Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Επίθεση του ΡΚΚ σε τουρκική στρατιωτική μονάδα στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Δεν έφτανε στην τουρκική κυβέρνηση που έχασε την αυτοδυναμία που επιδίωκε στις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015,
η είσοδο στην Τουρκική Βουλή 80 Κούρδων βουλευτών, τώρα έχει να αντιμετωπίσει και τις επιθέσεις του ΡΚΚ.
Οι μαχητές της  εκτός νόμου οργάνωσης των Κούρδων  του ΡΚΚ , πραγματοποίησαν  επίθεση σε  στρατιωτική βάση, με την χρήση όλμων και αντιαεροπορικών όπλων στην νοτιοανατολική επαρχία Χακάρι και την περιοχή  Dağlıca,  στα σύνορα με το Ιράκ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του τουρκικού  Γενικού  Επιτελείου, αναφέρει τουρκική εφημερίδα.  Δεν υπήρξαν θύματα, στο  περιστατικό , κατέληξε  η ανακοίνωση .
Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο πρόσθεσε  ότι,  η  στρατιωτική μονάδα  που στάθμευε στην περιοχή , ανταπέδωσε τα πυρά  στις  επιθέσεις των Κούρδων.
Η επίθεση της Δευτέρας ήταν η δεύτερη επίθεση του ΡΚΚ,   μετά από την επίθεση  του  Σαββάτου, μια  ημέρα πριν από τις γενικές εκλογές. Το ΡΚΚ επιτέθηκε σε Τούρκους στρατιωτικούς και  πολίτες πολλές φορές, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα. Η οποία όμως παραλείπει εσκεμμένα  βέβαια να τονίσει την συμπεριφορά των τουρκικών αρχών απέναντι στους Κούρδους, όλο αυτό το διάστημα.
Πριν από τις εκλογές, ήταν αναμενόμενο  ότι το  φιλο-κουρδικό HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών ) θα «περνούσε» στην βουλή ξεπερνώντας το όριο  του 10 τοις εκατό. Στις εκλογές,  το κόμμα αυτό  πήρε  το 13,1 τοις εκατό των ψήφων, προκαλώντας ταραχή στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η τουρκική εφημερίδα «ξέχασε» τελείως την βομβιστική επίθεση με 300 Κούρδους τραυματίες στο Ντιγιαρμπακίρ, από  « Τούρκους εθνικιστές». Οι Κούρδοι  του ΡΚΚ , σε συνεργασία με τους ομοϊδεάτες τους στην Συρία YPG και  το ιρακινό Κουρδιστάν, θα επιδιώξουν να ιδρύσουν ένα μεγάλο κράτος , πιθανόν μετά τον διωγμό του ισλαμικού στρατού. Η Τουρκία θα αποτελέσει μέρος αυτής της γεωπολιτικής αλλαγής, μιας και εντός της επικράτειας της διαβιούν 32 εκατομμύρια Κούρδοι, οι οποίοι προσβλέπουν στην ελευθερία , και την ανεξαρτησία τους. Αρωγός σε αυτό το όνειρο των Κούρδων είναι οι ΗΠΑ . Η στάση των οποίων θα καθορίσει  τις πολλές και μεγάλες «γεωπολιτικές αλλαγές» στην Μέση Ανατολή.


πηγή






  Αποσπάσματα από το βιβλίο «Σκεύος εκλογής» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου.

paisporf2Για την Τουρκία

Ένας αδελφός ρώτησε τον Γέροντα για τα γεγονότα στη Σερβία κι εκείνος, μεταξύ άλλων, είπε :

-Οι Ευρωπαίοι τώρα κάνουν χάρη στους Τούρκους και ανεξαρτοποιούν τα κρατίδια όπου ζουν οι μουσουλμάνοι (Βοσνία - Ερζεγοβίνη). Βλέπω όμως να διαλύουν την Τουρκία με ευγενικό τρόπο: Θα ξεσηκωθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι και θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι να ανεξαρτητοποιηθούν και τα έθνη αυτά. Θα πουν τότε στην Τουρκία : «Εμείς σου κάναμε το χατίρι εκεί, πρέπει τώρα, κατά τον ίδιο τρόπο να ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι. Έτσι ευγενικά θα κομματιάσουν την Τουρκία.
Ο Άγιος Αρσένιος στα Φάρασα, έλεγε στους πιστούς ότι θα χάσουν την πατρίδα αλλά σύντομα θα την ξαναπάρουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου