκικό πλοίο επανήλθε στην εκτός των 12 μιλίων περιοχή και πλέον πλέει περίπου στα 17 με νοτιοδυτική κατεύθυνση (ανατολικά της Ρόδου) αν και όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

Oruc Reis:


Μητσοτάκης: "Αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας τα 12 μίλια"

Από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ και την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εκεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει σχετικά: "Η Ελλάδα υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Είναι γνωστό ότι έχουμε ήδη προχωρήσει στην ανακοίνωση της απόφασης στο Ιόνιο να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα από τα 6 στα 12 μίλια. Τα χωρικά ύδατα συνιστούν πυρήνα κυριαρχίας, σκληρής κυριαρχίας».

«Όλη αυτή η συζήτηση περί επέκτασης των χωρικών μας υδάτων, όπως την άκουσα να εκφράζεται δημόσια από την αντιπολίτευση, θεωρώ ότι είναι μία συζήτηση η οποία δεν μπορεί να γίνεται με αυτό τον τρόπο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Γνωρίζετε ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Γνωρίζετε όμως επίσης, και το γνωρίζουν όλοι, γιατί αυτό στο Αιγαίο δεν έχει γίνει ακόμα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε προτείνει τα εξής: «Το λέω με βαθύτατη ευθύνη αυτό που λέω, πιστεύω ότι τούτη είναι η ώρα να ασκήσουμε αυτό το δικαίωμα (της επέκτασης στα 12 μίλια), ξεκινώντας από την Κρήτη, νότια και ανατολικά της Κρήτης και αναλόγως των εξελίξεων προχωρώντας και νοτίως των νησιών μας της Ανατολικής Μεσογείου. Δηλαδή της Κάσου, της Κάρπαθου, της Ρόδου και του συμπλέγματος του Καστελόριζου».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

 

 

 

Γράφει ο Δρ.  Κωνσταντίνος Βαρδάκας


ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ

«Στον Πειραιά βρίσκεται το μεγάλο ανθυποβρύχιο «Αντιναύαρχος Κουλάκοφ» της Ρωσίας.

Το ανθυποβρύχιο συνοδεύει ομάδα πολεμικών πλοίων από τον Βόρειο Στόλο του ρωσικού ναυτικού." 

https://sputniknews.gr/ellada/202010198588575-ston-peiraia-to-rosiko-anthypovryhio-antinauarhos-koulakof---fotografies/

ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΣΑΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ… 

«Το τουρκικό πλοίο ηλεκτρονικού πολέμου Candarli… για πολλές ώρες σήμερα το πρωί έπλεε ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, έχοντας φυσικά όλα τα συστήματα εντοπισμού του κλειστά.

Ο πλους ενός τέτοιου πλοίου τέτοιες ώρες, προφανώς και δεν είναι τυχαίος.

Το Oruc Reis πλέει στην ίδια περιοχή συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου και όλοι οι ειδικοί εκτιμούν ότι αύριο θα φθάσει σε απόσταση μικρότερη των 12 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο.

Οι υπολογισμοί τους κάνουν λόγο για πλου περίπου 10 ναυτικά μίλια από τις ακτές του.

Στην περιοχή βρίσκονται φυσικά πλοία του Ελληνικού Στόλου.

Το ερώτημα είναι τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση;;;

Η δήλωση Γεραπετρίτη περί κόκκινης γραμμής στα 6 ναυτικά μίλια δεν έχει αποσυρθεί." 

https://www.militaire.gr/toyrkiko-ploio-ilektronikoy-polemoy-metaxy-rodoy-kai-kastelorizoy/

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ…

«Σε επιφυλακή οι Ενοπλες Δυνάμεις στον Εβρο : Ο τουρκικός στόλος σε απόσταση αναπνοής, για άσκηση…

Αφορμή στάθηκε η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού τουρκικών πλοίων στον Κόλπο του Ξηρού, τον πλησιέστερο στην ελληνική επικράτεια τουρκικό κόλπο, ο οποίος βρίσκεται 30 περίπου ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης και στα βόρεια της χερσονήσου της Καλλίπολης" .

https://www.iefimerida.gr/ellada/se-epifylaki-enoples-dynameis-ebro-toyrkikos-stolos-askisi

ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ. 

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗ… 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

 

 

 



ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ...


Νίκος Τριάντης

Ακούμε ξανά και ξανά έγκριτους αναλυτές και δημοσιογράφους ότι το Oruc Reis ανοίγει και κλείνει τον αναμεταδότη δεδομένων ταυτότητας και θέσης του (AIS).

Για όσους γνωρίζουν, εφαρμογές/δικτυακοί τόποι όπως είναι το Marine Traffic για να απεικονίσουν τις θέσεις των πλοίων σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν τοποθετήσει δέκτες σε επίκαιρα σημεία τα οποία συνδέονται διαδικτυακά με ένα κεντρικό υπολογιστή που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της εκάστοτε εταιρίας.

Η λήψη δεδομένων από τον εκάστοτε δέκτη επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες, τις συνθήκες μετάδοσης ραδιοκυμάτων (επηρεάζεται ακόμη και από τη ηλιακή δραστηριότητα και η θέση του σκάφους.

Αναλύοντας κανείς τα δεδομένα αυτά βλέπουμε ότι η κάλυψη ενός σταθμού λήψης μεταβάλλεται και εκεί που είναι οριακή η δυνατότητα λήψης χάνεται το σήμα και είναι σαν να έσβησε τον πομπό.

Στην περίπτωση του Oruc Reis ο δέκτης αυτός βρίσκεται στην Ρόδο κατεστημένος εκεί από τον ραδιοερασιτέχνη SV5BOP.

Στην εικόνα φαίνεται η κάλυψη του δέκτη.

Στα τετράγωνα με σκούρο μπλε η λήψη είναι πολύ καλή.

Στα τετράγωνα με ανοιχτόχρωμα μπλε η λήψη είναι οριακή και όπου δεν υπάρχουν τετράγωνα δεν υπάρχει λήψη.

Αυτό ισχύει για σήμερα και μεταβάλλεται συνεχώς.

Όσοι έχουν την δυνατότητα δορυφορικής λήψης ή έχουν αγοράσει αυτή την υπηρεσία από το Marine Traffic ή άλλη πλατφόρμα μπορεί να βλέπει το Oruc Reis πιο αναλυτικά.

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου