Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

ΕΝΤΟΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ -Πρόεδρος Σερβίας: Θέλουν να αναγνωρίσουμε το Κόσοβο και να καταλήξω όπως ο Ζάεφ με τη Συμφωνία των Πρεσπών

 


ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ - ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΒΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ-  

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ότι " η απειλή είναι από την Αλβανία" και ότι " το τότε κρατίδιο των Σκοπίων μοιάζει με οικοδόμημα από τούβλα καμωμένα από χαλβά των Φαρσάλων" είναι ΠΡΟ των ΠΥΛΩΝ- Κάποιοι εδώ και πολλές μέρες κυκλοφόρησαν χάρτες με αλλαγές των συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια και από τότε υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και ταραχή. " Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


«Με το Κοσσυφοπέδιο, θέλουν να ανατρέψουν ολόκληρη τη Σερβία και αυτό δεν απέχει πολύ από την αλήθεια»

Ιούνιος 2, 2021. Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς λέει ότι υπάρχει πίεση από τη Δύση να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο.

 Γνωρίζει ότι αν το κάνει, θα τον χτυπήσουν στον ώμο, θα κηρυχθεί οραματιστής, αλλά στο τέλος θα καταλήξει σαν τον Ζόραν Ζάεφ που άλλαξε το όνομά του χώρας του με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν έλαβε τίποτα από την ΕΕ, όπως σημειώνει η βουλγαρική «24 Часа».

«Με το Κοσσυφοπέδιο, θέλουν να ανατρέψουν ολόκληρη τη Σερβία και αυτό δεν απέχει πολύ από την αλήθεια. 

»Θα σας πουν ότι οι πιο σύγχρονοι πολιτικοί είναι αυτοί που αποδέχονται την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και η Σερβία δεν θα πάρει τίποτα.

 Ή, για να με παρουσιάσουν εγκωμιαστικά στις εφημερίδες και να καταλήξω όπως ο Ζόραν Ζάεφ, με την ιστορία της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο άνθρωπος, τώρα, δεν ξέρει τι να κάνει με τον εαυτό του επειδή δεν θέλουν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις προσχώρησης μαζί του. Και, ειλικρινά, δεν ξέρω γιατί, είπε ο Βούτσιτς.

Ο Σέρβος πρόεδρος πρόσθεσε ότι το βρίσκει αστείο που μια μικρή χώρα όπως η Βουλγαρία εμποδίζει τη Βόρεια Μακεδονία στην πορεία της στην ΕΕ.


ΠΗΓΗ https://www.echedoros-a.gr/2021/06/blog-post_10.html#more

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου