Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟΥΡΚΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ.. «τότε θα είναι η ώρα που θα έχουμε τα κόλλυβα στο ζωνάρι μας;»




ΤΟΥΡΚΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ.. «τότε θα είναι η ώρα που θα έχουμε τα κόλλυβα στο ζωνάρι μας;»ΤΟΥΡΚΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ …τότε θα είναι η ώρα που θα έχουμε τα κόλλυβα στο ζωνάρι μας;
Και εκεί που κάποιοι ετοιμάζουν να φάνε ¨κόλλυβα¨ από τα 40( έτη) της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα, έρχεται ο αρχηγός του τουρκικού ναυτικού να ταράξει τα νερά του Αιγαίου και της Κύπρου.
Μεγάλοι θαλασσόλυκοι βρε παιδί μου αυτοί οι Τούρκοι..
Έγινε γνωστό ότι σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» ο Αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου τόνισε ότι το δικαίωμα της Ελλάδας να ανακηρύξει ζώνη χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο είναι αφορμή πολέμου για την Τουρκία.
Φυσικά συμπληρώνει τις απειλές του και με άλλα ανιστόρητα.
-«Η Τουρκία είναι μια χώρα με μεγάλη ναυτική παράδοση και δεν θα ανεχθεί τέτοιου είδους κινήσεις.
-«Αν η Ελλάδα το σκεφτεί θα τους χτυπήσουμε και θα νικήσουμε.
-«Από το 2023 το τουρκικό Ναυτικό με την ολοκλήρωση του προγράμματος του μίνι αεροπλανοφόρου, τη νέα γενιά αντιτορπιλικών (TF-2000), τη νέα γενιά φρεγατών (TF-400) και τη νέα γενιά κορβετών του προγράμματος MIlgem θα είναι παγκόσμια δύναμη».
-«Το Αιγαίο και η Μεσόγειος είναι στρατηγικός χώρος για την Τουρκία και θα τον υπερασπιστεί, ενώ δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να τους αποκλείσει από την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο!
-Οι συμφωνίες Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου έχουν ως στόχο να «περικυκλώσουν» την Τουρκία αλλά αυτό το τουρκικό Ναυτικό δεν θα το επιτρέψει… Νίκος Χειλαδάκης http://www.hellasforce.com/
Πώς είναι δυνατόν ο τούρκος ναύαρχος να επιβεβαιώνει με τέτοια ακρίβεια τα λεγόμενα του Γέροντα Παισίου;
Αφού σκέπτομαι να του στείλω τα βιβλία του Γέροντα για να διαβάσει ότι τις απειλές του αυτές μας τις προανήγγειλε ο Γέροντας Παίσιος πριν τρεις δεκαετίες.
– «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες ή νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» σελ. 417
– «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη… Από το.βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994».
Τελικά ναύαρχε από την πολύ ¨ ναυτοσύνη ¨ μήπως τα κάνετε ¨θάλασσα¨ και χαθούν τα κόλλυβα στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας ( τρίτης γενιάς πρόσφυγας από Τρατάρηδες των Αλησμόνητων και Προσμενουσών Ρωμαίικων Πατρίδων της Μικράς Ασίας)

 hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου