Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Άγιος Παΐσιος: Η βιογραφία του στη μικρή οθόνη 

Από: Αθανάσιος Παπατσάνης

Ο Άγιος Παΐσιος ήταν ένας Έλληνας μοναχός του 20ου αιώνα που απεβίωσε στις 12 Ιουλίου του 1994. Ο Αρσένιος Εζνεπίδης, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στα Φάσαρα της Καππαδοκίας το 1924. Ο Άγιος Παΐσιος έγινε ευρύτερα γνωστός για τον βίο και το έργο του. Το 2017 ανακηρύχθηκε άγιος προστάτης των Διαβιβάσεων του Ελληνικού στρατού. Η υστεροφημία του ξεκίνησε ήδη πριν τον θάνατο του και το 2016 δημιουργήθηκε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του. Το ντοκιμαντέρ, 6 επεισοδίων, κυκλοφόρησε από το POKPOV Film Studio που έχει έδρα τη Μόσχα και το Πατριαρχείο της πόλης.

Λίγα χρόνια μετά, η ζωή του θα απασχολήσει ξανά τους τηλεθεατές με μια τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζεται από τον σκηνοθέτη Στάμο Τσάμη.

Άγιος Παΐσιος
Πηγή εικόνας: ditikostipos.gr

Η σειρά

Ο Άγιος Παΐσιος θα πάρει… σάρκα και οστά από τον σκηνοθέτη του «Μπρούσκο», Στάμο Τσάμη. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Ελλάδας και Κύπρου που θα ολοκληρωθεί σε δύο κύκλους. Η σειρά πιθανότατα θα προβληθεί από το Cosmote TV. Σ’ αυτή θα πρωταγωνιστήσουν Έλληνες και Κύπριοι ηθοποιοί. Μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν ο Δημήτρης Σμυρναίου, η Χριστίνα Παυλίδου, ο Δημήτρης Δρόσος (Το Κόκκινο Ποτάμι) και ο Νικήτας Τσακίρογλου (Ανατομία ενός εγκλήματος). Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει στην Κόνιτσα, όπου ο Άγιος Παΐσιος πέρασε τα περισσότερα χρόνια του. Γυρίσματα σκηνών επίσης θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και στα Ιωάννινα. Τα γυρίσματα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαρκέσουν όλο τον Σεπτέμβρη.

Άγιος Παΐσιος
Πηγή εικόνας: ditikostipos.gr

Η τηλεοπτική μεταφορά του βίου και του έργου του Άγιου Παΐσιου σκόρπισε χαρά σε δημότες και πολιτικές αρχές του τόπου. Ο Δήμος Κόνιτσας αγκάλιασε όλο το τηλεοπτικό εγχείρημα και πρόσφερε την κάθε δυνατή  βοήθεια σε όσους εργάζονται πίσω και μπρος από τις κάμερες. Σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει πως «η εταιρία παραγωγής προβάλλει και αξιοποιεί την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του τόπου με τον κάθε δυνατό τρόπο».

Στο άρθρο βλέπετε φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς, όπως αυτές κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να δείτε εδώ το ντοκιμαντέρ- σειρά για τη ζωή του που κυκλοφόρησε το 2016.

Να θυμίσουμε ότι αυτή θα είναι η δεύτερη βιογραφία θρησκευτικού περιεχομένου που θα πάρει σάρκα και οστά στο γυαλί. Η πρώτη αφορά τη μεταφορά της ζωής του Αγίου Νεκταρίου με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου