Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Για τις απόψεις του π. Βασιλείου Βολουδάκη , τον γέροντα Παΐσιο και το 666 .

Thes - Αγιος Παΐσιος: Οδοιπορικό στο σπίτι του γέροντα Παϊσίου στην Κόνιτσα  (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)
Σας  παραθέτουμε το ακόλουθο κείμενο , όπως το λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο :

Καλημέρα σας !
Τους τελευταίους μήνες γίνεται πολύς λόγος διαδικτυακά για τις απόψεις του π.Βασιλείου Βολουδάκη , τον γέροντα Παΐσιο και το 666 .
Αισθάνομαι την ανάγκη με αφορμή τις αναρτήσεις αυτές να σας γνωστοποιήσω ορισμένες σκέψεις και διαπιστώσεις μου ώστε να φωτιστούν και από άλλη πλευρά  τα ερωτηματικά και οι ισχυρισμοί που τίθενται .
(Το παρακάτω κείμενο θα αποσταλεί  και σε άλλα ιστολόγια που έχουν αναφερθεί στο θέμα . Αρκετά βέβαια δεν θα το δημοσιεύσουν . Όμως πιστεύω πως το χριστιανικό ήθος, όταν προάγει την Αλήθεια όπως μας την διδάσκει ο Χριστός , απαιτεί ενημέρωση και διακίνηση όλων των απόψεων και όχι μονόπλευρη παρουσίαση ορισμένων μόνο θέσεων !) 

  1. Ο π. Βασίλειος δεν αντιδίκησε με τον π . Παΐσιο . Έγραψε κάποια άρθρα για το 666 και την ανησυχία των χριστιανών και τα δημοσίευσε , αφού τα είδε και τα ενέκρινε ο π. Επιφάνιος . Απόδειξη οι οι δημοσιευμένες προσθήκες του π. Επιφανίου στα χειρόγραφα του π. Βασιλείου .
  2. Η επιστολή του π. Παϊσίου γράφτηκε μετά τα άρθρα του π. Βασιλείου και βεβαίως όταν κάποιοι του επετέθησαν  γιατί ήθελαν να υπερισχύσει η άποψη του π. Παϊσίου στο θέμα αυτό . Ο π. Βασίλειος εξέθεσε πως έχουν τα πράγματα σε απόλυτη συνεργασία με τον π. Επιφάνιο . Αυτό συνεχώς το αμφισβητούν.
  3. Ο π. Βασίλειος δεν ασχολήθηκε με την αποκάλυψη από ετών , όπως γράφτηκε , αλλά έγραψε μόνο τα συγκεκριμένα άρθρα σε μια εποχή που οι παλαιοημερολογίτες συσκότιζαν τους πιστούς με τα μυθεύματα της Ρελφ .
  4. Ο π. Επιφάνιος στο κείμενο του που δημοσιεύτηκε στον « Ορθόδοξον Τύπον» λέει ρητώς στην αρχή ότι δεν θα διαπραγματευθεί το θέμα του Αντιχρίστου και του χαράγματος . Πολλοί όμως και οι Αγιορείτες επιμένουν ότι ο π. Επιφάνιος μίλησε για το χάραγμα και αντιτίθεται στον π. Βασίλειο. Ο π. Επιφάνιος στην επιστολή του αυτή το μόνο που γράφει είναι ότι δεν θα πάρουμε τις ταυτότητες αν έχουν τον αριθμό 666ή σατανικές μορφές. Αυτό το έχει γράψει άπειρες φορές και ο π. Βασίλειος αλλά κανείς δεν το λαμβάνει υπ` όψιν του !
  5. Ο π. Πορφύριος σαφώς διαφωνούσε με τον π. Παΐσιο στο θέμα περί Αντιχρίστου και 666 , όπως αποδεικνύεται και από τα βιβλία που μεταφέρουν τις διδασκαλίες του αλλά και από τις μαρτυρίες του π. Ακακίου (σας έχω στείλει το σχετικό video) και του π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου  , αλλά δεν φαίνεται να τις λαμβάνουν  υπ` όψιν τους .
  6. Γράφτηκε ότι ο π. Παΐσιος διαφώνησε και με τον π . Κλεώπα της Ρουμανίας , χωρίς να προβληματίσει αυτό . Άχρηστος και ο π. Κλεώπας !!! Τελικά φαίνεται να μην έχει για πολλούς σημασία η αυθεντική θεολογική αλήθεια αλλά θέλουν να ανακηρύξουν ως υπέρτατη θεολογική αυθεντία της εποχής μας τον π.  Παΐσιο. Και για να μην γίνουν παρεξηγήσεις , ο π. Βασίλειος πολλές φορές έγραψε ότι προσκυνάει και τους τόπους όπου πάτησε ο π.  Παΐσιος και πως τον τιμά ως Άγιο και προ της επίσημης ανακηρύξεως του (όπως και ο γράφων ). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τον δέχεται ως τον κορυφαίο θεολόγο της εποχή μας . Είναι θεολογικό έγκλημα αυτό ;
  7. Αν είχαν διαβαστείι αμερόληπτα τα από ετών κείμενα του π. Βασιλείου για το θέμα που συζητούμε , θα διαπιστώνατε ότι όλα τα κείμενα του είναι αμυντικά προς εκείνους οι οποίοι κραδαίνοντας την επιστολή του π. Παϊσίου επιχειρούν να τον εξοντώσουν θεολογικά . Αυτό σας το γράφω γιατί απορούν πώς ο π. Βασίλειος ενέπλεξε τον π. Παΐσιο.
  8. Οι επικριτές του π. Βασιλείου δεν διστάζουν να τον αποκαλούν ψεύτη , ότι διαστρέφει τον π. Επιφάνιο για να τον παρουσιάσει συνήγορό των απόψεων του. Αυτή η συμπεριφορά ,το να αποκαλείς ψεύτη έναν πνευματικό που περιγράφει γεγονότα προσκομίζοντας  αποδείξεις είναι για αρκετούς αμελητέο , προκειμένω να αποδειχθεί  ο π. Παΐσιος θεολογικά αλάθητος ; Πολλοί έχουν  πρόσβαση στα στενά πνευματικά τέκνα του π. Επιφανίου . Γιατί δεν τα ρωτάνε;
  9. Έχουν το παράδειγμα της Αμερικής παρόλα αυτά μιλάνε για ηλεκτρονική φυλακή ; Πόσα χρόνια πριν στην Αμερική έχει προχωρήσει η τεχνολογία ώστε με το δακτυλικό αποτύπωμα να βρίσκονται όλα τα στοιχεία του ανθρώπου μέσα στο χάος της Αμερικής ; Τελικά να σταματήσει η τεχνολογία για να μην έρθει ο αντίχριστος ;  Θα επιστρέψουμε στην ατελείωτη γραφειοκρατία για να κοιμόμαστε ήσυχοι ότι δεν κινδυνεύουμε από την αιχμαλωσία του αντιχρίστου ;
  10. Γράφτηκε ότι ο π. Βασίλειος δεν ενεργεί εναντίον της αιχμαλωσίας του ανθρωπίνου προσώπου . Πολύ μεγάλο λάθος ! Ο π. Βασίλειος  έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο ! Αντί να κυνηγάει  κάρτες , που δεν εκδίδονται από μόνες τους , κυνηγάει τους πολιτικούς που τις εκδίδουν και θέλει να αναδειχθούν ως πολιτικοί  άνθρωποι πιστοί , που δεν θα προκαλούν τον πιστό λαό με σύμβολα σατανικά ούτε με 666 . Ο αγώνας αυτός έχει και νόημα και αποτέλεσμα . Αλλά όπως φαίνεται ο διάβολος έχει αποκοιμίσει τους χριστιανούς με έναν αγώνα που δεν οδηγεί πουθενά ! 

Με αδελφική Αγάπη
Ζήσης Χαρίσης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου