Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ!

 

Αφήγηση από βιβλίο του Γέροντος Παϊσίου.
Αναμφισβήτητα τι Άγχος αποτελεί μάστιγα στην σημερινή αποχή για τον Άνθρωπο. Άγχος στην δουλειά, στην οικογένεια και γενικότερα στην ζωή μας. (πως, τι, γιατί και ένα σορό άλλα..) Ο Άγιος (γέροντας) Παΐσιος συμβουλεύει όλους εμάς για το πως θα ζήσουμε την ζωή μας χωρίς Άγχος! 
 
 
 
 
 

...Θα μας φυλάξει ο Θεός και θα μας λυπηθεί, κι ας μη το αξίζουμε...


"...Θα μας φυλάξει ο Θεός και θα μας λυπηθεί, κι ας μη το αξίζουμε. Αν ξέρω ότι έμεινε έστω και ένας Έλληνας Ορθόδοξος, δεν θα φοβηθώ. Θα έχω την ελπίδα μου στον Θεό. 
Τώρα θέλει πολλή προσευχή. Να στέλνουμε μηνύματα προς τα επάνω. Μόνο ο Θεός θα μας σώσει από τη μεγάλη πυρκαϊά που έζωσε την εποχή μας.
Τον ρώτησαν οι φοιτητές:

Η ασθένεια μέσω σωτηρίας.

Η ασθένεια μέσω σωτηρίας.
Από τα θαύματα του αγίου Παïσίου του Αγιορείτου
Ένα νεαρό παιδί έπασχε για τριάντα χρόνια από χρόνιο νευρολογικό σύνδρομο με παράλυση και αταξία και ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Το 1981 επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους.
 
 
 
 
 
 

Αληθινή ιστορία: Όταν ο Γέροντας Παΐσιος πήγε στην Αμερική


Ένα ανέκδοτο περιστατικό με τον Γέροντα Παΐσιο, το οποίο αξίζει σίγουρα να διαβάσετε.Το ακόλουθο περιστατικό με τον Γέροντα Παΐσιο, είναι αληθινό, ενώ η δημοσιοποίησή του άργησε λόγω της ταπεινότητας των ανθρώπων που αρχικά το διηγήθηκαν. Ο Ν.Α., ήταν ένας ευκατάστατος ομογενής από το Σικάγο των Η.Π.Α.,πολύ κάλος άνθρωπος και άθεος.
 
 
 
 

Ο άγιος Παΐσιος για την υπακοή (Ιερομόναχος Ισαάκ)


Ως υποτακτικός ο άγιος Παΐσιος πέρασε τα στάδια της υπακοής και ανέπαυσε τους Γέροντές του. Έμαθε την υπακοή πρακτικά και όχι από τα βιβλία. Γι’ αυτό καταλάβαινε και βοηθούσε τους υποτακτικούς.
 
 
 
 
 




Άγιος Παΐσιος - Πιστεύω ότι θέσπισαν οι Άγιοι Πατέρες

Πολλοί άγιοι Μάρτυρες, όταν δεν ήξεραν το δόγμα, έλεγαν:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου