Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Ο κ. Νταβούντογλου ¨σφήνωσε¨ στα ΣΤΕΝΑ;

ΦΩΤΟ 1 (14) Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ¨Στρατηγικό Βάθος ¨ οπισθοχώρησε στα ΣΤΕΝΑ του ΒΟΣΠΟΡΟΥ.
Η Διαχείριση των Στενών είναι και το μόνο αυτή την στιγμή ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο της εξωτερικής τουρκικής πολιτικής.
Όλα τα άλλα όπλα των τούρκων βλ. προσφυγικό, κουρδικό, συριακό φρόντισαν οι δυτικοί φίλοι τους να τα απενεργοποιήσουν ως ένα βαθμό και να τα στρέψουν μάλιστα εναντίων τους , όπως θα δούμε πιο ξεκάθαρα το επόμενο διάστημα.
Όταν μάλιστα τις επόμενες μέρες δούμε στο τουρκικό κοινοβούλιο να εκτυλίσσονται στιγμές απείρου κάλλους και να βγαίνουν σιδερικά, τότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα στο ΑΙΓΑΙΟ.
ΤΕΛΙΚΑ τι έγινε με τον κ. Νταβούντογλου;

Είναι σικέ ή αληθινό το παιχνίδι με την παραίτηση του;
Ή θυμίζει κάτι από την δήθεν απόσυρση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Συρία πριν από λίγο καιρό την στιγμή που αυτή την στιγμή μεταφέρονται επιπλέον ρωσικές αποστολές σε αυτήν δια μέσου των Στενών του Βοσπόρου.
Ο Τούρκος ακόμη και στην επιθανάτιο κλίνη του θα κάνει παζάρια;
Και αυτή την στιγμή χρησιμοποιεί όλα τα τεχνάσματα και παίζει με το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί του που είναι η διαχείριση των ΣΤΕΝΩΝ.
Ότι γίνεται αυτή την στιγμή στην Συρία , στην Μεσοποταμία ,( εμπόλεμες καταστάσεις -ανθρωποσφαγές), στην Σαουδική Αραβία, στενά του Ορμούζ( οικονομικές ανατροπές με την πτώση των τιμών του πετρελαίου ) και ότι ξεκίνησε να γίνεται στο ΑΙΓΑΙΟ με την πρωτόγνωρη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας …έχουν να κάνουν με το μείζον πρόβλημα της ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ των ΣΤΕΝΩΝ που θα απασχολήσει την επικαιρότητα τα επόμενα χρόνια.
Το μυαλό και τα μάτια των δορυφόρων όλων των μεγάλων και των ισχυρών της γης αυτή την στιγμή εστιάζονται πάνω από τα ΣΤΕΝΑ.
Να γιατί ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ εκτός από ΑΓΙΟΣ ήταν και στρατηγική ιδιοφυία.
Το στρατηγικό αυτό πλεονέκτημα το ξέρουν πολύ καλά οι γείτονες και προσπαθούν να το ¨μοσχοπουλήσουν¨ σε αυτόν που δίνει τα περισσότερα.
Πρόβλημα στην απρόσκοπτη διέλευση των ΣΤΕΝΩΝ για τους Ρώσους θα είναι η χειρότερη γεωπολιτική κύρωση που θα τους επιβληθεί πέραν από τις οικονομικές κυρώσεις.

Δυστυχώς μέσα σε αυτό το γεωπολιτικό παζάρι που παίζεται αυτή την στιγμή είναι και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΑΙΓΑΙΟ και τα απόνερα των τουρκικών προκλήσεων τα βλέπουμε ήδη μπροστά μας.
Ο κ. Νταβούντογλου τελικά είναι θύτης ή θύμα της θεωρίας του στρατηγικού βάθους που περιορίστηκε στα ΣΤΕΝΑ του ΒΟΣΠΟΡΟΥ;
Οποιαδήποτε ελεγχόμενη ή μη ανωμαλία στην τουρκική πολιτική σκηνή είναι άμεσα εξαγώγιμη στο ΑΙΓΑΙΟ και από εκεί στα ΣΤΕΝΑ σύμφωνα με τους όρους που διέπουν την συνθήκη του Μοντρέ όταν δηλ. η Τουρκία βρεθεί σε εμπόλεμη κατάσταση με γειτονικό κράτος.
ΟΥΔΕΙΣ σώφρων επιθυμεί εμπλοκές ,μόνο οι παράφρονες και οι άφρονες των ανακτόρων της Άγκυρας προς ίδιον όφελος.

Φυσικά πάνω από τα μάτια των δορυφόρων που παρακολουθούν αυτήν την στιγμή τα ΣΤΕΝΑ είναι ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ του ΘΕΟΥ, ¨¨Έστι δίκης οφθαλμός, ός τα πανθ’ ορά¨ .
ΦΩΤΟ 2 (14)
Και ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ προλέγοντας στους δεκάδες προσκυνητές που τον επισκεπτόταν τα γεγονότα που πρόκειται να διαδραματιστούν στα ΣΤΕΝΑ και την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ… τους έλεγε ¨εγώ θα τα βλέπω από πάνω¨.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου