ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ: ΕΙΚΟΣΙ ΝΗΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Ιταλικοί χάρτες-φωτιά!
Χαστούκι-τρόμου για την τουρκική επιθετικότητα αποτελούν Ιταλικοί Χάρτες - ντοκουμέντα, που όχι μόνο επιβεβαιώνουν περίτρανα τα εθνικά μας δίκαια, όχι μόνο κατοχυρώνουν απόλυτα την ελληνική κυριαρχία...
επί των Δωδεκανήσων, όχι μόνο καθορίζουν σαφέστατα την θαλάσσια συνοριακή γραμμή Ελλάδας - Τουρκίας, αλλά και καταδεικνύουν ότι οι Τούρκοι μας χρωστούν από πάνω είκοσι νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που βρίσκονται πλάι στις Μικρασιατικές ακτές!
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
Τα Δωδεκάνησα είχαν περάσει στην στυγνή Ιταλική Κατοχή το 1912 ως το 1947, που αποδόθηκαν από τους Συμμάχους πανηγυρικά στην αγκαλιά της μητέρας Ελλάδα, νικήτριας της Ιταλίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων στις 10-2-1947!
Συγκεκριμένα στο άρθρο 14, παράγραφος 1, αναφέρεται ρητά:
«Η Ιταλία εκχωρεί εις την Ελλάδα εν πλήρει κυριαρχία τας νήσους της Δωδεκανήσου τας κατωτέρω απαριθμουμένας, ήτοι: Αστυπάλαιαν, Ρόδον, Χάλκην, Κάρπαθον, Κάσον,Τήλον, Νίσυρον, Κάλυμνον, Λέρον, Πάτμον, Λιψόν, Σύμην, Κω και Καστελλόριζον, ως και τας παρακειμένας νησίδας»!
ΟΙ ΙΤΑΛΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - 1929
Οι παρόντες χάρτες είχαν σχεδιαστεί επισήμως από τους Ιταλούς κατά την διάρκεια της Ιταλικής Κατοχής της Δωδεκανήσου και δείχνουν ποια νησιά του ΝΑ Αιγαίου ΔΕΝ ανήκαν τότε στην Τουρκία και άρα δεν μπορούν να ανήκουν και σήμερα, επειδή εκχωρήθηκαν επ΄ ακριβώς από την Ιταλία στην Ελλάδα!
Α. Ο πρώτος ιταλικός χάρτης μάλιστα φέρει την πλέον έγκυρη υπογραφή του "Ιταλικού Υπουργείου Αποικιών" και κυκλοφόρησε το 1929 σε ιταλική κάρτ - ποστάλ στα Δωδεκάνησα, στα πλαίσια της ιταλικής κατοχικής πολιτικής και δείχνει με μαύρη διακεκομμένη γραμμή την θαλάσσια μεθόριο με την Τουρκία, που κόβει τα πόδια στην Άγκυρα!
Β. Ο δεύτερος ιταλικός χάρτης, εκτυπωμένος στο Μιλάνο, επίσης το 1929, είναι απόλυτα βασισμένος στον πρώτο και περιέχει περισσότερες και ευκρινέστερες λεπτομέρειες, που μπορούμε να δούμε σε δύο τμήματα.
Στο επάνω τμήμα του Β Ιταλικού Χάρτη του 1929, φαίνεται αναγράφεται ολοκάθαρα ότι το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και οι Βραχοσίδες Ίμια (Λιμνιά) είναι εκτός Τουρκίας, εντός τότε Ιταλικής Κατοχής και εντός πια της Ελλάδος στην οποία εκχωρήθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη και υπογραφή της Ιταλίας και των Συμμάχων!
Όμως εδώ βλέπουμε καθαρά και την πρώτη μεγάλη έκπληξη, καθώς η νήσος Αρκός (τ. Καρά Αντά) που βρίσκεται μπροστά από την Αλικαρνασσό (τ. Μποντρούμ) ΔΕΝ είναι τουρκική, αλλά υπό Ιταλική Κατοχή και άρα ελληνική!
Στο κάτω τμήμα του Β Ιταλικού Χάρτη του 1929, φαίνεται επίσης ολοκάθαρα ότι τα νησιά Ρω (Άγιος Γεώργιος), Μεγίστη (Καστελόριζο), Υψηλή (Στρογγύλη) είναι εκτός Τουρκίας, εντός τότε Ιταλικής Κατοχής και εντός πια της Ελλάδος στην οποία και εκχωρήθηκαν!
Αλλά εδώ βλέπουμε και τις υπόλοιπες εκπλήξεις, καθώς τα νησιά Βόλος (Κάτω Βόλος), η Αλιμεντάρια και η Καράβολα (τ. Κέκοβα, πλάι στα υποθαλάσσια ερείπια της αρχαίας μας Δολίχης ή Δολιχίστη) ΔΕΝ είναι τουρκικά, αλλά υπό Ιταλική Κατοχή και άρα ελληνικά!
ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΩΖΑΝΗΣ 1923
Μετά ττις Γενοκτονίες Ελλήνων και Αρμενίων και την Μικρασιατική μας Καταστροφή, νιώθοντας ενισχυμένη η Τουρκία, άρχισε να διαμαρτύρεται για την ιταλική κατοχή των παραπάνω (με κόκκινο) πλαϊνών στην Μικρασία νησιών, προβάλλοντας παράνομα την Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, που θεωρεί τουρκικό νησί όποιο βρίσκεται σε απόσταση 3 μιλίων από τις ακτές της, με εξαίρεση όμως άλλης "αντιθέτου διατάξεως" της ίδιας Συνθήκης.
Άρθρο 12 Συνθήκης της Λωζάνης;
«Εκτός αντιθέτου διατάξεως της παρούσης Συνθήκης, αι νήσοι, αι κείμεναι εις μικροτέραν απόστασιν των τριών μιλίων της ασιατικής ακτής, παραμένουσι υπό την τουρκικήν κυριαρχίαν».
Η "αντίθετη διάταξη" όμως είναι στο άρθρο 15 και περιέχει τη συγκλονιστική παραίτηση της Τουρκίας από όλα τα Δωδεκάνησα:
Άρθρο 15 της Συνθήκης της Λωζάνης:
«Η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας παντός δικαιώματος και τίτλου επί των κάτωθι απαριθμουμένων νήσων, τουτέστι της Αστυπάλαιας, Ρόδου, Χάλκης, Καρπάθου, Κάσσου, Τήλου, Νισύρου, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου, Λειψούς, Σύμης και Κω, των κατεχομένων νυν υπό την Ιταλίαν και των νησίδων των εξ αυτών εξαρτωμένων, ως και της νήσου Καστελλορίζου»! (Η Τουρκία επειδή δεν αναφέρονται ρητά τα Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι επικεντρώνει σε αυτά την αιχμή των διεκδικήσεών της, αφού "γκριζάρισε" πρώτα τα Ίμια)
Τι σημαίνει αυτό; Ότι το 1923 που υπογράφεται η Λωζάνη, η Ιταλία κατέχει ήδη τα Δωδεκάνησα, νησιά, νησίδες, βραχονησίδες, όπως φαίνονται στους παραπάνω χάρτες και άρα η Τουρκία αποδέχεται με την υπογραφή της την παραπάνω τότε κυριαρχία.
Αργότερα μετανιώνει και αρχίζει να προβάλει το άρθρο 12 (τα εντός 3 μιλίων νησιά), αποσιωπώντας το άρθρο 15 με το οποίο παραιτείται κάθε διεκδικήσεως επί των Δωδεκανήσων.
ΙΤΑΛΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 1932
Έτσι πιέζοντας, καταφέρνει να πείσει την Ιταλία να της παραχωρήσει μια σειρά νησιών (με κόκκινο στους χάρτες), τα οποία δεν της ανήκαν και τα οποία παραχωρήθηκαν τελικά κατά παράβασης της Λωζάνης. Τα νησιά αυτά είναι τα παρακάτω 20, όπως αναφέρονται στην επισήμως υπογεγραμμένη Ιταλο-Τουρκική Συμφωνία της 4ης Ιανουαρίου 1932:
"Volo (Gatal-Ada), Ochendra (Uvendire), Fournachia (Furnakya), Kato Volo (Katovolo), Prassoudi (Prasudi) (soyth-east of Catovolo). The islets of Tchatallota, Pighi, Nissi-Tis-Pighi, Agricelia reef, Proussecliss (rock), Pano Makri, Kato Makri (including the rocks), Marathi, Roccie Voutzaky (Rocci Vutchaki), Dacia (Dasya), Nissi-Tis Dacia, Prassoudi (north of Dacia), Alimentarya (Alimentaria), Caravola (Karavola)". Και το "Kara-Ada" (σ.σ. Αρκός) στον κόλπο της Αλικαρνασού!
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, όλα σχεδόν τα παραπάνω ονόματα είναι ελληνικά, κάτι που δείχνει την αδιάκοπη ελληνικότητα των νησιών αυτών, τα οποία παραχωρήθηκαν από την Ιταλία προς την Τουρκία παρανόμως, αφού η Τουρκία με το άρθρο 15 της Λωζάνης είχε παραιτηθεί κάθε δικαιώματος προς αυτά και τα Δωδεκάνησα γενικά!
20 ΝΗΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Η Τουρκία συνυπέγραψε τότε με την Ιταλία το συμπληρωματικό Πρωτόκολλο της 28ης Δεκεμβρίου 1932, με το οποίο καθοριζόταν επ΄ ακριβώς από κοινή επιτροπή και δια 37 σημείων, τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ ιταλοκρατούμενων Δωδεκανήσων και Τουρκίας, με ρητή αναφορά και στα Ίμια (τ. Καρντάκ) να ανήκουν στη Δωδεκάνησο!
Η Τουρκία όμως και πάλι τώρα - ισχυρότερερη παρά ποτέ - έχει μετανιώσει για εκείνες τις Συμφωνίες και τα Πρωτόκολλα και ζητά να μας πάρει τα μη ρητώς αναφερόμενα στο άρθρο 12 της Λωζάνης Δωδεκάνησα, ήτοι Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Ίμια και άλλα, διαμελίζοντας την Ελλάδα στο Αιγαίο! Έτσι η Άγκυρα, έχει παραχώσει τις παραπάνω Ιταλο-Τουρκικές Συμφωνίες, τις οποίες θεωρεί διμερείς και όχι επισήμως διεθνείς, υποσκάπτοντας εσκεμμένα την αδιαμφισβήτητη ισχύ και το κύρος τους!
Όμως η Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει σήμερα το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, έχει το μεγάλο όπλο να απαντήσει πλέον στην κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στα Δωδεκάνησα! Πώς; Προσφεύγοντας στα Διεθνή Δικαστήρια και ζητώντας την απόδοση των 20 αυτών νησίδων, ως παρανόμως εκχωρηθέντων - κατά παράβαση του άρθρου 15 της Λωζάνης - από την Ιταλία στην Τουρκία!
ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Το δε Διεθνές Δικαστήριο τότε δύο αποφάσεις μπορεί να βγάλει:
1. Ή θα δικαιώσει την Ελλάδα, προτάσσοντας την ισχύ της Λωζάνης και ακυρώνοντας την Ιταλο-Τουρκική Συμφωνία
2. Ή θα διατηρήσει μεν την ισχύ της Λωζάνης, αλλά θα αναγνωρίσει και την Ιταλο-Τουρκική Συμφωνία του 1932 και το συμπληρωματικό Πρωτόκολλό της, σαν οικοιοθελή παραχώρηση της Ιταλίας προς την Τουρκία..
Στην μεν πρώτη περίπτωση η Τουρκία ηττάται συντριπτικά και επιβεβαιώνεται Διεθνώς και Νομικώς ότι ουδένα δικαίωμα έχει επί των Δωδεκανήσων, τα οποία εκχωρήθηκαν τελικά από την Ιταλία στην Ελλάδα! Η Ελλάδα θα κερδίσει τότε 20 ακόμη νησιά, τα οποία θα έχει κάθε άνεση να διαπραγματευτεί με μεγαλοκαρδία, προκειμένου να εξασφαλίσει την άρση των τουρκικών προκλήσεων και την αναγνώριση εθνικού μας χώρου, FIR και συνόρων....
Στην δε δεύτερη περίπτωση, θα αναγνωριστεί Διεθνώς και δεσμευτικώς η ισχύς της Ιταλο-Τουρκικής Συμφωνίας και του συμπληρωματικού της Πρωτοκόλλου του 1932, όπου ορίζονται ρητώς και επ΄ ακριβώς τα θαλάσσια σύνορα και η κυριαρχία επί νήσων, νησίδων, βραχονησίδων, μετατρέποντας την διμερή Συμφωνία σε Διεθνώς κατοχυρωμένη, επίσημη και ενεργή! Οπότε θα πρόκειται για επίσης μεγάλο νομικό και διπλωματικό θρίαμβο της Ελλάδας, στερώντας κάθε δικαιώματος την Τουρκία επί των Δωδεκανήσων!
Χρειάζεται λοιπόν μόνο τρόπος και όχι κόπος... Και φυσικά διαρκής ετοιμότητα, επαγρύπνηση, ισχυρή εθνική παιδεία και Άμυνα, με αγορές νέων εξελιγμένων οπλικών συστημάτων που προσδίδουν σαφή και διαρκή ποιοτική υπεροχή στην χώρα μας, η οποία μπορεί να επικαλεστεί ανά πάσα στιγμή τον τουρκικό κίνδυνο - απειλή, για να αναστείλει το Μνημόνιο και να στραφεί σε εξοπλισμούς με εγχώρια συμπαραγωγή και συναρμολόγηση, εγχώρια ανάπτυξη και εθνική ταυτότητα και ενότητα.
ΠΗΓΗ: ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
http://thesecretrealtruth.blogspot.com
Γέροντας Παϊσιος: οι Προφητείες και η επιστροφή της Κωνσταντινούπολης
Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ο Γέροντας δεν έκανε αυτές τις προβλέψεις αλλά ότι προέρχονται από σκοτεινά κέντρα που σκοπό έχουν να διατηρήσουν τους Έλληνες σε εφησυχασμό προκειμένου να μην αναλάβουν δράση. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει, εκτός ίσως από εκείνους στους οποίους ειπώθηκαν οι προβλέψεις αυτές. Για την ιστορία πάντως, γνωρίζω άτομο, της απόλυτης εμπιστοσύνης μου, στο οποίο είχε ειπωθεί το μέλλον του Ελληνισμού, με την επισήμανση ότι το άτομο αυτό θα τα δει όλα αυτά να εξελίσονται όσο ζει. Οπότε, θα μου επιτρέψετε και πάλι να πιστέψω το δικό μου άτομο και όχι αόριστες θεωρίες. Σε κάθε περίπτωση θα σας παραθέσω τις προφητείες αυτές και θα είναι στο δικό σας χέρι να τις πιστέψετε ή να αμφιβάλετε για αυτές και να τις απορρίψετε. Εάν αυτά όντως τα είπε ο Γέροντας και αν πράγματι ισχύουν τότε, όπως εκείνος είπε, θα τα δούμε να συμβαίνουν μέσα στο χρονικό διάστημα της ζωής μας…
Η Τουρκία για τον Παϊσιο
Ο Παϊσιος δεν δίσταζε να αποκαλεί τους Τούρκους «καταραμένη φυλή» εξαιτίας των δεινών που έχουν προκαλέσει στην Ελλάδα. Σε ερώτηση πιστού και αν είναι κρίμα το ότι προέβλεπε πως θα χαθούν πολλοί Τούρκοι, εκείνος απάντησε πως οι Τούρκοι δεν είναι έθνος που προέκυψε από ευλογία του Θεού αλλά ότι Αυτός το εμφάνισε στην ιστορία για να λειτουργήσει ως όργανο τιμωρίας ενάντια στους Βυζαντινούς και θύμιζε και άλλα έθνη που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της ιστορίας σχεδόν από το πουθενά και προέβαλαν ως καταστροφείς και κατακτητές αλλά όταν ολοκληρώθηκε η αποστολή τους τότε εξαφανίζονταν. Ο Παϊσιος έλεγε πως το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και με την Τουρκία, την οποία παρομοίαζε με μια αλεπού που στην προσπάθειά της να ξεφύγει τις παγίδες του κυνηγού πηδάει και με τα τέσσερα πόδια και τελικά το αποτέλεσμα είναι να πιάνεται ολόκληρη στη φάκα. Τόνιζε πάντως πως η καταστροφή του Βυζαντίου δεν οφείλεται στην Τουρκία αλλά στους επίγειους υποκινητές της, λέγοντας πως δεν είναι η Τουρκία που μας κατέστρεψε αλλά ένα σύνολο από άλλα ευρωπαϊκά έθνη, τα οποία τη βοήθησαν με τη στάση τους. Τόνιζε (και αυτό ίσως είναι αξιοπερίεργο μπροστά στα σύγχρονα γεγονότα) ότι οι Τούρκοι όσο και να φωνάζουν θα είναι πάντοτε σε χειρότερη μοίρα από τους Έλληνες και πως «έχουν τα κόλυβα στο ζωνάρι τους», εννοώντας ίσως ότι το τέλος τους είναι κοντά. Το ότι θα είναι σε χειρότερη μοίρα πιθανώς να αναφέρεται στο βιοτικό επίπεδο της πλειοψηφίας τους.
Ως προς το πότε θα συνέβαιναν αυτά που έλεγε για την Τουρκία, σε μερικές περιπτώσεις απαντούσε ότι δεν γνωρίζουμε τον ακριβή χρόνο αλλά τις περισσότερες φορές, χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένο έτος απαντούσε στους επισκέπτες του πως θα γίνονταν σύντομα και πως εκείνοι θα προλάβαιναν να τα δουν, σε αντίθεση με τον ίδιο που θα είχε πεθάνει ως τότε. Άλλες φορές έδινε «στίγματα» όπως ότι όλα αυτά θα ξεκινούσαν με το που θα πλήθαιναν αναφορές για την επέκταση των χωρικών υδάτων από 6 σε 12 μίλια ή όταν την Τουρκία θα την κυβερνούσε μια «νέα γενιά πολιτικών». Πολλοί θεωρούν πως αυτή η γενιά είναι το δίδυμο Ερντογκάν – Νταβούτογλου, το οποίο αυτοπροσδιορίζει την πολιτική του ως «νέα πολιτική» και που προβάλει ανοιχτά πλέον το όραμα της ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τη μετατροπή της Τουρκίας σε περιφερειακή δύναμη.
Η σημερινή κατάσταση της Τουρκίας
Σήμερα η Τουρκία θεωρείται από πολλούς ως μια αναδυόμενη περιφερειακή δύναμη. Εξοπλίζεται διαρκώς και επιχειρεί πολλά διπλωματικά και πολιτικά ανοίγματα, εφαρμόζοντας την πολιτική των «μηδενικών προβλημάτων» με τις γείτονες χώρες με μοναδικές εξαιρέσεις την Ελλάδα και την Κύπρο. Η Τουρκία επιχειρεί να βάλει χέρι στη Μέση Ανατολή, μέσω της ανατολικής Μεσογείου, στις χώρες της Αραβικής Άνοιξης αλλά και στα Βαλκάνια μέσω ανάμιξης στα Σκόπια και στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας αλλά κοιτάζει και προς τον Καύκασο, στον οποίο το μοναδικό της θέμα είναι η Αρμενία. Όνειρό της είναι η ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και για να την πετύχει κάνει επικίνδυνους διπλωματικούς ελιγμούς, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε δυσμένεια (η οποία ωστόσο δεν εκφράζεται ανοιχτά) με τις ΗΠΑ και σε έντονη αντιπαράθεση με το Ισραήλ το οποίο κατηγορεί για εγκλήματα ανοιχτά πλέον. Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο είναι τεταμένη και επιχειρεί επίσης να ελέγξει τις εξελίξεις στη Συρία, μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Άσαντ, η οποία είναι μάλλον βέβαιη.
Οι κινήσεις της αυτές έχουν θορυβήσει χώρες που λογίζονται στους συμμάχους της, όπως η Ρωσία και το Ιράν και πιθανώς να υπάρξουν εξελίξεις στο άμεσο μέλλον. Τα μεγάλα της μέτωπα είναι το ελληνοκυπριακό (το οποίο όμως δεν παίρνει πολύ στα σοβαρά θεωρώντας το κατώτατο αντίπαλο), το Αρμενικό που επίσης δεν πολυλογαριάζει αλλά και τα δύο σημαντικότερα για την ίδια: το Κουρδικό και το Ισραηλινό, τα οποία είναι πραγματικές πυριτιδαποθήκες και ειδικά το πρώτο που, ως γνωστόν, βρίσκεται εντός των συνόρων της, διασκορπισμένο σε ολόκληρη την επικράτειά της αλλά ιδίως στα ανατολικά σύνορα. Οι Κούρδοι λέγεται πως έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ ότι θα τους δοθούν εδάφη του βόρειου Ιράκ αλλά και της Τουρκίας προκειμένου να σχηματίσουν κράτος αλλά οι ίδιοι επιθυμούν διακαώς την έξοδο στη Μεσόγειο. Τι μέλει γενέσθαι, θα δείξει.
Το Ισραήλ από την άλλη, έχει επιδεινώσει τις σχέσεις του με την Τουρκία εξαιτίας των κυπριοϊσραηλινών γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, με αποτέλεσμα να επικρατεί έντονη κινητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο σε πολλά επίπεδα. Στην Ελλάδα παραμένει το θέμα του Αιγαίου και ιδίως του Καστελόριζου αλλά και πολλών άλλων νησιών των οποίων την ελληνική κυριότητα αμφισβητεί η Τουρκία, όμως για αυτήν πλέον δεν είμαστε υπολογίσιμος αντίπαλος σε στρατιωτικό επίπεδο (αν και κάνουν μοιραίο λάθος) αλλά κυρίως σε πολιτικό λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, στο οποίο είμαστε και οι δύο μέλη.
Οι προφητείες του Παϊσιου
Ο Γέροντας Παϊσιος είχε ομολογήσει σε δεκάδες επισκέπτες του ότι θα έρθει μια εποχή – δεν προσδιόριζε το πότε αλλά έλεγε ότι εκείνοι θα προλάβαιναν να τη ζήσουν – κατά την οποία θα συμβεί ένας μεγάλων διαστάσεων πόλεμος στην περιοχή μας, ο οποίος θα ξεκινήσει εξαιτίας πολεμικής κίνησης της Τουρκίας σε βάρος ενός ή δύο νησιών μας, τα οποία δεν κατονόμαζε. Έλεγε μάλιστα ότι οι Τούρκοι θα έχουν κάποιου είδους πληροφόρηση νωρίτερα από εμάς και θα «χτυπήσουν» κάποια ελληνικά νησιά. Με αφορμή τις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, διευκρίνιζε ότι εκείνος, μιλώντας για «εξαμίλια» δεν αναφέρεται στο ελληνικό τοπονύμιο αλλά εννοεί την επέκταση των 6 ναυτικών μιλίων που προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσας και που αποτελεί αιτία πολέμου για τους Τούρκους (στην περίπτωση που τα επεκτείνουμε από 6 σε 12, όπως είναι το νόμιμο).
Του δραματικού αυτού γεγονότος, λέει ο Παϊσιος, θα έχει προηγηθεί πολιτική αναστάτωση στη χώρα, με 3 κυβερνήσεις να μην μπορούν να ολοκληρώσουν τη θητεία τους. Θα έχουν επιβληθεί σκληρά οικονομικά μέτρα στο λαό, θα έχουν εφαρμοστεί δύο φορές δυσβάστακτοι φόροι, από τους οποίους ο δεύτερος δεν θα προλάβει να αποδοθεί γιατί ο λαός θα εξεγερθεί και θα καθαιρέσει τους πολιτικούς. Πάντως ο ελληνικός λαός, έλεγε, θα πεινάσει και ο ένας θα πρέπει να βοηθήσει τον άλλο, όπως και τα μοναστήρια θα πρέπει να στηρίξουν το λαό, αν και έλεγε πως η κατάσταση αυτή θα διαρκέσει μήνες, δηλαδή όχι πολύ.
Μετά από αυτό ή ταυτόχρονα, θα γίνεται μεγάλη συζήτηση για την επέκταση των χωρικών υδάτων που θα οδηγήσει σε αμοιβαία απομάκρυνση των πρέσβεων από Αθήνα και Άγκυρα. Μετά από αυτό το γεγονός, έλεγε ο Παϊσιος, ο πόλεμος θα είναι πολύ κοντά αλλά τα πραγματικά φοβερά γεγονότα τώρα ξεκινούν. Διότι την τρίτη ημέρα από την επίθεση της Τουρκίας θα ξεκινήσει μια σφοδρή επίθεση των Ρώσων κατά των Τούρκων, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα η Τουρκία να χάσει τον πόλεμο μέσα σε μία εβδομάδα. Μετά όμως η σύρραξη θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, καθώς Ευρωπαίοι και Αμερικανοί θα κινήσουν κατά της Ρωσίας, οπότε και θα συμβεί ένας καταστροφικός πόλεμος μέσα στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος, λένε άλλες προφητείες, θα λήξει με σαφή παρέμβαση του Θεού (??). Ως αποτέλεσμα της συνθηκολόγησης, η Πόλη θα δοθεί στους Έλληνες, οι οποίοι θα παραμείνουν ουδέτεροι και θα μετακινήσουν στρατό μόνο στα σύνορα, οπότε και δεν θα χαθεί ή τραυματιστεί κανείς.
Οι προφητείες του Παϊσιου, καθώς και οι σχετικές του Κοσμά Αιτωλού και του Αγίου Αρσενίου, μιλούν για πολύ ξεχωριστά γεγονότα και έχουν πολλά περισσότερα μυστηριώδη σημεία από αυτά που γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος. Ο Παϊσιος έλεγε ότι ένα ακόμα αποτέλεσμα του Πολέμου θα είναι η πλήρης απελευθέρωση της Κύπρου, η οποία θα είναι επίσης αναίμακτη. Παρακάτω θα σας παραθέσω ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα σημεία από τις προφητείες αυτές, επιγραμματικά.
- σύμμαχοι της Ρωσίας θα είναι κάποιοι, οι οποίοι τώρα δεν φαίνονται (το έτος που ζούσε ο Παϊσιος) αλλά θα τους δείτε να προβάλουν και θα είναι όσοι οι κόκκοι της άμμου (Κινέζοι; Ινδοί; κάποιοι άλλοι;)
- η Τουρκία θα τριχοτομηθεί: ένα μέρος της θα δοθεί στην Ελλάδα, ένα στους Κούρδους και ένα στους Αρμένιους. Ο Πόντος θα έχει ένα «αυτόνομο» καθεστώς και θα μπορούν να το επισκέπτονται Έλληνες αλλά δεν θα δοθεί στην Ελλάδα
- Ο πληθυσμός της Τουρκίας θα μειωθεί στο 1/3 του σημερινού και θα μεταφερθεί στο ασιατικό τμήμα. 1/3 θα πεθάνει στον πόλεμο, 1/3 θα αποδεκατιστεί από «ασθένεια»
- Μέσα στην Πόλη υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι θα βοηθήσουν στον πόλεμο. Είναι «κρυπτοχριστιανοί»
- Η ΕυρωπαΙκή Ένωση θα διαλυθεί
- οι Τούρκοι θα εκδιωχθούν ως την Κόκκινη Μηλιά και το μεγαλύτερο μέρος της τουρκικής επικράτειας θα είναι ακατοίκητο
- ο πόλεμος θα φτάσει μέχρι το Ισραήλ, με «γήπεδο» την Παλαιστίνη και «τάφο» τη Νεκρά Θάλασσα
- θα γκρεμιστεί το τέμενος του Ομάρ, 200.000.000 Κινέζοι θα περάσουν τον Ευφράτη ποταμό με κατεύθυνση την Ιερουσαλήμ
- ο διαμελισμός της Τουρκίας θα είναι «ευγενικός» (?)
- οι λαοί του Βορά θα πάνε με τους Αμερικανούς αλλά οι Ρώσοι θα τους κάψουν
- η Κύπρος θα απελευθερωθεί αλλά όταν μετανοήσουν οι Κύπριοι
- το κράτος των Σκοπίων θα καταρρεύσει. Μην το φοβάστε
- ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι θα σηκώσουν πάλι κεφάλι
- η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή
- η διοίκηση της Πόλης από τους Έλληνες θα είναι και στρατιωτική και πολιτική
- η επόμενη γενιά θα μας φέρει Γερμανούς να μας μάθουν τη γλώσσα μας και τα παιδιά μας θα μας φτύνουν
- αυτοί που κατάργησαν τα Αρχαία, πάλι θα τα ξαναφέρουν
- Θα πάρουμε την Αγιά Σοφιά και θα ανοίξει και η πύλη…αυτή την πύλη δεν την ξέρει κανείς (???)
- οι μιναρέδες (της Αγίας Σοφίας) θα γίνουν στύλοι για τους στυλίτες και θα κρέμονται τα κομποσκοίνια μέχρι κάτω
- ο ηγέτης αυτού του πολέμου θα είναι Εβραίος
Οι παρακάτω προφητείες συνήθως λέγεται ότι αφορούν στα ίδια γεγονότα που περιγράφει και ο Παϊσιος
- όταν δείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης
- στην Πόλη θα χυθεί αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλεύσει
- οι Τούρκοι θα φύγουν αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φτάσουν ως τα εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν στην Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το 1/3 θα βαπτισθεί και μόνο το 1/3 θα φτάσει στην Κόκκινη Μηλιά
- θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο αλλά δεν θα προφτάσουν
- θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα
- οι Τούρκοι θα μάθουν το μυστικό 3 ημέρες γρηγορότερα από τους χριστιανούς
- όταν ο πόλεμος πιαστεί από κάτω, τότε κοντά θα είναι
- θα ρθει καιρός που μια γυναίκα θα διώχνει τους Τούρκους με τη ρόκα
- από ψηλά, μέσα από το λιμάνι θα έρθει ο χαλασμός
- δεν θα φτάσει ο στρατός στην Πόλη. Στη μέση του δρόμου θα μάθει ότι ήρθε το ποθούμενο.
- https://michalism.wordpress.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου