Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Τίποτα δεν γίνεται χωρίς την πρόνοια του Θεού, και όπου υπάρχει η πρόνοια του Θεού, σίγουρα αυτό που συμβαίνει, όσο πικρό κι αν είναι, θα φέρει ωφέλεια στην ψυχή.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΕΣΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Εσύ να μήν κοιτάς τί κάνουν οι άλλοι ούτε να εξετάζεις πώς και γιατί το κάνουν. Σκοπός δικός σου να είναι ο εξαγνισμός της ψυχής σου και η τέλεια υποταγή του νου σου, στη Θεία Χάρη. Για χάρη αυτού του σκοπού, να κάνεις τα πάντα, να προσεύχεσαι, να μελετάς, να λες την ευχή του Χριστού μας, ταπεινά, συναισθανόμενος ότι έχεις απόλυτη ανάγκη από το Έλεος του Θεού και με λίγα λόγια, να κοιτάς τα πνευματικά σου.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Όσοι δεν δέχονται παρατηρήσεις ούτε και από τους ανθρώπους που τους αγαπούν, τελικά παραμένουν στραβόξυλα και αχρηστεύονται μόνοι τους πνευματικά. Όπως οι σανίδες που δεν δέχονται το πλάνισμα του μαραγκού, για να γίνουν έπιπλα, καταφεύγουν στα μπετά ή στις σκαλωσιές και πατιούνται και λασπώνονται, μέχρι που καταλήγουν στη φωτιά, έτσι και αυτοί στο τέλος καταστρέφονται.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ;


-Γέροντα, τι σημαίνει για σας η προσευχή;
-Στέλνω σήμα, ζητώ βοήθεια. Ζητώ συνεχώς βοήθεια από τον Χριστό, από την Παναγία, από τους Αγίους, για τον εαυτό μου και για τους άλλους. Αν δεν ζητήσω, δεν θα μου δώσουν.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Με μια ματιά στον ουρανό θα άλλαζαν τα πράγματα.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Νά ἔχετε φιλότιμο καί νά μήν ἐκμεταλλεύεστε τήν καλωσύνη τῶν ἄλλων. Ὁ φιλότιμος βομβαρδίζεται ἀπό εὐλογία, ἐνῶ ὁ γκρινιάρης γεννᾶ κακομοιριά. Ἡ καρδιά δέν καθαρίζεται μέ «κλίν», ἀλλά μέ φιλότιμο. Νά μήν ἀφήνουμε τόν ἄλλον νά κουράζεται. Νά γινώμαστε θυσία.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΟΞΑΖΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΤΟΤΕ ΣΚΑΖΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ!


Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: Όταν δεν γκρινιάζει κανείς για μια δυσκολία που τον βρίσκει, αλλά δοξάζει τον Θεό, τότε σκάζει ο διάβολος και πάει σε άλλον που γκρινιάζει, για να του τα φέρει όλα ανάποδα. Γιατί, όσο γκρινιάζει κανείς, τόσο ρημάζει. Μερικές φορές μας κλέβει το ταγκαλάκι (διάβολος) και μας κάνει να μη μας ευχαριστεί τίποτε, ενώ μπορεί κανείς όλα να τα γλεντάει πνευματικά με δοξολογία και να έχει την ευλογία του Θεού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου