Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Γ'εροντας Πα'ί'σιος στον Μαυροκέφαλο Ανέστη



1991
Θα εστιάσουμε στον επικείμενο πόλεμο με τους Τούρκους.
Μ.Α.:Ποιες βλέπετε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία; Ήμουν και στον Στρατό το 1991. Τι γίνεται με τους Τούρκους; Κάνουν συνέχεια προκλήσεις.
γ.Πα'ί'σιος:Φοβάσαι; Φοβάσαι να μην…
Μ.Α:Δεν θα φοβάμαι, αφού…τώρα.
γ.Πα'ί'σιος:Αν γίνει πόλεμος τώρα οι μισοί θα πεθάνουν από τον φόβο και άλλοι μισοί γιατί δεν είναι συνηθισμένοι ψυχολογικά και άλλοι θα το σκάσουν και άλλοι θα φύγουν, οι νέοι δεν θα είναι προετοιμασμένοι για πόλεμο.
Αλλά έχουμε τον Θεό και θα μας φυλάξει και δεν θα πάθουμε τίποτα.
Μ.Α:Πως θα καταλάβω γέροντα, ότι είμαστε κοντά στον πόλεμο; Κανένα σημάδι θα μου πεις;
γ.Πα'ί'σιοςΚοίταξε, μου λέει, όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα εξαμίλια, για την επέκταση των μιλίων (την Α.Ο.Ζ.     ).
Όταν θα ακούς στην τηλεόραση να το σχολιάζουν, να το θέτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μάλλον θα μας βάλει  η Ε.Ο.Κ., η Ευρώπη , στα σύνορα της Ευρώπης, τα Ελληνικά να ξεκαθαρίσει το θέμα. Μόλις το δεις να γίνεται, να συζητιέται αμέσως έρχεται, οπότε οι Τούρκοι θα κάνουν την πρόκληση.
Με την επέκταση των μιλίων θα αντιδράσουν οι Τούρκοι και θα μπουν σε κάποιο νησί. 1-2 νησιά θ΄ αρπάξουν.
Μόλις οι Τούρκοι μπουν στο νησί εκεί…εκεί.
Τοπικά ό,τι κάνουν. 
Μ.Α:Γέροντα, στην Αλεξανδρούπολη; Θα γενικευθεί ο πόλεμος; Θα πιάσει και στεριά;
γ.Πα'ί'σιος:Όχι μόνο εκεί τοπικά στο νησί.
Μ.Α.:Στεναχωριόταν ο γέροντας όταν άκουγε κάποιες αναφορές για Κρήτη, για κάποια μέρη με το όνομα εξαμίλια. Τους μάλωνε όταν άκουγε να γίνονται τέτοιες αναφορές, γιατί τρομάζουν τον κόσμο. Τα έβλεπε κάτω από το πρίσμα της προφητείας, του χαρίσματος. Οπότε, λέει, κάποιους μήνες οι Τούρκοι θα κρατήσουν το νησί.
Σ’ αυτό το διάστημα, τώρα, εμείς γέροντα; 
Μας κοίταξε.
γ.Πα'ί'σιος:Εμείς θα πονέσουμε πολύ.
Μ.Α.:Αυτός ο πόνος πως μεταφράζεται;
γ.Πα'ί'σιος:Θα πέσει μεγάλη πείνα. Μπορεί να μην γενικευθεί. Ανάλυσε το άλλο θέμα της γενικευμένη πείνας, της ακαταστασίας, της αβεβαιότητας, δηλαδή ο κόσμος τόσο πολύ θα κλονισθεί, γιατί θα είναι αρχή ενός πολέμου και στην συνέχεια αναφέρει, ότι μετά από κάποιους μήνες κατοχής του νησιού θα βγουν οι Ρώσοι μέσα από τα Στενά, γιατί θέλουν διέξοδο στην Μεσόγειο και θέλουν τα Στενά, γιατί οι Τούρκοι κάνουν διάφορα και θα βγουν από 'κει και καταλαμβάνουν μέρη και θα αποσύρουν τα στρατεύματα. Χωρίς να θέλουν οι Ρώσοι θα βοηθήσουν εμάς.
Φεύγουν οι Τούρκοι από εμάς.
Γίνεται στην Κωνσταντινούπολη.
Θα δουν 6-7 Δυτικά κράτη.
Δεν πάμε και εμείς εκεί μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;
Τότε έλεγε πρακτικά και κατανοητά.
Θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο.
Λέω: Γέροντα, σ’ αυτό το σημείο εμείς τι κάνουμε;
Θα βγάλει απόφαση η κυβέρνηση, τότε ποια θα είναι, να μην στείλει, θα κρατάμε στρατό μόνο στα σύνορα. Όποιος πάρει μέρος, χάθηκε. Δεν θα επιστρέψει νικητής από εκεί πέρα. Όλοι θα αλληλοσκοτωθούν, θα φαγωθούν μεταξύ τους.
Θα λειτουργήσουν οι πνευματικοί νόμοι.
Θα πεθάνουν πολλοί από δυστυχία.
Θα στραφούν όλοι προς τον Θεό, θα επέλθει μετάνοια.
Ο Βασιλιάς ο Κωνσταντίνος θα παρέμβει κάποια στιγμή στα πράγματα της Ελλάδας.
Όταν είναι να αποφασίσουν τα κράτη, που θα δοθεί η Πόλη με τις γνωριμίες και την ιδιότητα, το κύρος και την προσωπικότητα θα συμβάλλει, ώστε να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα, θα είναι ο μεσάζοντας, είναι πολύ πιστός, ευλαβής.
Μιλούσε με πολλή αγάπη.
Ήταν μια παρέα από φοιτητές που σπούδαζαν στο Πολυτεχνείο Ξάνθης.
Εσύ βρε παλικάρι, είπε ο Γέροντας, αφού τελειώσει ο πόλεμος, σαν πολιτικός μηχανικός, εσύ θα συμβάλλεις με την δική σου τεχνική εταιρεία στην ανοικοδόμιση της Πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου