Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΒΑΖΕΙ "ΜΕΤΑΝΟΙΑ" ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ!


 Το πρώτο στη σειρά από τα τρία κυπαρίσσια που είναι δίπλα σχεδόν στον τάφο του Αγίου Παϊσίου στο Μοναστήρι της Σουρωτής Θεσσαλονίκης, δείχνει να βάζει "μετάνοια" στον Γέροντα, μέσα στο αυγουστιάτικο ζεστό μεσημέρι της Κυριακής 23 Αυγούστου 2015 μ.Χ., ενώ ο ήλιος καίει και δεν κουνιέται ούτε φύλλο!

Παράλληλα, τα άλλα δύο πλαϊνά κυπαρίσσια παραμένουν ολόισια, αποδεικνύοντας πως δεν φυσάει!

Παλαιότερες φωτογραφίες που παραθέτουμε συγκριτικά, δείχνουν τα ίδια δεντράκια να είναι ολόισια π.χ. τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2015, ενώ δίπλα, στην πρόσφατη φωτογραφία, φαίνεται το πρώτο κυπαρίσσι να σκύβει κυριολεκτικά από τη μέση και πάνω, σαν κάποιος να το σπρώχνει με πολύ μεγάλη δύναμη!


 ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ
Στον βίο της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου (περί το 850 μ.Χ.) αναφέρεται ένα παρόμοιο θαύμα, όταν δύο κυπαρίσσια της αυλής του Μοναστηριού της στην Κωνσταντινούπολη λυγίζαν έως κάτω τις κορυφές τους, όταν η μεγάλη Αγία προσευχόταν τα βράδια εκεί επί ώρες, με τα χέρια της απλωμένα σε ικεσία προς τον Χριστό μας!

Τόσο λυγίζανε τα κυπαρίσσια που η Αγία έδεσε μαντήλια στην κορυφή τους και δεν επανέρχονταν στη θέση τους παρά μόνο όταν η ίδια έκανε επάνω τους το σημείο του σταυρού!

Το θαύμα εκείνο το έκανε τότε ο Θεός για να φανερώσει στους ανθρώπους την αγιότητα που έκρυβε επιμελώς η ταπεινή Οσία Ειρήνη από την Καππαδοκία, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου που τιμούσε τους Αρχαγγέλους, και επέτρεψε να το δει μία από τις μοναχές του Μοναστηριού, η οποία και το έκανε γνωστό παντού!


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΣ
Την ευλογία και τις προσευχές τους να έχουμε και να μην ξεχνούμε ούτε στιγμή, πως τα αδύνατα για εμάς είναι δυνατά στον Παντοδύναμο Θεό, που τιμά και λατρεύει ορθά, πιστά και ανόθευτα μόνον η Ορθοδοξία! Αυτή η Θεοφρούρητη Πίστη που πηγάζει σαν δροσερό νερό από τα Μοναστήρια και τις Εκκλησιές μας, με την στοργή και Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, σφραγισμένη από  χιλιάδες χρόνια και χιλιάδες Αγίους, από Αποστολικές και Οικουμενικές Συνόδους και ολόφωτους Αρχαγγέλους  και από άγια λείψανα εκατομμυρίων ζώντων στον ουρανό Μαρτύρων και Ομολογητών της, για την Δόξα του Χριστού μας!

Και το πρώτο βήμα για κάθε θαύμα, είναι αυτό που σύστηνε σε όλους ο Γέροντας: να πάμε να Εξομολογηθούμε ό,τι κι αν κάναμε ή σκεφτήκαμε. Γιατί έτσι δίνουμε "δικαίωμα" στον Θεό να παρέμβει και να μας βοηθήσει! Έτσι ξαναγινόμαστε παιδιά Του! Ξαναρχόμαστε μετανοημένοι κάτω από το χέρι Του και μέσα στην αγκαλιά Του!
ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου