Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Άγιος Αριστοκλής: «Η Αμερική θα ταΐσει όλο τον κόσμο αλλά στο τέλος θα καταρρεύσει…»

*O Όσιος Αριστοκλής ο Αθωνίτης ήταν ένας από τους σημαντικότερους μοναχούς της Ρωσίας. Τον Γέροντα Αριστοκλή της Μόσχας κοσμούσαν τα χαρίσματα της προοράσεως και της θαυματουργίας, με τα οποία βοήθησε πολλές ψυχές…

Συνέχεια
 
 

Το Γένος μας θα μεγαλώσει, θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά…

Το μυστικό σπήλαιο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά - Συγκλονιστικές ...

Με την Άλωση εμφανίζονται θρήνοι, θρύλοι και παραδόσεις που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα και συντηρούν τις ελπίδες για την ανάκτηση της Πόλης! η ανάμνηση και η ελπίδα της ανάκτησής της συντηρήθηκαν για αιώνες χάρη σε αυτούς τους θρύλους, θρήνους και παραδόσεις!

Συνέχεια

 
 
 

Όταν δείτε τους Τούρκους να «ασχολούνται» με τις Εκκλησίες τότε θα πάτε να τελέσετε Θείες Λειτουργίες

Όταν δείτε του Τούρκους να «ασχολούνται» με τις Εκκλησίες τότε θα ...

Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος

Στο παρόν απόσπασμα ο Πανιερώτατος αναφέρει ότι ένα σημείο των καιρών είναι ότι τόσο οι Ορθόδοξες Θείες Λειτουργίες που τελούνται σε κατεχόμενα μέρη και σε άλλα μη Ορθόδοξα κράτη όσο και η ασχολία των Τούρκων με τους Ορθόδοξους ναούς της περιοχής της Μ. Ασίας.

Συνέχεια
 
 

Ας ενδυναμωθούν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί για τη μάχη που βρίσκεται μπροστά μας, μην ξεχνώντας ποτέ ότι εν Χριστώ η νίκη είναι ήδη δική μας

π. Σεραφείμ Ρόουζ: Ο «διάλογος με τις μη χριστιανικές θρησκείες ...

π. Σεραφείμ Ρόουζ

Ο Ρώσος Ορθόδοξος φιλόσοφος Ιβάν Κιρεγιέφσκυ διασαφήνισε πως η απόκτηση του πατερικού νου κάνει κάποιον ικανό να δει αυτό που οι άλλοι δεν μπορούν:

Συνέχεια
 
 
 

«Θα έρ­θει και­ρός που οι Χρι­στια­νοί θα δυσκολεύονται να βρουν άν­θρω­πο πνευματικό να α­να­παυ­θούν. Θα δυσκολεύονται να α­κο­ύ­σουν λό­γο Θε­ού και να α­να­παυ­θούν στις Εκ­κλη­σί­ες…»

ασκητές Archives | el Romio

Σοφία Σαμαρᾶ – Ασκητές μέσα στον κόσμο

~ Η Σο­φί­α Σα­μα­ρᾶ τοῦ Σταύ­ρου καί τῆς Ἀ­θη­νᾶς γεν­νή­θη­κε στήν Ἀ­να­το­λι­κή Θρά­κη. Ἀ­πό ἐ­κεῖ ἦρ­θαν στήν Χα­ραυ­γή Κο­ζά­νης καί τό ἔ­τος 1938 κα­τέ­βη­καν στήν Βέ­ροι­α. Ἦ­ταν ἡ τε­λευ­ταί­α καί μο­να­δι­κή πού ἔ­ζη­σε ἀ­πό τά δώ­δε­κα παι­διά πού γέν­νη­σε ἡ μη­τέ­ρα της.

Συνέχεια

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου