Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

«ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ Η Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ» 



«Τιμωρία της Ελλάδας» για τις δηλώσεις που έκανε στο περιοδικό PRONEWS ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφορικά με την εκτίμησή του ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εμφανίζονται να έχουν υποστεί πλήγμα μετά τις πρόσφατες διώξεις υπόσχεται ο λέκτορας του πανεπιστημίου Atılım και πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και ενός εκ των συμβούλων του Ρ.Τ.Ερντογάν σε θέματα γεωτρατηγικής Δρ. Χασαν Ουνάλ.

Πιο συγκεκριμένα ο Π.Καμμένος είχε πει σε δηλώσεις στο PRONEWS (τεύχος 7 Νοέμβριος 2016):
«Πρώτα από όλα οι διεθνείς Συνθήκες δεν αλλάζουν έτσι εύκολα. Η Τουρκία μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το πραξικόπημα έχει αποδυναμωθεί αμυντικά σημαντικά. Πάνω από το 60% των πιλότων της Αεροπορίας τους δεν είναι ενεργοί.
Βλέπουμε ότι ενώ αυξάνεται η προκλητικότητα στα λόγια, έχουν μειωθεί – όχι λόγω της δική τους θέλησης και καλής διάθεσης αλλά λόγω της επιχειρησιακής αδυναμίας τους – οι παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο».
Δεν είναι όμως μονό οι δηλώσεις αυτές. Ο  Τούρκος λέκτορας σχολιάζοντας όσα έχει πει κατά καιρούς ο Έλληνας υπουργός Άμυνας σημείωσε:  
«Επίμονα είπε τα εξής» (σ.σ. εννοώντας τον Π.Καμμένο): «Δεν θα κάνουμε τα λάθη που κάναμε το 1996. Το 1996 φοβηθήκαμε από την Τουρκία και αποσυρθήκαμε. Αυτή την φορά δεν θα αποσυρθούμε. Τους έχουμε ετοιμάσει εκπλήξεις, διαθέτουμε όπλα, είμαστε πιο έτοιμοι και αυτό θα το δούνε».
«Όταν τα ακούω αυτά», λέει ο Ουνάλ «μου έρχονται στο μυαλό τα εξής, πως είναι πολύ  επικίνδυνο ν καθορίζεται εξωτερική πολιτική πάνω σε υποθέσεις. Όταν καθορίζετε την εξωτερική πολιτική πάνω σε υποθέσεις και σε λάθος αντιλήψεις, τότε ενδεχομένως θα πληρώσετε πολύ ακριβό τίμημα».
Στη συνέχεια ο καθηγητής Ουνάλ ανέφερε πως η προσπάθεια της Ελλάδας να κλιμακώσει την κρίση, υποθέτοντας πως η τουρκική Αεροπορία και το Ναυτικό είναι σε αδυναμία, μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά στην Ελλάδα.
«Από την άλλη να πούμε το εξής.
Ξέρουμε πως μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, μεγάλος αριθμός αξιωματικών μελών της FETÖ απομακρύνθηκαν από τις θέσεις του σε Αεροπορία και Ναυτικό, αποτάχθηκαν με διατάγματα, ακόμη και φυλακίστηκαν, αλλά εξετάζοντας τα νούμερα φαίνεται πως τα περισσότερα κενά έχουν καλυφθεί.
Για αυτό τον λόγο δεν μπορεί να γίνεται λόγος για αδυναμία. 
Το αντίθετο μάλιστα, καθώς λόγω των εκκαθαρίσεων σχετικά με την FETÖ, οι σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των στελεχών έχουν φτάσει σε άλλα επίπεδα, ο καθένας ξέρει πως ο άλλος δεν θα του στήσει παγίδα και έτσι μπορεί να γίνει λόγος για ένα πιο προηγμένο στάδιο στην πολεμική προετοιμασία και την πολεμική εμπειρία. Για αυτό δεν είναι πολύ σωστές οι υποθέσεις της Ελλάδας».
Ο καθηγητής Χασάν Ουνάλ και όπως αναφέρει το ιστολόγιο tourkikanea.gr δήλωσε ακόμη προκλητικά:  
«Από ένα στρατό που είναι σε αδυναμία δεν αναμένεται να λέει στις. Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που είναι στην απέναντι πλευρά  “Έλα-έλᔨ.
Η πλευρά που βρίσκεται σε αδυναμία πρέπει να είναι πιο προσεκτική, να καταβάλει προσπάθεια ώστε να μην εκδηλωθεί κάποιο περιστατικό, και να προσπαθεί ταχέως να ενδυναμωθεί.
Για αυτό τον λόγο οι υποθέσεις αυτές της Ελλάδας είναι μάλλον λανθασμένες υποθέσεις. Μια άλλη λάθος υπόθεση είναι και το:
“Εμείς είμαστε μέλος της Ε.Ε. Το έδαφος, ο αέρας και τα θαλάσσια σύνορα είναι σύνορα της Ε.Ε. για αυτό πρέπει να κάνει κάτι και η Ε.Ε.”
To να περιμένει κάποιος στον σημερινό κόσμο, βοήθεια από την Ε.Ε είναι πολύ κωμικό.
 Ο Έλληνας υπουργός σε κάποια σημεία της ομιλίας του λέει “Εμείς είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ”¨.
Μα και εμείς είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ. Για αυτό τον λόγο οι υποθέσεις φαίνονται λανθασμένες», συμπλήρωσε  Τούρκος καθηγητής.
Η γενικότερη πολεμική των Τούρκων στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Άμυνας φυσικά είναι συνεχής.
Μόλις σήμερα ο Έλληνας υπουργός συγκέντρωσε τα πυρά για άλλη μια του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών το οποίο  με μια ανεκδιήγητη ανακοίνωση έκανε λόγο για «προκλητικές και αξιοθρήνητες αναφορές» και «ανήθικες εκφράσεις εναντίον της χώρας μας και του τις επιστρέφουμε».








«Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν… Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι».
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Μάιος 1453. Οι Οθωμανοί βρίσκονταν έξω από τα τείχη της Βασιλεύουσας και η πολιορκία συνεχίζεται. Σε μήνυμα του Μωάμεθ του δευτέρου προς τον αυτοκράτορα να παραδοθεί, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος του απαντά με τον γνωστό ιστορικό τρόπο : «Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοὶ δοῦναι οὔτ’ ἐμὸν ἐστίν οὔτ’ ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ• κοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως άποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν». Αυτός ήταν ο χαρακτηριστικός λόγος της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, της πιο μοναδικής, μακρόχρονης και Ορθόδοξης αυτοκρατορίας στην παγκόσμια ιστορία.
Λίγα χρόνια πριν, μόλις το 1440, ο Γεννάδιος Σχολάριος είχε βρει και είχε αποκωδικοποιήσει μια προφητική επιγραφή στον τάφο του Μέγα Κωνσταντίνου στον ναό των Αγίων Αποστόλων που έγραφε τα εξής : «Τη πρώτη της Ινδίκτου, η βασιλεία του Ισμαήλ ο καλούμενος Μωάμεθ, μέλλει δια να τροπώση γένος των Παλαιολόγων, την Επτάλοφον κρατήσει, έσωθεν βασιλεύσει, έθνη πάμπολα κατάρξει, και τας νήσους ερημώσει μέχρι του Ευξείνου Πόντου.
Ιστρογείτονας πορθήσει τη ογδόη της Ινδίκτου, εις τα βόρεια τα μέρη μέλλει δια να στρατεύση τη δεκάτη της Ινδίκτου τους Δαλμάτας τροπώσει, πάλιν επιστρέψει έτι χρόνον, τοις Δαλμάτοις πόλεμον εγείρει μέγαν μερικόν τε συντριβήναι και τα πλήθη και τα φύλα συνοδή των εσπερίων δια θαλάσσης και ξηράς τον πόλεμον συνάψουν, και τον Ισμαήλ τροπώσουν. Το απόγονον αυτού βασιλεύσει έλαττον μικρόν ολίγον. Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν, την Επτάλοφον επάρουν μετά των προνομίων. Τότε πόλεμον εγείρουν έμφυλον ηγριωμένον, μέχρι της πεμπταίας ώρας και φωνή βοήσει τρίτον, στήτε, στήτε, στήτε, μετά φόβου σπεύσατε πολλά σπουδαίως εις τα δεξιά τα μέρη άνδρα εύρητε γενναίον θαυμαστόν και ρωμαλέον, τούτον έξετε. Δεσπότην, φίλος γαρ εμού υπάρχει. Και αυτόν παραλαβόντες, θέλημα εμού πληρούται».
Η προφητική αυτή επιγραφή προλέγει την νίκη των «Ασιατών υπανθρώπων», τα γεγονοτα που ακολούθησαν και την πτωση της Πολης. Στη συνέχεια μιλάει για την συντριβή των Τούρκων από την Ρωσία σε έναν πόλεμο που θα γίνει σύντομα! Προλέγει πως η Κωνσταντινούπολη θα κυριευθεί από τους Ορθόδοξους Ρώσους ( Το δε ξανθόν γένος άμα μετά των πρακτόρων όλον Ισμαήλ τροπώσουν, την Επτάλοφον επάρουν μετά των προνομίων ). Και από εκεί πέρα θα ακολουθήσει και θα γίνει φοβερός πόλεμος ( Τότε πόλεμον εγείρουν έμφυλον ηγριωμένον)…
Ο πόλεμος αυτό δεν θα είναι σαν τους άλλους. Θα είναι ο πόλεμος της Νέας Τάξης για την ολοκληρωτική της επικράτηση και την μετατροπή των ανθρώπων σε ελεγχόμενες πλαστικές κάρτες χωρίς καμία ταυτότητα. Θα είναι ο πόλεμος ενάντια στους προμαχώνες της αντίστασης στην υποδούλωση του ανθρωπινού γένους, δηλαδή ενάντια στην Ορθοδοξία της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ενάντια στο Ξανθό Γένος.
Σε όλα αυτά υπάρχει και η γεωπολιτική διάσταση και ερμηνεία, αρκεί να ενημερώνεται κανείς με τον «ορθό» τρόπο. Τσετσενία, Γεωργία, Μαύρη Θάλασσα, Ιράκ, Λιβύη, Συρία, Ουκρανία, Ομπάμα, Γερμανία των Μέρκελ και Σόϊμπλε, BRICS, Ιράν, Αίγυπτος Ισραήλ, Τουρκία, ενεργειακοί αγωγοί, ΑΟΖ, Αιγαίο, Κυπριακό, Στενά, Κωνσταντινούπολη, ΝΑΤΟ, Ρωσία και στο μέσον όλων αυτών, η Ελλάδα των προδοτών και των μνημονίων, αλλά και των Οσίων και Αγίων. Η Ελλάδα που δίδαξε τις ανθρώπινες αξίες σε όλο τον κόσμο και έκανε τον χριστιανισμό οικουμενική θρησκεία.  Η Ελλάδα της Κωνσταντινούπολης! Ο νοών…νοείτω!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου