Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΒΡΑΖΟΥΝ.

 


Αρμενία Αζερμπαϊτζάν: «Μοιάζει περισσότερο με έναν ολοκληρωτικό πόλεμο παρά με  κατάπαυση του πυρός» 
από το https://www.bbc.com/news 

ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ - ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΕΚΕΙ ΕΠΑΝΩ  ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ. 

Η ΜΙΚΡΗ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ  ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΝΕΡΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ.

ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΑ.

ΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΚΡΑΤΗ.

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΒΡΑΖΟΥΝ. 

ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ- ΑΛΒΑΝΙΑ - ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ  ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. 

Η ΡΩΣΙΑ - οι ΗΠΑ και η ΕΕ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. 

ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ. 

ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΑΦΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ.

ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΡΑΖΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ  ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΦΩΝΗ.

ΑΝΟΙΞΑΝ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΌΣΟ ΏΣΤΕ ΝΑ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΞΕΦΩΤΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ. 

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΔΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ 

 

ΑΝΟΙΞΑΝ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΌΣΟ ΏΣΤΕ ΝΑ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ.

 
 
 

ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ - ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΣΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ( ενθυμούμενοι τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ καθότι αυτό τώρα ζούμε)


Η ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.


 

ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ - ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 

Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ  ΤΕΛΟΣ- ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΠΟΧΗ
ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ  

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ

" Πρόκληση που δεν “καταπίνεται” στο Καστελόριζο! Δείτε σε ποια περιοχή στέλνει το Oruc Reis η Τουρκία!

οι Ελληνικές ΕΔ καλούνται ξανά να τεθούν σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας.
Στον χάρτη η περιοχή την οποία δεσμεύουν οι Τούρκοι από σήμερα μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου για να κάνει έρευνες το Oruc Reis! Η περιοχή είναι νότια από το Καστελόριζο και η πρόκληση του καθεστώτος Ερντογάν δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί από την Αθήνα. Οι δικαιολογίες μάλλον θα ΄χουν στερέψει πλέον" 
https://www.militaire.gr/proklisi-poy-den-quot-katapinetai-quot-sto-kastelorizo-deite-se-poia-periochi-stelnei-to-oruc-reis-i-toyrkia/



" Προς νέα κρίση στις ελληνοτουρκικές κρίσεις με αποκλειστική ευθύνη της Άγκυρας. Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX με την οποία στέλνει από σήμερα μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου το Oruc Reis νότια του Καστελόριζου! Πρόκειται για κίνηση που εκ των πραγμάτων θέτει σε κατάσταση στρατιωτικής εγρήγορσης!

Η κίνηση της Άγκυρας εξαφανίζει προφανώς τα όποια ψήγματα ελπίδας υπήρχαν στην Αθήνα ότι θα μπορέσει να διαχειριστεί την Τουρκία μέσω “διερευνητικών” ή άλλων συνομιλιών. Ακυρώνει τη περιβόητη “γερμανική πρωτοβουλία” η οποία έχει κάνει τεράστια ζημιά στα εθνικά συμφέροντα. Περιφρονεί την ΕΕ και τις ήπιες αποφάσεις που πήρε στη τελευταία Σύνοδο Κορυφής και γενικώς τινάζει τα πάντα στον αέρα.

Ελπίζουμε ότι όσοι τις τελευταίες ημέρες μιλούσαν για διάλογο στον οποίο σύρθηκε η στριμωγμένη Τουρκία να έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν με ποιους έχουν να κάνουν" https://www.militaire.gr/pros-nea-ellinotoyrkiki-krisi-to-oruc-reis-notia-apo-to-kastelorizo-i-athina-etoimazetai-quot-gia-pan-endechomeno-quot/



ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ

" ΗΤουρκία εξέδωσε ένα νέο Navtex για το σεισμικό σκάφος εξερεύνησης Oruç Reis για τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων νότια του νησιού Kastellorizo ​​(Megisti-Meis) έως τις 22 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα την Κυριακή.

Αφού η Αθήνα αντιτάχθηκε στη σεισμική έρευνα της Άγκυρας σε μια περιοχή νότια του νησιού Καστελόριζο, οι γερμανικές διπλωματικές προσπάθειες βοήθησαν στην εξάλειψη των εντάσεων μεταξύ των δύο γειτόνων.

Ωστόσο, η αμφιλεγόμενη κίνηση της Ελλάδας να υπογράψει συμφωνία θαλάσσιας οριοθέτησης με την Αίγυπτο, την οποία η Τουρκία λέει ότι παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της και τα θαλάσσια δικαιώματα, έχει επιδεινώσει τις εντάσεις μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας.

Η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα ότι ακολουθεί μινιμαλιστικές πολιτικές στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογραμμίζει ότι οι θαλάσσιες αξιώσεις της αποτελούσαν παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας.

Το Oruç Reis επέστρεψε στο τουρκικό λιμάνι της Αττάλειας στα μέσα Σεπτεμβρίου, αφού ο χρόνος του στη θάλασσα - όπως καθορίστηκε στην τελευταία δήλωσή του Navtex - τερματίστηκε.

Το έργο εξερεύνησης του πλοίου είχε αρχικά προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, αργότερα, η περίοδος παρατάθηκε έως τις 12 Σεπτεμβρίου, με την προσδοκία για άλλη παράταση αργότερα, που θα συνεχιστεί έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, πολλοί υποστηρίζουν ότι οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και η Ελλάδα που ξεκίνησε από το ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα είναι οι κύριοι λόγοι πίσω από το διάλειμμα του σκάφους από την εργασία, προκειμένου να ενισχυθεί ο διάλογος και να μειωθεί η ένταση. Ωστόσο, η Τουρκία τόνισε πολλές φορές ότι το έργο του πλοίου θα συνεχιστεί μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, καθώς η αποφασιστικότητα της χώρας να διατηρήσει τα δικαιώματά της στην περιοχή παραμένει ισχυρή. " https://www.dailysabah.com/politics/diplomacy/turkey-issues-new-navtex-in-eastern-mediterranean-for-oruc-reis-vessel

33 ημέρες και τα δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ συνεχίζουν να κυλούν επικυρώνοντας αυτά που έρχονται στην ανθρωπότητα.

 




Απόγευμα Κυριακής 11 Οκτωβρίου και στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα των Αθηνών διαβάζονται οι ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ενώπιον της Εφέστιας εικόνος της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ και νυν επονομαζόμενης ΔΑΚΡΥΟΡΟΥΣΣΗΣ εξ αιτίας του έκτακτου Θεοσημείου που σημειώθηκε ανήμερα της εορτής του ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ( 8 Σεπτεμβρίου) να τρέχουν δηλαδή  δάκρυα συνεχόμενα και από τους δυο Τιμίους Οφθαλμούς ΤΗΣ.

Τα μηνύματα είναι πολλά , προσωπικά στον καθένα , μηνύματα για την πορεία της Πατρίδος μας , μηνύματα για την Ανθρωπότητα.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ τόσες μέρες δεν σταμάτησε να κλαίει ούτε στιγμή, δακρύζει ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ. Κλαίει και τις νύχτες που κλείνει ο Ιερός Ναός αυτός και το πρωί βλέπουν κατακλυσμό από λίμνες δακρύων στο ΠΑΝΑΓΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ που κυλούν στο πρόσωπο του ΘΕΙΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ πριν καταλήξουν ως λαμπυρίζοντες θρόμβοι στο ξύλινο πλαίσιο της εικόνος όπισθεν της αεροστεγούς υάλινης προθήκης της.



Τα ρέοντα δάκρυα είναι ανθρώπινα και  μια καλή ιατρική ματιά μπορεί να καταλάβει ότι είναι διαφανές πλάσμα με έμμορφα συστατικά για αυτό και στέκονται επί ώρα στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου πριν κυλίσουν.

Προσκυνώντας και φιλώντας τα δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ οι πιστοί τα σμίγουν με τα δικά τους  για τον παγκόσμιο πόνο που κατέκλυσε σήμερα τον πλανήτη μας με τα επιγενόμενα θλιβερά, αλλά παράδοξα γεγονότα.




Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας δίνει ζωντανά μήνυμα:

« τούτες τις ώρες βρίσκομαι κοντά σας και παρακαλώ κλαίγοντας τον ΥΙΟ μου, για την σωτηρία σας, έστω και την ύστατη στιγμή, περιμένοντας  και την δική σας ΜΕΤΑΝΟΙΑ για να του την προσφέρω»



ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ.

« Αύτη η πίστις των Αποστόλων, Αύτη η πίστις των Πατέρων, Αύτη η πίστις των Ορθοδόξων, Αύτη η πίστις την Οικουμένην εστήριξε»

 Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας θέλει να της προσφέρουμε την ανόθευτη ΠΙΣΤΗ μας.

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

 

   Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΒΓΗΚΕ.

 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ! Την παραθέτουμε σήμερα με μορφή βίντεο, 4 Νοεμβρίου 2011, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη Δούκα Βατάτζη του Ελεήμονος, Αυτοκράτορος Νικαίας:



" ...Υπάρχει κοιμώμενος Στρατηγός ονόματι Ιωάννης, ο οποίος, τότε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ θα υποδείξει εις τους Χριστιανούς ότι αυτός θα βασιλεύσει τώρα. Θα τους υποδείξει με το δάχτυλό του τον τόπο και θα τον καλέσουν να ηγηθεί και να βασιλεύσει εις τον ελληνικό και ορθόδοξο λαό. Και θα γίνει αυτό. Πριν από χρόνια εις το Άγιον Όρος ήταν ένας Αρχιερέας ονόματι Ιερόθεος. Αυτός ήρθε από την Μικρά Ασία. Και το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον έβαλε στο Άγιον Όρος να κάνει χειροτονίες, μνημόσυνα, Λειτουργίες, κλπ. Ήταν ένας άγιος Αρχιερέας, στον τύπου του Αγίου Νικολάου. Από αυτόν τον άγιον Αρχιερέα αξιώθηκα της Ιεροσύνης. Από την Μικρά Ασία. Ευλογημένος άνθρωπος του Θεού! Ένα θα σας πω. Αγρυπνίες που κάμναμε! Δεκαπέντε ώρες αγρυπνία, αυτός ο άνθρωπος, ογδοηκοντούτις γέρων, δεν εκάθετο καθόλου στο κάθισμα. Από το θρόνο κατέβαινε στο στασίδι πάλι όρθιος. Και στην Λειτουργία τρεις ώρες που ακολουθούσε μετά την πολύωρη Ακολουθία του Όρθρου, όρθιος! Τον βάζαμε μια καρέκλα να καθίσει και δεν ήθελε. Έλεγε «ακόμη η Παναγία μας δεν με κούρασε» και ας έτρεμε όλος από την κούραση. Αυτός ο άγιος Αρχιερέας, αυτός μας είπε. Αυτός είδε τον κοιμώμενο αυτόν Στρατηγό Ιωάννη, που θα αναστηθεί όταν θα γίνει ο 3ος μεγάλος αυτός Παγκόσμιος Πόλεμος! Τον είδε!. Διότι χείλη αρχιερέως και ιερέως ου ψεύδονται. Λοιπόν μας είπε την αλήθεια. Και τον ρωτήσαμε. Διότι ζούσε τότε και ο μακαριστός μου και ο άγιος γέροντάς μου (σ.σ. ο περίφημος Ιωσήφ Ησυχαστής και Σπηλαιώτης) και όλοι μαζί συνοδεία, τον είχαμε πάρει στο εκκλησάκι μας και εκεί καθίσαμε και τον κάμναμε τις ερωτήσεις. Και μας τα έλεγε. Τα ακούσαμε με τα αυτιά μας. Λέει «υπάρχει αυτός ο κοιμώμενος βασιλεύς και θα αναστηθεί»! Του λέμε «ποτέ Γέροντα; Πότε άγιε Αρχιερέα του Θεού»; Λέει, «όταν θα γίνει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος»! Και επίσης μας είπε ότι «το δεξί του χέρι είναι στη λαβή του σπαθιού! Το οποίο σπαθί είναι μες στην θήκη». Και μας έλεγε «όταν το σπαθί βγει από τη θήκη του, τότε θα αρχίσει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος». Και εμείς από την περιέργεια μας του λέγαμε: «Σεβασμιότατε πόσο απέχει το σπαθί από την θήκη»; «Ολίγοι πόντοι εναπέμειναν για να βγει» λέει..."! Η αποκάλυψη αυτή του Αρχιερέως Ιεροθέου έγινε λίγο πριν τα γεγονότα του Πογκρόμ του 1955 σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, ζώντος του οσίου Γέροντος Ιωσήφ Ησυχαστή του Σπηλαιώτη, ο οποίος κοιμήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1959 μ.Χ.. ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ https://www.noiazomai.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου