Τρίτη 31 Μαρτίου 2020



Άθεος Γεν. Γραμματέας υπουργείου στην Αθήνα το 1994 είδε το μοναχοπαίδι του να χαροπαλεύει στην Εντατική. Οι γιατροί δεν έδιναν καμία ελπίδα. Μια συνεργάτης του μίλησε για τον ΑΓΙΟ των ημερών μας. Τον Άγιο Παϊσιο.
Μέσα στην απόγνωση του πήρε το πρώτο αεροπλάνο και πέταξε για Θεσσαλονίκη. Έμαθε ότι ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ήταν στο Θεαγένειο. Θα άφηνε κατά μέρος τα ιδεολογικά του πιστεύω και θα τον παρακαλούσε. Αλλά έξω από την πόρτα του δωματίου του ΑΓΙΟΥ υπήρχε το αδιαχώρητο από πολλούς αναγκεμένους σαν αυτό. Οι γιατροί απαγόρεψαν τους επισκέπτες να ενοχλήσουν τον ΟΣΙΟ που υπέφερε.


Απογοητευμένος ο πατέρας πήρε ένα ταξί για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Εκεί στην εξωτερική ράμπα διάβασης προς τις αναχωρήσεις ένας ηλικιωμένος παππούλης στεκόταν δίπλα του με δυσκολία στο βάδισμα.
Ο Γεν. Γραμματέας άδραξε την ευκαιρία και έπιασε τον Γέροντα για να τον περάσει απέναντι. Όταν τον πέρασε, ο ηλικιωμένος κληρικός τον ευχαρίστησε αλλά η έκπληξη ήταν μεγάλη , όταν του είπε: "Παιδί μου μην στενοχωρείσαι ο γιός σου θα ζήσει".
-Κοίτα να μαζευτείς στην ζωή σου και να βοηθήσεις την πατρίδα μας από την θέση σου.
Ο ανώτερος κρατικός υπάλληλος σοκαρίστηκε αλλά μέσα στην παραζάλη του κατόρθωσε να ρωτήσει τον Γέροντα, πώς τον λένε Εζνεπίδη, του είπε, και χάθηκε μέσα στο πλήθος εκεί που στοιβάζονται μπροστά στα γκισέ των αναχωρήσεων.
Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Ελληνικό το πρώτο τηλέφωνο ήταν από το νοσοκομείο για να του πουν όσον αναφορά την θεαματική υγεία του παιδιού του. Ο ανώτερος υπάλληλος έψαξε και έμαθε ποιος ήταν αυτός ο σεβάσμιος Γέροντας Εζνεπίδης που προέβλεψε την σωτηρία του παιδιού του.
Όταν μάλιστα είδε φωτογραφίες του Γέροντα συγκλονίστηκε, δεν μπορούσε να πιστέψει το μέγεθος της ευεργεσίας που δέχτηκε εκεί έξω στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Η ζωή του αλλά και της οικογενείας του άλλαξε μετά την συγκλονιστική θαυματουργία που τους έκανε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ (κατά κόσμον Εζνεπίδης).
Ο ίδιος έλεγε -μάζεψα την ζωή μου, αλλά η δημόσια ζωή στην θέση που υπηρετούσα δεν μαζευόταν με τίποτε, μόνο ένα μεγάλο Εθνικό Θαύμα θα μπορούσε να την μαζέψει όσες φιλότιμες προσπάθειες και αν έκαναν μεμονωμένα άτομα.
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου