Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ!




 Ενισχύουν εντυπωσιακά τις δυνάμεις τους στην κυπριακή ΑΟΖ οι Τούρκοι μετά τις πληροφορίες για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου που είδαν το φως της δημοσιότητας εχθές.
Η υπόθεση του αγωγού που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τα τουρκικά σχέδια στην περιοχή, φαίνεται πως έκανε την Άγκυρτα να χάσει την ψυχραιμία της ανακοινώνοντας σήμερα πως αναβαθμίζει την παρουσία της στην κυπριακή ΑΟΖ με τρία πολεμικά σκάφη εκ των οποίων τα δύο φρεγάτες και ένα υποβρύχιο.
Μέχρι τώρα η παράνομη τουρκική ναυτική παρουσία εντός της κυπριακής ΑΟΖ αποτελούνταν από μια φρεγάτα η οποία συνόδευε το Barbaros και μια ΤΠΚ ή κορβέτα (εκ περιτροπής) οποία επιτηρούσε το κοίτασμα Ονασαγόρας.
Τώρα η δύναμη ενισχύεται με δύο φρεγάτες και ένα υποβρύχιο. Αν και υποβρύχιο είχε κάνει την εμφάνισή του και τις πρώτες ημέρες που το Barbaros είχε εμφανιστεί στην κυπριακή ΑΟΖ τώρα το τουρκικό γενικό επιτελείο αφήνει να εννοηθεί πως το υποβρύχιο κινείται στο πλαίσιο της αποστολής των δύο υπολοίπων σκαφών.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις φρεγάτες  TCG Gelibolu (F 493). Κλάσης Ο.Η.΄Perry η οποία συνοδεύει το Barbaros, για την φρεγάτα TCG Yavuz (F-240) τύπου ΜΕΚΟ 200 η οποία παρακολουθεί τις εργσίες του γεωτρύπανου «Ονασαγόρας» και το υποβρύχιο  Burakreis S 359 κλάσης Gür τύπου  209T2/1400, το οποίο απροσδιορίστως αναφέρεται ότι εκτελεί περιπολίες στην Α. Μεσόγειο αλλά στην πραγματικότητα πλέει μέσα στα κυπριακά χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ.
Η επιμονή και εμμονή των Τούρκων να «επιτηρούν» και να παραβιάζουν κατάφορα τα κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα, παρά τις διεθνείς αποδοκιμασίες, έχει να κάνει και με το γεγονός όπως αναφέρθηκε της αναθέρμανσης των σχε΄διων για την κατασκευή του αγωγού φ/α από την Κύπρο στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Αθήνα και Λευκωσία εξετάζουν κατά πόσο είναι βιώσιμη χρηματικά και γεωλογικά η κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου που να ενώνει απευθείας την Κύπρο με την Ελλάδα,
Σύμφωνα με τα σχέδια κατασκευής του αγωγού θα υπάρχει ένα υποθαλάσσιο τμήμα 150 χλμ. από την περιοχή της γεώτρησης στο σταθμό στα Βασιλικά. Από εκεί ένα άλλο υποβρύχιο τμήμα μήκους 650 χλμ. θα ξεκινά από τα Βασιλικά μέχρι την Κρήτη, το επόμενο τμήμα μήκους 400 χλμ. θα συνδέει την Κρήτη με την νοτιοανατολική ακτή της Πελοποννήσου. Στη συνέχεια ένα υπέργειο τμήμα μήκους 260 χλμ. θα διατρέχει την Πελοπόννησο
Στη συνέχεια ο αγωγός θα συνεχίζεται πάλι υποθαλάσσια στον Πατραϊκό Κόλπο και από εκεί υπέργεια για 220 χλμ. μέχρι την Θεσπρωτία.
Το χειρότερο σημάδι όμως όλων είναι ότι με την ελληνική αδράνεια η Τουρκία επιχειρεί να αποκτήσει μόνιμη ναυτική δύναμη εντός των κυπριακής ΑΟΖ δημιουργώντας ένα τετελεσμένο το οποίο εκ των πραγμάτων Αθήνα και Λευκωσία φαίνεται πως έχουν αποδεχθεί.
Η γενική εκτίμηση είναι πως πολύ δύσκολα οι Τούρκοι θα αποχωρήσουν πλέον από την κυπριακή ΑΟΖ. Ήδη ο Ελληνισμός βιώνει μια ακόμη ήττα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr






 Το Κυπριακό
«Το Κυπριακό θα λυθεί κατ ευχήν. Αλλά χρειάζεται υπομονή. Η Τουρκία θα διαμελιστεί με την ευλογία των μεγάλων, Αμερικής και Ευρώπης και θα ιδρυθεί Κουρδικό και Αρμενικό κράτος. Τότε, θα έρθει και η σειρά της Κύπρου. Μέχρι τότε, υπομονή».Τί θα γίνει με το Έθνος μας;-Το Γένος μας θα μεγαλώσει, αν και οι υποτιθέμενοι φίλοι μας θα ήθελαν να το τσαλακώσουν και θα ήταν γι αυτούς πολύ ευχάριστο. Αλλά ο Θεός δεν θα το επιτρέψει. Θα κανονίσει ο Θεός τις υποθέσεις του Έθνους. Αν έμενε σε μας, θα το τινάζαμε στον αέρα το Έθνος.
Η Τουρκία θα καταστραφεί. Έρχεται μεγάλη μπόρα σύντομα, θα μας αγγίξει, δεν θα μας καταστρέψει. Μετά από αυτήν την μπόρα θα επέμβει η Χάρη του Θεού. Όλοι ανεξαρτήτως θα πιστέψουν. Δεν θα υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος άπιστος. Αλλά, δεν θα έχουν τον μισθό των σημερινών Χριστιανών.
-Υπάρχουν Γέροντα πιστοί στις μέρες μας;
-Υπάρχει μια μερίδα Χριστιανών, όπου αναπαύεται ο Χριστός.Για τα ΕλληνοτουρκικάΚατά τη συνάντηση που έγινε μεταξύ του αγιορείτη μοναχού Θεόκλητου Διονυσιάτη και του Γέροντα Παϊσίου, κατά τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης (Παπανικολάου) όπου νοσηλευόταν, ο Γέροντας επανέλαβε με σθεναρή και σταθερή φωνή, αν και λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, το απίστευτο, αλλά αληθινό θαύμα που θα συντελεστεί προς δόξαν του Ελληνισμού.
Και το χαρμόσυνο γεγονός που θα πραγματοποιηθεί είναι η απελευθέρωση της Μικράς Ασίας, αφού πρώτα σημειωθεί η καταστροφή και διάλυση του σημερινού Τουρκικού κράτους. Γιατί, αυτό εννοούσε ο Γέροντας όταν έλεγε, το καλοκαίρι του 1994 στον μοναχό Θεόκλητο, ότι :
«θα ήθελα να ζήσω δέκα χρόνια ακόμη για να δω τη δόξα της Ελλάδος». Και ότι :
«Μετά από λίγο η Ελλάδα θα γίνει το κέντρο του κόσμου».Υπάρχει ακόμη και η προφητεία του Αγαθάγγελλου : «Η δε Κωνσταντινούπολις γίνεται εκ νέου πρωτεύουσα του Ελληνισμού.
Όπως ανέφερε ο Γέροντας στον συγγραφέα, η Τουρκία θα ηττηθεί σε πόλεμο και θα αφανιστεί από τον Χάρτη. Η Ελλάδα δεν θα αναμιχθεί στον πόλεμο, αλλά θα μείνει ουδέτερη. Οι Μεγάλες δυνάμεις θα επέμβουν και θα αναγκαστούν να παραδώσουν την Κων/πολη στους Έλληνες για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να παραμείνει η Πόλη στα χέρια του νικητή.
Παράλληλα θα δρομολογηθούν οι πολιτικές διαδικασίες για την διάλυση και τον κατακερματισμό του κράτους της Τουρκίας. Η διεθνής Κοινότητα θα είναι έτοιμη, τότε, να αναγνωρίσει τη σύσταση τη διεθνή νομική προσωπικότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο νέων κρατών, του Κουρδικού και του Αρμενικού και να προχωρήσει στη λύση του κυπριακού προβλήματος.Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, η Τουρκία έχει στρέψει την προσοχή της στην οικονομική, πολιτική και στρατιωτική διείσδυση στις πέντε ανεξάρτητες Δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας (Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Καζακστάν και Κιρτζικιστάν), με απώτερο σκοπό να ελέγξει τον φυσικό πλούτο των χωρών αυτών (χρυσό, άργυρο, πετρέλαιο, ουράνιο και φυσικό αέριο).
Αναβιώνοντας έτσι, όχι μονάχα της μεγάλες προσδοκίες του 19ου αιώνα, που έμειναν ανεκπλήρωτες, αλλά και το μεγάλο όραμά της για την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ή καλύτερα, τη δημιουργία της μεγάλης Τουρκίας. Επαληθεύοντας μ αυτόν τον τρόπο τις ανησυχίες και τους φόβους της Μόσχας, για την εξάπλωση του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού στα ανεξάρτητα κράτη της κεντρικής Ασίας.


Αποσπάσματα από το βιβλίο «Ο Γέρων Παΐσιος» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου