Κυριακή 29 Μαρτίου 2020






Σοκ! Τι είπε ο Άγιος Παΐσιος για Ρωσία και Τουρκία: "Στην αρχή οι Τούρκοι θα νομίζουν..."!!

Τα προφητικά λόγια του Αγίου Παϊσίου ηχούν στα αυτιά μας σαν να τα είπε μόλις σήμερα.
«Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας», είχε προβλέψει ο Άγιος Παΐσιος και η προφητεία του φαίνεται να επιβεβαιώνεται σήμερα.
«Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς. Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν. Εμείς θα είμαστε θεατές σε αυτόν τον πόλεμο. Οι Τούρκοι θα καταστραφούν.
Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτό», είχε πει ο Άγιος Παΐσιος.
Ο Άγιος Παΐσιος που κοιμήθηκε πριν από περίπου 21 χρόνια έχει αφήσει παρακαταθήκη τις προφητείες του, που αποτελούν σήμερα, για πολλούς, τις ειδήσεις του μέλλοντος.
«Δεν ήθελα τίποτα άλλο να με κρατούσε ο Θεός ακόμη λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει... Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους», έλεγε ο Άγιος Παΐσιος.





Άγιος Παίσιος: Αυτό είναι το καλύτερο μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους!

Πότε νιώθουν χαρά οι κεκοιμημένοι
Το καλύτερο από όλα τα μνημόσυνα που μπορούμε να κάνουμε για τους κεκοιμημένους είναι η προσεκτική ζωή μας, ο αγώνας που θα κάνουμε, για να κόψουμε τα ελαττώματά μας και να λαμπικάρουμε την ψυχή μας.
Γιατί η δική μας ελευθερία από τα υλικά πράγματα και από τα ψυχικά πάθη, εκτός από την δική μας ανακούφιση, έχει ως αποτέλεσμα και την ανακούφιση των κεκοιμημένων προπάπων όλης της γενιάς μας.
Οι κεκοιμημένοι νιώθουν χαρά, όταν ένας απόγονός τους είναι κοντά στον Θεό. Αν εμείς δεν είμαστε σε καλή πνευματική κατάσταση, τότε υποφέρουν οι κεκοιμημένοι γονείς μας, ο παππούς μας, ο προπάππος μας, όλες οι γενεές. «Δες τι απογόνους κάναμε!» λένε και στεναχωριούνται. Αν όμως είμαστε σε καλή πνευματική κατάσταση, ευφραίνονται, γιατί και αυτοί έγιναν συνεργοί να γεννηθούμε και ο Θεός κατά κάποιον τρόπο υποχρεώνεται να τους βοηθήσει.
Αυτό δηλαδή που θα δώσει χαρά στους κεκοιμημένους είναι να αγωνισθούμε να ευαρεστήσουμε στον Θεό με την ζωή μας, ώστε να τους συναντήσουμε στον Παράδεισο και να ζήσουμε όλοι μαζί στην αιώνια ζωή, όπως αναφέρει το perivolipanagias.
Επομένως αξίζει τον κόπο να χτυπήσουμε τον παλιό μας άνθρωπο, για να γίνει καινός και να μην βλάπτει πια ούτε τον εαυτό του ούτε άλλους ανθρώπους, αλλά να βοηθάει και τον εαυτό του και τουςάλλους, είτε ζώντες είτε κεκοιμημένοι.
Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου – Από το βιβλίο «Λόγοι Δ΄- Οικογενειακή ζωή»





Άγιος Παΐσιος: Για τίποτα να μην έχετε άγχος …

Το άγχος είναι του διαβόλου. Όταν βλέπετε άγχος, να ξέρετε ότι εκεί έχει βάλει την ουρά του το ταγκαλάκι. Ο διάβολος δεν πηγαίνει κόντρα. Αν υπάρχει μια τάση, σπρώχνει και αυτός, για να ταλαιπωρήσει και να πλανήσει τον άνθρωπο.





Άγιος Παίσιος: Όταν θα δούμε αυτό στην Ελλάδα... τότε θα πρέπει να πούμε «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς»

Τι θα γίνει στο Αιγαίο...  
Άγιος Παΐσιος: «Όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε:





Άγιος Παΐσιος: “Αυτή την προσευχή να λέτε κάθε μέρα και ο Θεός θα είναι πάντα δίπλα σας!”

Η αγάπη του Γέροντα Παΐσιου για όλο τον κόσμο είναι γνωστή. Ο Γέροντας, έχει βοηθήσει πλήθος ανθρώπων και πριν και μετά την κοίμησή του. Από πού ελάμβανε τη δύναμη να στηρίζει τους ανθρώπους αλλά και να θαυματουργεί; Από την θερμή του προσευχή προς το Θεό.
Η παρακάτω προσευχή είχε δοθεί σε κάποιο γυναικείο μοναστήρι, που του είχε ζητήσει κάποιο “τυπικό” για την αγρυπνία τους στο κελλί. Είναι από τα τελευταία έτη της ζωής του. Σε αυτό κυριαρχεί η αγάπη του για όλο τον κάσμο, όπως αναφέρει το diakonima.gr.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τον κάθε πιστό, αφού καλύπτει όλες τις περιπτώσεις των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από προσευχή. Ακόμα και τα παιδιά την κατανοούν, γιατί είναι γραμμένη με απλά λόγια και έτσι μπορεί να διαβάζεται κατά την οικογενειακή βραδινή προσευχή.
Κύριε ημών Ιησού Χριστέ,
Μην εγκαταλείπεις τούς δούλους Σου πού ζουν μακριά από την Εκκλησία, ή αγάπη Σου να ενεργήσει και να τούς φέρει όλους κοντά Σου.
– Μνήσθητι, Κύριε, των δούλων Σου πού υποφέρουν από τον καρκίνο.
– Των δούλων Σου πού υποφέρουν από μικρά ή μεγάλα νοσήματα. ,
– Των δούλων Σου πού υποφέρουν από σωματικές αναπηρίες.
– Των δούλων Σου πού υποφέρουν από ψυχικές αναπηρίες.
– Μνήσθητι των αρχόντων και βοήθησον αυτούς να κυβερνούν χριστιανικά.

– Μνήσθητι, Κύριε, των παιδιών πού προέρχονται από προβληματικές οικογένειες.
– Των προβληματικών οικογενειών και των διαζευγμένων.
– Μνήσθητι, Κύριε, των ορφανών όλου του κόσμου, όλων των πονεμένων και των αδικημένων στην ζωή, όσων έχουν χάσει τούς συζύγους τους.

– Μνήσθητι, Κύριε, όλων των φυλακισμένων, των αναρχικών, των ναρκομανών, των φονέων, των κακοποιών, των κλεφτών, φώτισον και βοήθησον αυτούς να διορθωθούν.
– Μνήσθητι όλων των ξενιτεμένων.
– Όλων όσων ταξιδεύουν στην θάλασσα, στην ξηρά, στον αέρα και φύλαξον αυτούς.
– Μνήσθητι της Εκκλησίας μας, των πατέρων (κληρικών) της Εκκλησίας και των πιστών.
– Μνήσθητι, Κύριε, όλων των μοναστικών αδελφοτήτων, ανδρικών και γυναικείων, των γερόντων και των γεροντισσών και όλων των αδελφοτήτων και των αγιορειτών πατέρων.
– Μνήσθητι, Κύριε, των δούλων Σου πού είναι σέ καιρό πολέμου.
– Όσων καταδιώκονται στα βουνά και στους κάμπους.

– Όσων είναι σαν κυνηγημένα πουλάκια.
– Μνήσθητι των δούλων Σου πού άφησαν τα σπίτια τους και τις δουλειές τους και ταλαιπωρούνται.
– Μνήσθητι, Κύριε, των φτωχών, αστέγων και προσφύγων.

– Μνήσθητι, Κύριε, όλων των εθνών, να τα έχεις στην αγκαλιά σου, να τα σκεπάζεις με την αγία Σου Σκέπη, να τα φυλάγεις από κάθε κακό και από τον πόλεμο. Και την αγαπημένη μας Ελλάδα μέρα και νύκτα να την έχεις στην αγκαλιά σου, να την σκεπάζεις με την αγία Σου Σκέπη, να την φυλάγεις από κάθε κακό και από τον πόλεμο.
– Μνήσθητι, Κύριε, των ταλαιπωρημένων εγκαταλελειμμένων, αδικημένων, δοκιμασμένων οικογενειών και δώσε πλούσια τα ελέη σου σ΄αυτές.
– Μνήσθητι των δούλων σου πού υποφέρουν από ψυχικά και σωματικά προβλήματα πάσης φύσεως.
– Μνήσθητι oσων βρίσκονται σέ απόγνωση, βοήθησε και γαλήνευσε τους.

-Μνήσθητι, Κύριε, των δούλων Σου πού ζήτησαν τις
προσευχές μας.
-Μνήσθητι και πάντων των απ” αιώνος κεκοιμημένων και ανάπαυσον αυτούς.







Πλήρης επιβεβαίωση του Άγίου Παίσιου για την Τουρκία!!! Τι λέει για Ρωσία και Ελλάδα...

Ο Άγιος Παίσιος είναι η μορφή εκείνη της Ορθοδοξίας που δίνει κουράγιο στον ελληνισμό. Τα λεγόμενά του έχουν παραποιηθεί από τον κόσμο που θέλει να τον παρουσιάσει ως ‘κομπογιαννίτη’. Ξεχνούν όμως πως, ό,τι έχει πει μέχρις στιγμής έχει βγει αληθινό.







Συγκλονιστική προφητεία του Αγίου Παϊσίου από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο! (Βίντεο)

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Στο απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου που ακολουθεί, σκιαγραφεί την προσωπικότητα του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, έτσι όπως τον γνώρισε ο ίδιος, ενώ αναφέρεται και σε μια συγκλονιστική προφητεία, όπως αναφέρει το vimaorthodoxias.







Ανατριχιαστική προφητεία του Αγίου Παΐσιου: «Ελληνικέ λαέ, έτσι θα σε αναγκάσουν να δεχθείς...»!! (Βίντεο)

Ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, γνωστός από όλους σχεδόν τους Έλληνες, πολιτικούς, στρατιωτικούς, λαϊκούς, Μοναχούς, Ιερείς, Επισκόπους και αυτόν τον ίδιο τον Πατριάρχη, είχε κατά καιρούς μιλήσει σε πολλούς ανθρώπους για ό,τι βλέπουμε σήμερα στο Αιγαίο και για ό,τι θα δούμε σύντομα!




Γέροντας Παίσιος: Πώς θα βγει η Ελλάδα από την κρίση! Τι πρέπει να κάνουμε

Σύγχυση μεγάλη ὑπάρχει. Μύλος γίνεται· εἶναι ζαλισμένοι οἱ ἄνθρωποι.
Ὁ κόσμος εἶναι ὅπως οἱ μέλισσες. Ἂν χτυπήσης τὴν κυψέλη, οἱ μέλισσες βγαίνουν ἔξω καὶ ἀρχίζουν «βούου…» καὶ γυρίζουν γύρω ἀπὸ τὴν κυψέλη ἀναστατωμένες. Ὕστερα ἡ κατεύθυνσή τους θὰ ἐξαρτηθῆ ἀπὸ τὸν ἄνεμο ποὺ θὰ φυσήξη. Ἂν φυσήξη βοριάς, θὰ πᾶνε μέσα. Ἔτσι καὶ τὸν κόσμο τὸν φυσάει… «Ἐθνικὸς Βοριάς», «Ἐθνικὸς Νοτιᾶς», καὶ εἶναι ὁ καημένος ζαλισμένος. Ὅμως, ἂν καὶ γίνεται τέτοιο βράσιμο, νιώθω μέσα μου μία παρηγοριά, μία σιγουριά.
Μπορεῖ νὰ ξεράθηκε ἡ ἐλιά, ἀλλὰ θὰ πετάξη νέα βλαστάρια. Ὑπάρχει…
μία μερίδα Χριστιανῶν, στοὺς ὁποίους ἀναπαύεται ὁ Θεός. Ὑπάρχουν ἀκόμη οἱ ἄνθρωποι τοῦ Θεοῦ, οἱ ἄνθρωποι τῆς προσευχῆς, καὶ ὁ Καλὸς Θεὸς μᾶς ἀνέχεται, καὶ πάλι θὰ οἰκονομήση τὰ πράγματα. Αὐτοὶ οἱ ἄνθρωποι τῆς προσευχῆς μᾶς δίνουν ἐλπίδα, σύμφωνα με το Γέροντος Παϊσίου Ἁγιορείτου Λόγοι Β΄ «Πνευματικὴ ἀφύπνιση».
Μὴ φοβάσθε. Περάσαμε σὰν ἔθνος τόσες μπόρες καὶ δὲν χαθήκαμε, καὶ θὰ φοβηθοῦμε τὴν θύελλα πού πάει νὰ ξεσπάση; Οὔτε καὶ τώρα θὰ χαθοῦμε. Ὁ Θεὸς μᾶς ἀγαπᾶ. Ὁ ἄνθρωπος ἔχει μέσα του κρυμμένη δύναμη γιὰ ὥρα ἀνάγκης. Θὰ εἶναι λίγα τὰ δύσκολα χρόνια. Μία μπόρα θὰ εἶναι.
Δὲν σᾶς τὰ λέω αὐτὰ γιὰ νὰ φοβηθῆτε, ἀλλὰ γιὰ νὰ ξέρετε ποῦ βρισκόμαστε… Γιὰ μας εἶναι μία μεγάλη εὐκαιρία, εἶναι πανηγύρι οἱ δυσκολίες, τὸ μαρτύριο. Νὰ εἶστε μὲ τὸν Χριστό, νὰ ζῆτε σύμφωνα μὲ τὶς Ἐντολές Του καὶ νὰ προσεύχεσθε, γιὰ νὰ ἔχετε θεῖες δυνάμεις καὶ νὰ μπορέσετε νὰ ἀντιμετωπίσετε τὶς δυσκολίες. Νὰ ἀφήσετε τὰ πάθη, γιὰ νὰ ἔρθη ἡ Θεία Χάρις. Αὐτὸ ποὺ θὰ βοηθήση πολὺ εἶναι νὰ μπῆ μέσα μας ἡ καλὴ ἀνησυχία: ποῦ βρισκόμαστε, τί θὰ συναντήσουμε, γιὰ νὰ λάβουμε τὰ μέτρα μας καὶ νὰ ἑτοιμασθοῦμε, όπως αναφέρει το pentapostagma.gr.
Ἡ ζωή μας νὰ εἶναι πιὸ μετρημένη. Νὰ ζοῦμε πιὸ πνευματικά. Νὰ εἴμαστε πιὸ ἀγαπημένοι. Νὰ βοηθοῦμε τοὺς πονεμένους, τοὺς φτωχοὺς μὲ ἀγάπη, μὲ πόνο, μὲ καλωσύνη. Νὰ προσευχώμαστε νὰ βγοῦν καλοὶ ἄνθρωποι.








Απίστευτο: Τι είπε ο Άγιος Παίσιος πριν από πολλά χρόνια για Γερμανία και Ευρώπη!

Μπορεί είκοσι και πλέον χρόνια πριν τα λόγια του να έμοιαζαν ότι δεν είχαν καμία βάση, όμως ο Άγιος Παϊσιος, που κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου του 1994 και αναπαύεται στο Ησυχαστήριο του Αγ. Ιωάννου Θεολόγου,του Αγ. Αρσενίου του Καππαδόκου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, κατέγραψε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες για τη σημερινή εποχή προφητείες.






Χιλιάδες πιστοί στον τάφο του Αγίου Παϊσίου - Εκοιμήθη σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια (Εικόνες)

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ - ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!                           
Στον τάφο του Αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης πήγαν χιλιάδες πιστοί για να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία του Αγίου που εορτάζει σήμερα.

Αυτό είναι το κελί του Άγιου Παΐσιου! Eικόνες που προκαλούν δέος… (Βίντεο)

Μεθαύριο συμπληρώνονται 22 χρόνια από τον θάνατο του Άγιου Παϊσίου (25 Ιουλίου 1924 – 12 Ιουλίου 1994)
Ο Παΐσιος ο Αγιορείτης, κατά κόσμο Αρσένιος Ενζεπίδης, ορθόδοξος μοναχός, που ανακηρύχθηκε άγιος Αγιορείτης μοναχός, ιδιαίτερα δημοφιλής στις μέρες μας.




 Επιβεβαιώνεται ξανά ο Άγιος Παίσιος: "Την Ε.Ε. θα τη διαλύσουν οι…" !

Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να μειώσουν τις προφητείες του Αγίου Παϊσίου, το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλές από αυτές έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ πολλές ακόμη βρίσκονται προς επιβεβαίωση. Ας δούμε τι είχε πει ο Άγιος Παΐσιος για την ΕΟΚ:
«Λίγα είναι τα ψωμιά της ΕΟΚ. Θα τη διαλύσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι».




Συγκλονίζει η δήλωση Ιτούδη για... τον Παίσιο! (Βίντεο)


Ο δεύτερος Έλληνας προπονητής που κατακτά τη Euroleague είναι πλεόν ο Δημήτρης Ιτούδης και μετά τη νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επί της Φενέρμπαχτσε στον τελικό του Βερολίνου, μίλησε στους Έλληνες δημοσιογράφους.
Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Ιτούδης ανέφερε τα εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου