Τρίτη 26 Μαΐου 2015


Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και οι Προφητείες για το Κυπριακό




… το άρθρο μας στα προφητικά κείμενα του Αγίου Κοσμά που αφορούν τη λύση του κυπριακού προβλήματος.
Τον Άγιο Κοσμά ο Θεός τον επροίκισε με πολλά χαρίσματα. Σπάνια ανθρώπινη προσωπικότητα συγκέντρωσε στον εαυτό της τόσα χαρίσματα και τόσες ιδιότητες όσες ο Άγιος Κοσμάς. Κυρίως, όμως, του έδωσε το χάρισμα να προφητεύει. Και του το έδωσε αυτό, ως και όλα τα άλλα, για να τον βοηθά στο ιεραποστολικό του έργο, πράγμα που είχε μεγάλη επίδραση στις ψυχές των σκλαβωμένων Ελλήνων με καταπληκτικά αποτελέσματα.
Ο Άγιος Κοσμάς είναι ο τελευταίος μεγάλος Προφήτης της Εκκλησίας μας. Έζησε το 1714 έως το 1779. Για τη μεγάλη του θρησκευτική, εθνική και κοινωνική του δράση, η ιστορία του χάρισε τον τίτλο του Εθναποστόλου.
Προφητείες ο Άγιος Κοσμάς είπε πολλές. 122 έχουν βρεθεί και καταγραφεί μέχρι σήμερα. Όλες βγήκαν αληθινές. Διότι στις προφητείες, που βγαίνουν από θεόπνευστα στόματα, εμπεριέχεται το αλάνθαστο θέλημα του Θεού, γι” αυτό και επαληθεύονται κατά γράμμα. Ουδέποτε ο Θεός διαψεύδεται.
Ο Άγιος Κοσμάς προείπε και για τις σύγχρονες μεγάλες εφευρέσεις. Προείπε για το αυτοκίνητο, το τηλέφωνο, τα αεροπλάνα, για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές – τα κομπιούτερ – ακόμη και για τους δορυφόρους. Μίλησε για την απελευθέρωση της Ελλάδας πολλές φορές και σε πολλούς τόπους. Για «το ποθούμενο». Η σπουδαιοτάτη αυτή προφητεία του Αγίου έτρεφε τη γλυκιά ελπίδα του Γένους και τους στήριζε στον αβάστακτο πόνο τους.
Για τα Ελλαδοτουρκικά, για το Κυπριακό λέει και τα εξής: Οι Τούρκοι θα φύγουν (έφυγαν το 1878) και θα ξανάρθουν πάλι (ήλθαν το 1974). Στο τέλος θα τους διώξουν στην Κόκκινη Μηλιά (Μέκκα). Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί (θα γίνουν Χριστιανοί) και μονάχα το υπόλοιπο 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά.
Ειδικά για το Κυπριακό λέει επί λέξει τα εξής: «Θα προσπαθούν να το λύσουν με την πένα (διάλογο), μα δεν θα μπορούν, 99 φορές με τον πόλεμο και μία φορά με την πένα»!
Η Προφητεία αυτή είναι επόμενο να προκαλεί σε όλους μας μέγιστο ενδιαφέρον. Χρειάζεται γι” αυτό να εξετασθεί σε βάθος. Γιατί με τόση έμφαση η προφητεία τονίζει ότι το Κυπριακό δεν μπορεί να λυθεί;
Όταν προ 30ετίας φέραμε στο φως της δημοσιότητας την προφητεία αυτή στο βιβλίο μας «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», δύσκολα έγινε πιστευτή από μερικούς. Οι πιο πολλοί την απέρριψαν ειρωνικά με τη δικαιολογία ότι σήμερα δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν λύεται. Ο χρόνος όμως, δυστυχώς, όσο προχωρεί, τόσο και πιο πολύ δικαιώνει τον Άγιο Κοσμά. Αλήθεια, γιατί δεν μπορεί να λυθεί το Κυπριακό; Σ” αυτό, ας τολμήσουμε να δώσουμε κάποια απάντηση.
Η Κύπρος, ως γνωστόν, κατέχει εξέχουσα και μοναδική στρατηγική θέση στα μεγάλα συμφέροντα και γεωπολιτικά σχέδια των Αμερικανών, των Άγγλων και των Τούρκων. Τούτο είναι ηλίου φαεινότερον. Προς πραγματοποίηση δε των σχεδίων τους αυτών, η Κύπρος χρειάζεται να μετατραπεί σε αμερικανο-βρετανο-τουρκικό προτεκτοράτο. Η Κύπρος είναι η σημαντικότερη βάση για την επίτευξη του στόχου τους. Όποιος κατέχει την Κύπρο ελέγχει όλη την Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, την Αφρική. Κι ακόμη διά της Κύπρου επιτυγχάνεται ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών και κυρίως η προάσπιση της ασφάλειας του Ισραήλ. Έτσι, το Κυπριακό έχει εγκλωβιστεί στα μεγάλα και αμαρτωλά συμφέροντα των Αγγλοαμερικανών, τα οποία απαιτούν και θέλουν την Κύπρο αποικία τους στον 21ο αιώνα. Και μάλιστα με την υπογραφή μας.
Εποικισμός από Εβραίους Άλλωστε, το απορριφθέν «Σχέδιον Ανάν» τούς παρείχε και τους εξασφάλιζε όλες τις προϋποθέσεις κατά τον καλύτερο τρόπο για την πραγματοποίηση των ανίερων αυτών σκοπών τους. Η εβραιοκίνητος Αμερική θέλει την Κύπρο να τη χρησιμοποιεί ως βάση διά να μπορεί να βοηθήσει σε περίπτωση ανάγκης το Ισραήλ. Ήθελαν και θέλουν με την Κύπρο ως βάση να δώσουν μεγαλύτερο στρατηγικό βάθος στην άμυνα του Ισραήλ. Με την Κύπρο υπό τουρκική κατοχή διευκολύνονται τα σχέδιά τους. Γι” αυτό ο Εβραιομασώνος Henry Kissinger, τότε, υπουργός των Εξωτερικών, έδωσε το πράσινο φως στους Τούρκους και τους βοήθησε να κάνουν την εισβολή. Και όταν πραγματοποιήθηκε, ιδού με τι θράσος πρότεινε ως λύση του κυπριακού προβλήματος. Γιατί περί θράσος πρόκειται. «Το αμερικανικό περιοδικό «News Week», στις αρχές Μαρτίου του 1975, απεκάλυψε ότι ο Χένρι Κίσινγκερ είχε προτείνει, λίγους μήνες μετά την εισβολή του ΑΤΤΙΛΑ, τις εξής εξωφρενικές προτάσεις:
1. Οι Ελληνοκύπριοι να φύγουν από την Κύπρο και να εγκατασταθούν στην Ελλάδα.
2. Οι Τουρκοκύπριοι να φύγουν από την Κύπρο και να εγκατασταθούν στην Τουρκία.
3. Η Κύπρος να κατοικηθεί αποκλειστικά μόνον από Εβραίους!!!
Είναι ολοφάνερο, λοιπόν, ότι οι Εβραίοι, ο Σιωνισμός, θέλει την καταστροφή μας. Τον εκτουρκισμό της Κύπρου. Το έχουν δηλώσει όλα τα κόμματα των Εβραίων κατά καιρούς. Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στην Ελλάδα έγραφε: Τα κόμματα στο Ισραήλ έλεγαν στους ψηφοφόρους τους: «Μην ξεχνιόμαστε, ο εχθρός μας δεν είναι οι Παλαιστίνιοι, αυτούς τους έχουμε από κάτω, βασικός μας αντίπαλος είναι ο Ελληνισμός» (Ελευθεροτυπία, Σάββατο 5/11/88), και στις 24/5/90 η Ελευθεροτυπία έγραφε: «Όπως προσφάτως ανεγράφη, όλα τα κόμματα στο Ισραήλ εδήλωσαν εν όψει των προσεχών εκλογών, ότι ο μόνος βασικός εχθρός τους είναι η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός».
…Και μια αναφορά του Κίσινγκερ
Δεν είναι τυχαίο, που ο Εβραίος Henry Kissinger δήλωνε στο εμποροβιομηχανικό κέντρο στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 1974 το εξής: «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι” αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε, ίσως, συνετισθεί, εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Μέση Ανατολή, σε όλην αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατιωτικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ». Δηλαδή, ούτε λίγο, ούτε πολύ ο ανεκδιήγητος Σιωνιστής Κίσινγκερ ζητά την εξαφάνιση της Ελλάδας μας, της Κύπρου μας (με το Σχέδιο Ανάν) και ό,τι θυμίζει Ελλάδα.
Ιδού οι λόγοι, που εμποδίζουν τη δίκαιη λύση του Κυπριακού, και επί 807 (από 1192) χρόνια θέλουν να κρατούν αυτό τον μαρτυρικό λαό υπόδουλο για να εξυπηρετούνται τα μεγάλα γεωπολιτικά τους συμφέροντα και του αρνούνται την αυτοδιάθεση.
Οι άνθρωποι, βέβαια, μπορούν να σχεδιάζουν και να αποφασίζουν το κακό. Δεν έχουν, όμως, την παντοδυναμία να το πραγματοποιούν. Κι αυτό, πολύ ωραία το επιβεβαιώνει ο Προφητάναξ Δαυΐδ, όταν λέγει: «Κύριος διασκεδάζει βουλάς εθνών, αθετεί δε λογισμούς λαών και αθετεί βουλάς αρχόντων π. (ψλμ. 32,10)». Πού σημαίνει ότι, αν έθνη ασεβή και πονηρά λάβουν αποφάσεις κακές και πονηρές, ο Θεός τις ματαιώνει και τις διασκορπίζει σαν το άχυρο και τον καπνό, εκμηδενίζει και ματαιώνει όλα τα επίβουλα και ολέθρια σχέδια πονηρών λαών, που με κάθε λεπτομέρεια και υπολογισμό τα κατάστρωναν και ανατρέπει τις αποφάσεις που έλαβαν. Μήπως η απόρριψη του «Σχεδίου Ανάν», από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού κυπριακού λαού, δεν είναι καθαρή επέμβασης του Θεού, αφού όλοι ήταν κάτι παραπάνω από υπερβέβαιοι διά την αποδοχή και επικύρωσή του;
Ας μην αμφιβάλλουμε, λοιπόν, ότι η μαρτυρική Κύπρος θα δικαιωθεί. Ο δίκαιος Θεός δεν θα αφήσει τη «Νήσον των Αγίων», την Κύπρο μας, να εκτουρκισθεί. Το κακό όσο μεγάλο κι αν είναι, δεν είναι ανίκητο. Το αφήνει ο Θεός μέχρις ενός ορισμένου σημείου για να εξυπηρετεί τα σοφά σχέδια του περί ηθικής τάξεως του κόσμου. Και η τιμωρία αυτή δεν θα βραδύνει να έλθει. Όλα δείχνουν ότι είναι πολύ πλησίον. Η δικαιοσύνη του Θεού ξέρει πότε να βάζει το καθετί στην ώρα του. Ο Άγιος Κοσμάς με το προφητικό του μάτι προείδε τη συντριβή της Τουρκίας και εξαφάνισή της και μας το βροντοφωνάζει από τα βάθη των αιώνων. Η Τουρκία είναι παρελθόν. Το 1/3 των Τούρκων θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το υπόλοιπο τρίτο θα καταφύγει στα βάθη της Ανατολής, από εκεί που ήλθε. Ας μην αμφιβάλλουμε γι” αυτό, είναι θέμα χρόνου. Μόνο πίστη χρειάζεται.

http://www.pentapostagma.gr

 







image_pdf

 

 

 

 

 

Προφητεία Γέροντα Παΐσιου: γιατί θα γίνει πόλεμος σε Κύπρο – Τουρκία


Ποια είναι η προφητεία του Γέροντα Παΐσιου για πόλεμο ανάμεσα σε Κύπρο και Τουρκία;
Ο Γέροντας Παΐσιος είναι αναμφίβολα μια μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας. Οι μαρτυρίες όσων των γνώρισαν είναι η ακλόνητη απόδειξη. Πολλές είναι οι προβλέψεις ή οι προφητείες του Γέροντα Παΐσιου, τις οποίες παρότι έλεγε πριν 20-30 χρόνια, όταν τις διαβάζει κάποιος νομίζει ότι περιγράφει με τρομερή ευκρίνεια τη σημερινή εποχή.
Υπάρχει, όμως και μια προφητεία, η οποία αποδίδεται σε μαρτυρία του Ανδρέα Ξενοφώντος από τη Λεμεσό που είχε επισκεφτεί το Γέροντα Παΐσιο το 1989 και έχει ανέβει στο YouTube από την 1η Μαΐου 2012! Αυτή η προφητεία συνδέεται -σχεδόν ταυτίζεται θα λέγαμε- με τα πολεμικά γεγονότα που συμβαίνουν τώρα στο Ιράκ, στη Συρία και στο Κουρδιστάν, αλλά και στις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η προφητεία του Γέροντα Παΐσιου αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Οι Τούρκοι θα φύγουν από μόνοι τους. Θα ανοιχτεί ένας Πόλεμος στην περιοχή, θα πάει γύρω στα τέσσερα χρόνια και θα είναι σχεδόν Παγκόσμιος.
Και θα αναγκαστεί (η Τουρκία) να μεταφέρει όλο της το πολεμικό υλικό και τα στρατεύματά της που έχει στην Κύπρο, να τα πάρει να αντικαταστήσει τα μάχιμα.
Και εσείς, όπως φύγατε με τα λεωφορεία, με τα φορτηγά, με τα τράκτα, έτσι και θα πάτε πίσω… Θα σκοτωθούν μερικοί (γιατί ποιος φεύγει τώρα από το σπίτι του που εκεί έμνεσκαν τα παιδιά του, τα πάντρεψε, έστω και εάν είναι δικά του)…
Το ίδιο θα γίνει και στην ελεύθερη Κύπρο. Θα έρθουν οι Τουρκοκύπριοι να πάνε στα σπίτια τους… Δεν θα πάει τόσο (η κατάσταση), όσο πήγε ο Κομμουνισμός στη Ρωσία.
Τρέμουν τα πόδια του θεριού (ΕΣΣΔ)! Όπου να ΄ναι χραπ και σωριάζεται! Αλλά στην Κύπρο δεν θα πάει τόσο καιρό… Ο Πόλεμος θα γίνει για το νερό…
Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία! Όχι μόνο για την Κύπρο μας και τον μακροχρόνιο Πόλεμο στην περιοχή που θα είναι σχεδόν Παγκόσμιος, αλλά και για το πως ο Γέροντας με τη Χάρη του Θεού είχε δει την πτώση του Κομμουνισμού στη Ρωσία, όταν ούτε καν περνούσε απο το μυαλό κανενός ένα τέτοιο ενδεχόμενο…
Θυμίζουμε ότι η Κύπρος βρίσκεται στην ταραγμένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με την Μέση Ανατολή.
Όπου βρίσκονται τόσο τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε στεριά και θάλασσα (ΑΟΖ), αλλά και τα υπερπολύτιμα πόσιμα και στρατηγικά ύδατα ποταμών και λιμνών (Τίγρης, Ευφράτης, Ιορδάνης) από τα οποία εξαρτάται η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων…
Ήδη η Τουρκία έχει κατασκευάσει μεγάλα φράγματα, όπως το Φράγμα «Κεμάλ Ατατούρκ», που μπορεί να κόψει τα νερά του Ευφράτη προς Συρία και Ιράκ.
Σχετικά ο Γέροντας Παΐσιος είχε πει μια άλλη φορά για τα νερά: «Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν από ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα και τα χρησιμοποιούν γιά αρδευτικά έργα, τότε να ξέρετε ότι ήδη έχουμε μπεί στην ετοιμασία του μεγάλου εκείνου πολέμου και ότι προετοιμάζεται ο δρόμος για τις μύριες μυριάδων στρατού των από ανατολών ηλίου, που αναφέρει η Αποκάλυψη.
Μέσα σε όλη την ετοιμασία είναι και τούτο: πρέπει να “χει στερέψει ο ποταμός Ευφράτης για να μπορέσει να περάσει έτσι ο πολυάριθμος στρατός.
Αν και -γελούσε ο Γέροντας σ΄ αυτό το σημείο- διακόσια εκατομμύρια Κινέζοι, όταν φτάσουν εκεί, από ένα κύπελλο νερό να πιουν, πάει, τον άδειασαν τον Ευφράτη»!
*Από το «Σκεύος εκλογής» Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, Α΄ έκδοση, σελ. 63-64

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου