Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Η ερμηνεία των λόγων του Αγίου Παϊσίου για το μπόλι και το χάραγμα του Αντιχρίστου από τον π. Πέτρο Χιρς. (βίντεο)

 


σ.σ. ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΞΙΖΕΙ

Απόσπασμα συνέντευξης π. Πέτρου Χιρς στον Γκραιγκ Τρούγκλια (Graig Truglia)


ΚΛΙΚ ΕΔΩ: Ερώτηση Γκραιγκ Τρούγκλια (Graig Truglia), από 1.13.30 έως το 1.25.40 

Μπορείτε να μου δώσετε το ευρύτερο πλαίσιο της ακόλουθης φράσης, η οποία παρεμπιπτόντως είναι πράγματι του Αγίου Παϊσίου, και να μας πείτε γιατί είναι σημαντική την σημερινή εποχή; Εδώ είναι αυτό που είπε ο άγιος:

«Αναπτύχθηκε ένα εμβόλιο για μία νέα αρρώστια που θα είναι υποχρεωτικό και οι άνθρωποι που το κάνουν θα σφραγίζονται με το 666»*.

Θα μπορούσατε λοιπόν να μου δώσετε λίγο το γενικό πλαίσιο, τί ήθελε να πει ο Άγιος Παΐσιος όταν είπε αυτά τα λόγια.

π. Πέτρος Χιρς

Η απάντησή μου θα είναι λίγο εκτενής, διότι δεν θέλω να παρερμηνευθώ και θέλω να παρουσιάσω την γενική εικόνα, οπότε κάντε λίγο υπομονή μαζί μου. Πρώτα απ’ όλα, ο Άγιος Παΐσιος όπως πολλοί Άγιοι που είναι προφητικές φωνές στην Εκκλησία είδαν τα πράγματα πολύ νωρίτερα και προειδοποίησαν τους ανθρώπους πολύ νωρίτερα, οπότε αυτό δίνει την αίσθηση στους ακροατές ότι είναι πολύ κοντά να συμβεί γιατί ο Άγιος το βλέπει σα να συμβαίνει ήδη ή θα συμβεί. Και όταν τοποθετηθεί στο σωστό πλαίσιο είναι πολύ κοντά γιατί στην ιστορία της Εκκλησίας αυτό απέχει λίγα μόλις χρόνια μετά την κοίμησή του. Αλλά εμείς είμαστε σε αυτή τη γη λίγα μόνο χρόνια και επίσης, ειδικά εμείς στην εποχή μας, είμαστε πλάσματα που έχουμε την απαίτηση τα πράγματα να ωριμάσουν και να γίνουν γρήγορα. 

Άγιος Παΐσιος: Πνευματικοί Νόμοι

 

Φωτοθήκη: Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
-Γέροντα, ποιοι νόμοι λέγονται πνευματικοί;
-Θα σου εξηγήσω: Όπως στην φύση υπάρχουν οι φυσικοί νόμοι, έτσι και στην πνευματική ζωή υπάρχουν οι πνευματικοί νόμοι. Ας πούμε, όταν πετάη κανείς ένα βαρύ αντικείμενο ψηλά, με όσο περισσότερη ορμή και όσο πιο ψηλά το πετάξη, με τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα πέση  κάτω και θα συντριβή. Αυτός είναι φυσικός νόμος. Στην πνευματική ζωή, όσο περισσότερο υψώνεται κανείς με την υπερηφάνειά του, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η πνευματική του πτώση και ανάλογα με το ύψος της υπερηφανείας του θα συντριβή.

Γιατί ο υπερήφανος ανεβαίνει, φθάνει σε ένα σημείο και μετά πέφτει και σπάζει τα μούτρα του – «ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται». Αυτός είναι πνευματικός νόμος.
Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στους φυσικούς και στους πνευματικούς νόμους: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου