Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΦΟΒΕΡΟ! Βρέθηκε η τοποθεσία της θρυλικής «Κόκκινης Μηλιάς»;


image001(2340)
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι από έρευνα και μελέτη τουρκικών αρχείων, βρέθηκε ότι την εποχή εκείνη οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν την έκφραση «Κόκκινο Μήλο» για κάθε μεγάλη και ισχυρή πόλη, και έτσι αποκαλούσαν και την Κωνσταντινούπολη πριν την κατάληψή της.
Παρά ταύτα δεν έχει θεωρηθεί βέβαιο και εξακριβωμένο αν με την τουρκική αυτή ονομασία σχετίζεται η «Κόκκινη Μηλιά» των Ελλήνων!..
Πολλοί θρύλοι και πολλές παραδόσεις για την «Κόκκινη Μηλιά», οι οποίοι –θρύλοι- ενισχύθηκαν σημαντικά από την ιδεολογία της «Μεγάλης Ιδέας», που ίσχυσε στην Ελλάδα ως κυρίαρχη κρατική ιδεολογία μέχρι το 1922, θέλουν την Κόκκινη Μηλιά να βρίσκεται γεωγραφικά σε διάφορα μέρη, αλλά ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί ο χώρος αυτός!

Είναι γνωστό ότι η «Κόκκινη Μηλιά», τουλάχιστον από λαογραφικής άποψης, είναι μία μυθολογική τοποθεσία –ακαθόριστη γεωγραφικά– όπου, σύμφωνα με μια εκδοχή του νεοελληνικού θρύλου για το Μαρμαρωμένο Βασιλιά (Κωνσταντίνο ΙΑ’ Παλαιολόγο) και την επανάκτηση της Κωνσταντινούπολης, θα καταφύγουν οι Τούρκοι, όταν οι Έλληνες θα τους διώξουν από την Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, η «Κόκκινη Μηλιά» είναι το όριο ως το οποίο θα επεκταθεί η Ελλάδα στη Μικρά Ασία, εκδιώκοντας τους Τούρκους. Κατά τη δεύτερη αυτή εκδοχή, η «Κόκκινη Μηλιά» τοποθετείται κάπου κοντά στην Άγκυρα.
Κατά το Ν. Γ. Πολίτη, η «Κόκκινη Μηλιά» αντιστοιχεί στο «Μονοδένδριον» των Βυζαντινών, πιθανολογούμενη πατρίδα των Τούρκων ή του Μωάμεθ στα σύνορα της Περσίας.
Ο θρύλος της «Κόκκινης Μηλιάς» ενισχύθηκε σημαντικά από την ιδεολογία της «Μεγάλης Ιδέας», που ίσχυσε στην Ελλάδα ως κυρίαρχη κρατική ιδεολογία μέχρι το 1922.
Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι από έρευνα και μελέτη τουρκικών αρχείων βρέθηκε ότι την εποχή εκείνη οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν την έκφραση «Κόκκινο Μήλο» για κάθε μεγάλη και ισχυρή πόλη, και έτσι αποκαλούσαν και την Κωνσταντινούπολη πριν την κατάληψή της. Παρά ταύτα δεν έχει θεωρηθεί βέβαιο και εξακριβωμένο αν με την τουρκική αυτή ονομασία σχετίζεται η «Κόκκινη Μηλιά» των Ελλήνων. (1)

Τι γράφεται στο διαδίκτυο
Το (παρακάτω) απόσπασμα αφορά την αφήγηση του Κυρίου Κλεόπα, του ανάπηρου δασκάλου που έμενε στον επάνω όροφο του σπιτιού μας, στο Κορδέλα Σοκάκ της Κωνσταντινούπολης, κοντά στο Πέρα. Αποτελεί στο σύνολό του ένα πραγματικό μάθημα ιστορίας που δεν υπάρχει στα σχολικά βιβλία. Το απόσπασμα αυτό, από την αφήγηση του ανάπηρου δασκάλου στο 5ο κεφάλαιο του βιβλίου, αναφέρεται στους Μύθους του Μαρμαρωμένου Βασιλιά και της Κόκκινης Μηλιάς και έχει ως εξής:
Από το 1071, αγαπητό μου παιδί, που οι Σελτσούκοι κέρδισαν τη μάχη του Μαντζικέρτ της Μικράς Ασίας και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την διάλυση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, ο ελληνισμός της Μικράς Ασίας δημιούργησε, με το αλάθητο ένστικτο ενός λαού που έβλεπε την επερχόμενη συμφορά, το μύθο της Κόκκινης Μηλιάς. Σύμφωνα με το μύθο, οι Τούρκοι αφού θα πολιορκούσαν με κάθε μέσο την Κωνσταντινούπολη, θα νικούσαν την άμυνα των υπερασπιστών της και θα άρχιζαν να την κυριεύουν.
Τη στιγμή ακριβώς εκείνη με θεϊκή παρέμβαση οι κατακτητές θα ετρέπονταν σε φυγή και θα καταδιώκονταν μέχρι το Μονοδένδρι, δηλαδή την Κόκκινη Μηλιά.
Αργότερα, όταν έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, χάθηκε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Πολλοί έλεγαν πως πέθανε στη μάχη κοντά στην Πύλη του Αγίου Ρωμανού και ο σουλτάνος έβαλε να ψάξουν στους σωρούς των πτωμάτων χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το πτώμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου δε βρέθηκε ποτέ και ετάφη ένα ακέφαλο πτώμα, που θεωρήθηκε πως ήταν ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, επειδή στα πόδια του είχε πέδιλα με ζωγραφισμένους χρυσούς αετούς που ήταν συνήθεια αυτοκρατορική.
Όλα αυτά δημιούργησαν το μύθο του μαρμαρωμένου Βασιλιά, σύμφωνα με τον οποίο ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος δεν σκοτώθηκε στην μάχη αλλά μαρμαρώθηκε και βρίσκεται στην Κλειστή Πύλη της Αγίας Σοφίας μέχρι τη μέρα που άγγελος Κυρίου θα τον ζωντανέψει και θα του παραδώσει το σπαθί του ώστε να εκδιώξει τους κατακτητές Τούρκους μέχρι την Κόκκινη Μηλιά. Ακόμα και σήμερα, αγαπητό μου παιδί, πολλοί λένε πως σαν πλησιάσουν στην Κλειστή Πύλη της Αγιάς Σοφιάς ακούνε ψαλμωδίες και ύμνους για τον μαρμαρωμένο βασιλιά. Οι μύθοι αυτοί που άντεξαν στο χρόνο και μεταδίδονται, εδώ και αιώνες, από γενεά σε γενεά, χώρεσαν μέσα στους λιτούς στίχους του Εθνικού Ποιητή της Ελλάδας, του Κωστή Παλαμά, στη «Φλογέρα του Βασιλιά»:
«Μαρμαρωμένος Βασιλιάς και θα ξυπνώ απ’ το μνήμα το μυστικό και το άβρετο που θα με κλιή, θα βγαίνω και τη χτιστή Χρυσόπορτα ξεχτίζοντας θα τρέχω και καλιφάδων νικητής και τσάρων κυνηγάρης πέρα στην Κόκκινη Μηλιά, θα παίρνω την ανάσα».Λεωνίδας Κουμάκης

 http://www.makeleio.gr





ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ: ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΚΥΠΡΟ!

Τρεις ημέρες θα κρατήσει ο επιθετικός εκφοβισμός της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο, αποκαλύπτει ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο 
(23-4-2017 ).


 Στην Ελλάδα θα είναι εισβολή σε δύο νησιάένα μεγάλο (φωτογραφίζει όπως θα δείτε παρακάτω κάποιο χωρίς να το ονομάζει) και ένα ακόμη μικρό, ενώ στην Κύπρο η τουρκική επιθετικότητα θα εκδηλωθεί ταυτόχρονα με θερμό θαλάσσιο εκφοβισμό! 


Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ-ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.


Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ-ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΟ 2017. 

είδαμε τις εξελίξεις που μας απασχόλησαν πέρσυ,δίνοντας μία άλλη τροπή στα γεγγονότα που ζούμε.

Μέσα στον Ιανουάριο του 2018 είχαμε πολλά γεγγονότα στα οποία θα αναφερθούμε στη συνέχεια.



ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ.(Μηνύματα ελπίδας τού Ευαγγελίου καί των Αγίων).

ΠΡΟΛΟΓΟΣ.

 

«Άρχομένων δέ τούτων γίνεσθαι άνακύψατε καί επάρατε τάς κεφαλάς υμών, διότι έγγίζει ή άπολύτρωσις υμών»
(ΛΟΥΚ. ΚΑ' 28)


5 βιβλικές προφητείες που εκπληρώθηκαν το 2017 και 5 ακόμα που αναμένονται για το 2018.

Το έτος 2017 ήταν γεμάτο με αυτό που πολλοί χαρακτηρίζουν σαν "αξιοσημείωτα" ή "πρωτοφανή" γεγονότα. Τα προεδρικά εγκαίνια του Ντόναλντ Τραμπ και η τελευταία ανακοίνωσή του ότι βλέπει την Ιερουσαλήμ σαν αιώνια πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού,  θεωρούνται από τους πιστούς ως προφητικά σημάδια ότι ο κόσμος έρχεται όλο και πιο κοντά στην Μεσσιανική εποχή.
Το Breaking Israel News εξετάζει αυτές τις προφητικές στιγμές και προτείνει πέντε ακόμα προφητείες που θα μπορούσαν να εκπληρωθούν το 2018.

5 βιβλικές προφητείες που εκπληρώθηκαν το 2017.




Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ-ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΟ 2017.

Ζούμε τις τελευταίες μέρες του 2017 βαδίζοντας προς το σωτήριο έτος 2018.Αποτέλεσμα εικόνας για αγια σοφια ελληνικη

Είναι καιρός να δούμε όλες τις εξελίξεις που μας απασχόλησαν το 2017 και έχουν σχέση με τις προφητείες.Ζούμε ήδη μέσα στα γεγγονότα.Πλην όμως δεν γνωρίζουμε το πότε θα τερματιστούν.Οι Άγιοι είχαν δώσει χρονικούς προσδιορισμούς ή χρονιές,που όμως δεν συμφωνούν και δεν είναι ταυτόσημες ώστε να βγει κάποιο συμπέρασμα.


Μια απειλητική προφητεία διευκρινίζεται : Έχεις άνθρακες πυρός κάθεσαι πάνω σ ' αυτούς !

Όσοι μελετούν τις Γραφές θα έχουν διαβάσει από τον προφήτη Ησαΐα την προφητεία για την καταστροφή της «θυγατέρας της Βαβυλώνας» με φωτιά: «Ιδού όλοι ως φρύγανα πάνω στη φωτιά θα κατακαούν και δεν πρόκειται να γλυτώσουν τη ζωή τους από τη φλόγα· διότι έχεις άνθρακες πυρός, κάθεσαι πάνω σ' αυτούς»! (Ησ. 47:14).

1. Είδηση (24-4-2017) που μας θύμισε την προφητεία του Ησαία: «Μία τεράστια λίμνη

λιωμένου άνθρακα στο μέγεθος του Μεξικού ανακαλύφθηκε κάτω από τις Ηνωμένες
Πολιτείες». Επιστήμονες ανακάλυψαν μία τεράστια δεξαμενή λιωμένου άνθρακα κάτω
από τις δυτικές ΗΠΑ, 217 μίλια (350 χλμ) κάτω από την επιφάνεια της γης. (Πηγή: Royal
Ως αποτέλεσμα της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Earth and Planetary Science Letters («Γη και Πλανητικά Επιστημονικά Γράμματα»), οι επιστήμονες τώρα πιστεύουν ότι η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στον άνω μανδύα της γης μπορεί να φτάνει τους 100 τρισεκατομμύρια τόνους. Συγκριτικά, η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος αποτιμά την παγκόσμια εκπομπή ανθράκων το 2011 περίπου στους 10 δισεκατομμύρια τόνους - συγκριτικά μία ελάχιστη ποσότητα.


Το «μυστικό» του Πατροκοσμά : έξοδος της Ελλάδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ ;

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε πει : το μυστικό θα το μάθουν οι Τούρκοι 3 ημέρες νωρίτερα από εμάς τους Έλληνες !
Τι εννοούσε άραγε ο Πατροκοσμάς ;





Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ-ΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΗΛΙΑ.



Μετά τον θόρυβο που γίνεται σχετικά με την ΑΟΖ θα αναφέρω τις προφητείες για τα εξαμίλια όπως είναι γραμμένες στα βιβλία.Η ιστορία με τα εξαμίλια ξεκινάει στην Μεσσήνη της Σικελίας το 1276 από τον Αγγαθάγελο.Ιδού τι αναφέρει στο βιβλίο του: "H Eλλάς θα γίνει εκ νέου από τους Τούρκους θέατρον ληστειών και καταστροφών,Οι κυβερνήτες και ο λαός θα βρεθούν σε στενοχώρια.Ο εχθρός θα προχωρήσει μέχρι των Εξαμηλίων.Αλλ' έπειτα λαός από την Ανατολή θα έλθει προς βοήθεια των Ελλήνων,οι οποίοι συνερχόμενοι εις εαυτούς από την ταραχή της εισβολής θα εξέλθουν πανστρατιά και θα εκδιώξουν τους Τούρκους,όχι μόνο εκ της Ελλάδας,αλλά εξ όλης της Ευρώπης,οίτινες Τούρκοι θα βρούν άσυλο μόνο στην κόκκινη Μηλιά[Μέκκα]Η δε Κωνσταντινούπολις γίνεται εκ νέου πρωτεύουσα του ελληνισμού." Για όσους μέχρι σήμερα έχουν αμφισβητίσει το βιβλίο του Αγαθάγγελου,ας προσέξουν την έκφραση ''Οι Κυβερνήτες" γιατί το τελευταίο χρόνο έχουμε τρικομματικές κυβερνήσεις[ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.ΛΑ.ΟΣ+Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ].Μια ακόμα σημαντική πληροφορία ακόμα,είναι ότι αναφέρει την κόκκινη μηλιά ως Μέκκα.Επίσης είναι ο πρώτος που αναφέρεται ότι οι Τούρκοι θα φτάσουν μέχρι τα εξαμίλα.Ας αλλάξουμε χώρα και αιώνα.Ας πάμε στον Αγιορείτη, Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό που έζησε από το 1714-1779 για να δούμε την δική του αναφορά στα Εξαμίλια."Oι αντίχριστοι θα φύγουν,αλλά θάρθουν πάλι,έπειτα θα τους κυνηγήσετε ως την κόκκινη μηλιά."¨Έρχεται λοιπόν ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός 500 χρόνια μετά τον Αγαθάγγελο και επιβεβαιώνει την κόκκινη μηλιά.Ας δούμε όμως μια πληρέστερη προφητεία του:"Οι Τούρκοι θα φύγουν,αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φτάσουν ως τα εξαμίλια.Στο τέλος θα τους διώξουν ως την Κόκκινη Μηλιά.Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί το άλλο τρίτο θα βαπτιστεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην κόκκινη μηλιά."Εδώ γίνεται η δεύτερη αναφορά,μετά του Αγαθάγγελου στα Εξαμίλια.[ Το 2009 ανακοινώθηκε ότι η χώρα είχε 71.517.100 κατοίκους, στα τέλη του 2008, σύμφωνα με την τουρκική Στατιστική Υπηρεσία.Αρα ο διαχωρισμός σε 1/3 του Αγιου Κοσμά του Αιτωλού σήμερα αντιστοιχεί σε 23.839.000 κατοίκους,περίπου.]Ποιά είναι όμως τα εξαμίλια,γιατί μετά τις προφητείες του Πατρο-Κοσμά οι περισσότεροι αναφερόντουσαν σε χωριά με αυτό το όνομα ανα την Ελλάδα ή ακόμα τα εξαμίλα στο Κονίσπολη της Β.Ηπείρου.Το 1924 γεννήθηκε στα Φάρασα της Μ.Ασίας ο Αρσένιος Εζνεπίδης, γνωστός σε όλους σαν Γέροντας Πα'ί'σιος.Είναι αυτός που είχε στο καλύβι του το βιβλίο του Αγαθάγγελου,τις προφητείες του Αγίου Αρσενίου σε τετράδιο και εξήγησε πολλές προφητείες.Ας δούμε τι αναφέρει για τα εξαμίλια από το ευλογημένο βιβλίο του Αρχιμ.Χρ.Αγγελόγλου:ΓΕΡΩΝ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ. ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ:ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ.ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ.ΕικόναΜια μέρα πήγα κάτω κι είδα τον Γέροντα να είναι κάπως στενοχωρημένος και λίγο πειραγμένος.Με κέρασε μόνος του κι άρχισε να μου λέει: -Ήρθαν κάποιοι εδώ κι άρχισαν να μου λένε πως θα γίνει πόλεμος και ότι οι Τούρκοι θα μπoύνε στην Ελλάδα και πως θα μας πάνε μέχρι τα Εξαμίλια της Κορίνθου[εξηγώντας έτσι στραβά,με τον χαλασμένο τους λογισμό,την προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.] Τότε τους περίλαβα και τους είπα ότι ο χειρότερος εχθρός των Ελλήνων είναι κάτι Έλληνες σαν κι εσάς,που εν καιρώ ειρήνης,διαδίδουν πως,αν τυχόν γίνει πόλεμος,οι Τούρκοι θα μας πάνε μέχρι την Κόρινθο.,γιατί όταν θα αρχίσει ο πόλεμος,όλοι θα έχουν πεσμένο ηθικό και μόνοι τους θα οπισθοχωρήσουν μέχρι την Κόρινθο.Ακόμη κι αν ήταν αλήθεια,δεν θα έπρεπε να το λέτε.Πολύ περισσότερο που δεν είναι αλήθεια αυτό που λέτε.Και σας το ξαναλέω:Αυτό να μην το ξαναπείτε πουθενά,γιατί κάνετε μεγαλύτερο κακό απ'ότι θα έκαναν πολλές τουρκικές μεραρχίες. Αυτά τους είπα ,παπά μου,κι ενώ εγώ ποτέ δεν θέλω να μιλώ για προφητείες,μ'ανάγκασαν να τους εξηγήσω ότι τα εξαμίλια,που λέει ο Άγιος Κοσμάς είναι τα έξι μίλια της υφαλοκρηπίδας.Αυτό είναι το θέμα για το οποίο,τα τελευταία χρόνια<<τρωγόμαστε>>με την Τουρκία κι αυτό θα είναι το θέμα για το οποίο θα <<πιαστούμε>>.Όμως δεν θα μπουν στην Ελλάδα,μέχρι εκεί θα προχωρήσουν,στα έξι αυτά μίλια,και τότε θα τους βρει η μεγάλη συμφορά από τον βορρά,που λένε τα γραφόμενα,και δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.Το ένα τρίτο των Τούρκων θα σκοτωθεί,το ένα τρίτο θα εκχριστιανιστεί και το υπόλοιπο θα φύγει βαθυά μέσα στην Ασία.Εμείς από τους Τούρκους δεν πρόκειται να πάθουμε τίποτα.Μερικά ψιλοπράγματα θα καταφέρουν και θα τους βρει η οργή του Θεού. Αυτά άκουσα,παπά μου,απ'αυτούς και στενοχωρήθηκα.Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι οι ίδιοι οι Έλληνες-με το να διαδίδουν τέτοια πράγματα εν καιρώ ειρήνης-προσφέρουν στους Τούρκους την μεγαλύτερη συμμαχική βοήθεια. Επίσης άρχισαν να μου λένε ότι αυτό που είπε ο Άγιος Κοσμάς:<<τότε θα'ρθεί,όταν θά'ρθουν τα δύο καλοκαίρια και οι δύο πασχαλιές μαζί>>τώρα που έπεσε η Ανάσταση με τον Ευαγγελισμό μαζί-και πέρασε ο χειμώνας σαν καλοκαίρι-σημαίνει ότι οι Τούρκοι θα εισβάλουν στην Ελλάδα. Όλοι γίναμε προφήτες,παπά μου,κι εξηγούμε με το μυαλό μας τα πράγματα,όπως θέλουμε.Κι εδώ αναγκάστηκα να τους πω ότι αυτό που είπε ο Άγιος Κοσμάς<<τότε θά'ρθει>>δεν εννοούσε τους Τούρκους.Εννοούσε πως τότε θά'ρθει η ελευθερία των Βορειοηπειρωτών.Και πράγματι αυτό το έτος άνοιξαν μετά από τόσα χρόνια,τα σύνορα και μπορούν κάπως ελεύθερα να επικοινωνούν με την πατρίδα τους. Παπά μου,είδα ότι μεγάλη ζημιά κάνουν αυτοί οι άνθρωποι,που εξηγούν τα πράγματα με το φτωχό μυαλό τους.Και σαν να μην φτάνει αυτό,διαδίδουν και στους άλλους τις χαλασμένες ιδέεες τους."
 http://orthodoxathemata.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου