Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ;

Ο μεγάλος στο είδος του αλλά καθολικά επηρρεασμένος από το δυτικό πνεύμα του Παρισιού και δίχως πίστη Θόδωρος Αγγελόπουλος στην ταινία του «Το βλέμμα του Οδυσσέα» διέγνωσε ότι «...η Ελλάδα πεθαίνει!»...
 

Τα ίδια προβλέπουν και οι στατιστικές έρευνες:


...καθώς και σεβαστοί - κατά τ' άλλα - ιεράρχες μας!


Εμείς όμως προχωράμε μπροστά, πιστεύοντας στον Πατροκοσμά και τον Άγιο Παΐσιο!


Λέει ο Πατροκοσμάς:


Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο 1/3 θα βαπτιστεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά.


Να σημειώσουμε ότι ο πληθυσμός των Τούρκων είναι πάνω από 80.000.000 (ΕΔΩ)...


Ο Άγιος Παΐσιος δε, επισημαίνει:


Σε κάποιον που ανησυχούσε για τις εχθρικές επιβουλές εναντίον της πατρίδος, έδωσε την εξής ελπιδοφόρο απάντηση : «Κι αν μου πουν ότι δεν υπάρχει Έλληνας, εγώ δεν ανησυχώ. Μπορεί ο Θεός να αναστήσει έναν Έλληνα. Φτάνει ακόμη και ένας». Ακόμη πίστευε: «Και ένας Χριστιανός να μείνει μόνο, ο Χριστός θα κάνει το σχέδιό Του». Όταν οι άλλοι μιλούσαν για δυσάρεστες μελλοντικές εξελίξεις στο Έθνος και έσπερναν τον φόβο, ο Γέροντας μετέδιδε αισιοδοξία και ελπίδα. Μιλούσε για αναστημένη Ελλάδα και για ανάκτηση της Αγια – Σοφιάς. «Υπάρχει και Θεός. Τον Θεό που τον έχεις βάλει;» είπε σε κάποιον κληρικό που έβλεπε το μέλλον της Πατρίδας ζοφερό.

...ενώ για την σκλαβιά που βιώνουμε και πως θα ελευθερωθούμε αναφέρει σχετικά...

«Είναι κρίμα, γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα.
Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία….
Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν.
Σήμερα πουλήθηκαν όλα. Έχει κατορθώσει ο «Διεθνής Σιωνισμός» με τα προγράμματα που κάνει εδώ και 180 χρόνια, να εφαρμόσει σήμερα τα σχέδια του.
Σήμερα όμως που όλοι γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας για τα αίματα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας. Το αίμα το Ελληνικό που χύθηκε για την Ορθοδοξία, εάν ενωθεί σήμερα θα γίνει πλωτό ποτάμι, να πνίξει τους κανίβαλους που λέγονται «μεγάλοι».
Οι ελπίδες μας είναι μόνο στον Θεό. Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα-και θα το δείτε-ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί.
Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στην γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι Ευρωπαίοι λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιος θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη».

Γνωρίζουμε ότι πολλοί από τις δυσκολίες έχουν χάσει την πίστη τους και πλέον γκρινιάζουν ενώ και πολλοί πνευματικοί επισημαίνουν ότι είμαστε σε τόσο άσχημη πνευματική κατάσταση που δεν μπορούμε πλέον αυτοπροαιρέτως να προσέλθουμε σε μετάνοια, καθώς και ότι δεν αξίζουμε της Θείας Επέμβασης!

 
Ο Άγιος Παΐσιος απαντά και σε αυτά...

 
Για την μετάνοιά μας την ορίζει στο σημείο επίθεσης των Τούρκων:
Σ’ αυτό το σημείο ρωτάω(σ.σ.προσκυνητής): «Εμείς, τι θα κάνουμε; Ο ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σ’ αυτόν τον πόλεμο;» «Όχι» λέει. «Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σ’ αυτόν τον πόλεμο, χάθηκε… Τότε, επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς τον Θεό, και θα μετανοήσουν. Γι’ αυτό, επειδή θα υπάρξει μετάνοια, δε θα πάθουμε κακό οι Έλληνες. Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα, επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία, προς το Μοναχισμό και θα αρχίσουν να προσεύχονται. Και θα Βαπτισθούν πολλοί Τούρκοι.» 
 

Και γιατί θα γίνουν όλα αυτά αφού είμαστε σαν λαός σε άθλια πνευματική κατάσταση;
Ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα δεν θα αφήσει να χαθεί, γιατί είναι η μαγιά της Ορθοδοξίας. Η Ελλάδα θα λάμψει πάλι και η Ορθοδοξία. Τον ρώτησαν λοιπόν: «Τι χριστιανοί είμαστε; Ξέρεις γέροντα έξω πόσο αμαρτωλά ζουν οι Έλληνες; Μέρα νύχτα διασκεδάζουν και κυλιούνται στην αμαρτία. Πως θα μας βοηθήσει ο Θεός; και ο γέροντας Παΐσιος απάντησε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει η μαγιά και αυτή η μαγιά κρατάει την Εκκλησία και την Ελλάδα. Γι αυτή τη μαγιά ο Κύριος θα κάμει ότι θα κάμει»!


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου