Κυριακή 22 Μαρτίου 2015



  'Οσιος Παϊσιος:«Οι δαιμονικές,μαγικές ενέργειες»

    1Γέροντα, τι είπατε στους μαθητές που ήρθαν σήμερα και σας είπαν ότι κάλεσαν το πνεύμα;

    -Τι να τους πω; Τους έδωσα πρώτα ένα καλό ξεσκόνισμα! Είναι άρνηση πίστεως αυτό που έκαναν. Από την στιγμή που καλούν τον διάβολο και τον δέχονται, αρνούνται τον Θεό.
    Διαβάστε περισσότερα... 






     

    'Οσιος  Παϊσιος:Οι αδικημένοι είναι τα πιο αγαπημένα παιδιά του Θεού

      1Αν σκεφτόμασταν ότι ο πιο αδικημένος είναι ο Χριστός, θα δεχόμασταν με χαρά την αδικία. Ενώ ήταν Θεός, κατέβηκε στην γη από πολλή αγάπη και κλείσθηκε εννιά μήνες στην κοιλιά της Παναγίας.

      Ύστερα, τριάντα χρόνια έζησε αθόρυβα. Από δεκαπέντε μέχρι τριάντα χρόνων δούλευε μαραγκός στους Εβραίους. Και τι εργαλεία είχαν τότε; Ξύλινα πριόνια χρησιμοποιούσαν, με κάτι καβίλιες ξύλινες.
      Διαβάστε περισσότερα... 





       


      Πως ζούσε την παρουσία των αγίων ο 'Οσιος  Παΐσιος 

        1Ο Γέροντας Παϊσιος είναι ένα εξαιρετικά αγαπητό πρόσωπο στους πιστούς της Ορθοδοξίας λόγω των διδαχών και των προφητειών του, οι πιστοί λοιπόν ενδιαφέρονται να μαθαίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για εκείνον.

        Δείτε λοιπόν ένα βίντεο με την ομιλία του πατέρα Γεώργιου Δορμπαράκη στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς,,με θέμα το πως ζούσε  την παρουσία των αγίων ο Γέροντας Παΐσιος...
        Διαβάστε περισσότερα... 






         


        'Οσιος  Παϊσιος: «Σήμερα βλέπεις έναν νερόβραστο κόσμο»

          15Ρώτησα έναν Πνευματικό μέ κοινωνική δράση, μέ ένα σωρό πνευματικοπαίδια κλπ: "Τί ξέρεις γιά μία βλάσφημη ταινία;".

          "Δέν ξέρω τίποτε", μού είπε. Δέν ήξερε τίποτε καί είναι σέ μεγάλη πόλη. Κοιμίζουν τόν κόσμο. Τόν αφήνουν έτσι, γιά νά μή στανοχωριέται καί νά διασκεδάζει. Μήν τυχόν πείς ότι θά γίνει πόλεμος ή ότι θά γίνει η Δευτέρα Παρουσία καί γι' αυτό πρέπει νά ετοιμασθούμε, μήν τυχόν στενοχωρηθούν οι άνθρωποι.

          Σάν μερικές γριές πού λένε "μή μιλάς γιά θάνατο, μόνο γιά χαρές καί γιά βαφτίσια νά μιλάς", σάν νά μήν τίς περιμένει ο θάνατος.
          Διαβάστε περισσότερα... 







          'Οσιος Παΐσιος:Μακάριοι όσοι έπιασαν επαφή με τον Ουράνιο Σταθμό
            1-Γέροντα τί σημαίνει για σας η προσευχή;

            -Στέλνω σήμα, ζητώ βοήθεια. Ζητώ συνεχώς βοήθεια από τον Χριστό, από την Παναγία, από τους Αγίους, για τον εαυτό μου και για τους άλλους. Αν δεν ζητήσω, δεν θα μου δώσουν.

            Θυμάμαι στον ανταρτοπόλεμο μας είχαν κυκλώσει σφιχτά 1.600 αντάρτες. Εμείς είμασταν όλοι κι όλοι 180 στρατιώτες οχυρωμένοι πίσω από έναν βράχο. Αν μας έπιαναν θα μας σκότωναν. Προσπάθησα να στήσω κεραία, για να πιάσω επαφή με το κέντρο. Δεν μπόρεσα, κοβόταν η κεραία από τα πυρά.
            Διαβάστε περισσότερα... 






             


            Οι κατά Θεόν ησυχαστές και οι εγκόσμιοι καθησυχαστές

              15Γέροντα, τα διάφορα κινήματα, οι διαμαρτυρίες πού γίνονται από τους Χριστιανούς έχουν κάποιο αποτέλεσμα;

              - Ή παρουσία των Χριστιανών είναι πλέον ομολογία πίστεως. Μπορεί κανείς με την προσευχή να βοηθήσει περισσότερο, αλλά την σιωπή του θα την εκμεταλλευθούν οι άλλοι και θα πουν. «Ό τάδε και ό τάδε δεν διαμαρτυρήθηκαν, επομένως είναι με το μέρος μας· συμφωνούν μαζί μας». Αν δεν αρχίσουν μερικοί να χτυπούν το κακό, να ελέγχουν δηλαδή αυτούς πού σκανδαλίζουν τους πιστούς, θα γίνει μεγαλύτερο κακό. Έτσι θα τονωθούν λίγο οι πιστοί, άλλα και θα εμποδιστούν λίγο όσοι πολεμούν την Εκκλησία.
              Διαβάστε περισσότερα... 








               

                Όσιος Παϊσιος: Η σωτηρία της ψυχής μας

                15- Γέροντα, άλλοι νιώθουν σιγουριά ότι θα σωθούν και άλλοι αμφιβάλουν. Ποια είναι η πιο σωστή τοποθέτηση;

                - Ο σκοπός είναι ο άνθρωπος να τηρεί τις εντολές του Θεού. Ο πνευματικός άνθρωπος πρέπει να φτάσει σε τέτοια κατάσταση, που, κι αν ο Θεός δεν του δώσει τον Παράδεισο, να μην τον πειράξει. Πρέπει να καταλάβουμε καλά ότι σήμερα ζούμε, αύριο μπορεί να φύγουμε , και πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα πάμε κοντά στον Χριστό. Όσοι κατόρθωσαν με την Χάρη του Θεού να γνωρίσουν την ματαιότητα αυτής της ζωής έλαβαν το μεγαλύτερο χάρισμα και δεν είναι ανάγκη να αποκτήσουν το διορατικό χάρισμα, για να προβλέπουν τα μέλλοντα...
                Διαβάστε περισσότερα...

                Δεν υπάρχουν σχόλια:

                Δημοσίευση σχολίου