Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικο κέρασμα από τον γερ. Παΐσιο

Μυστήριες οι μέρες των Χριστουγέννων. Παράξενες. Καί απογοητευτικές. Περιμένουμε να μας γεμίσουν χαρά. Καί τελικά αποδείχνεται πώς περιμένουνε κι αυτές το ίδιο από μας.
Τίς γεμίζουμε δώρα καί χριστουγεννιάτικα στολίδια. Εξωτικές συνταγές καί ακριβές σαμπάνιες. Κι αυτές, αχάριστες, μας προσπερνούν καί δίνουν τα δώρα τους σε τύπους άσχετους καί μέρη απίθανα.
Διαβάστε περισσότερα...

 

 

Γέροντας Παΐσιος: «Ο παράδεισος, παιδί μου, μυρίζει πολύ καλύτερα»

Επειδή ήταν ακίνητος (ο Παπα-Τύχων) πια στο κρεβάτι, γιατί είχε παραδώσει σ΄αυτό τις λίγες του σωματικές δυνάμεις και δεν μπορούσε να σηκωθή να πάη στο Ναό του Τιμίου Σταυρού, όπου λειτουργούσε με ευλάβεια χρόνια ολόκληρα, μου ζήτησε να του φέρω τον Σταυρό από την Αγία Τράπεζα για παρηγοριά.
Διαβάστε περισσότερα...


 

 

 

Όσιος Παΐσιος: Απλοποιήστε την ζωή σας!

Οι κοσμικοί λένε: «Καλότυχοι αυτοί που ζουν στα παλάτια και έχουν όλες τις ευκολίες». Αλλ’ όμως μακάριοι είναι αυτοί που κατόρθωσαν να απλοποιήσουν την ζωή τους και ελευθερώθηκαν από την θηλειά της κοσμικής αυτής εξελίξεως των πολλών ευκολιών, ίσον των πολλών δυσκολιών, και απαλλάχθηκαν από τον φοβερό άγχος της σημερινής εποχής μας. 
Διαβάστε περισσότερα...

 

 

 

Ο Γέροντας Παΐσιος για τις προγαμιαίες σχέσεις

Ήρθαν δύο-τρεις φοιτήτριες σήμερα και μου είπαν: «Γέροντα, κάντε προσευχή να περάσουμε στις εξετάσεις» και εγώ τις είπα: «Θα προσευχηθώ να περάσετε τις εξετάσεις της αγνότητας.
Αυτό είναι το πιο βασικό. Όλα τα άλλα βολεύονται μετά». Καλά δεν τις είπα; Ναι, είναι μεγάλο πράγμα να βλέπεις στα πρόσωπα των νέων σήμερα τη σεμνότητα, την αγνότητα! Πολύ μεγάλο πράγμα!
Διαβάστε περισσότερα...

 

 

 

 

Γέροντας Παΐσιος: «Οι πειρασμοί στις γιορτές... για να στερηθούν οι άνθρωποι τα θεία δώρα»

Γέροντα, γιατί στις γιορτές συνήθως συμβαίνει κάποιος πειρασμός;
Δεν ξέρεις; Στις γιορτές ο Χριστός, η Παναγία, οι Άγιοι έχουν χαρά και κερνούν, δίνουν ευλογίες, δώρα πνευματικά στους ανθρώπους.
Διαβάστε περισσότερα...

 

 

 

'Αγιος Παΐσιος: Η δουλειά είναι ευλογία

Γέροντα,παλιά έλεγαν: ''Καλύτερα να λειώνεις σόλες παρά κουβέρτες''. Τι εννοούσαν;
-Ήθελαν να πουν: ''Καλύτερα να λειώνεις σόλες δουλεύοντας παρά να μένεις στο κρεββάτι τεμπελιάζοντας''. Η δουλειά είναι ευλογία,είναι δώρο Θεού.
Διαβάστε περισσότερα...

 

 

 

Γέροντας Παΐσιος: Πώς θα ζήσουμε πνευματικά τα Χριστούγεννα

«Ο Χριστός με τη μεγάλη Του αγάπη και με την μεγάλη Του αγαλλίαση που σκορπάει στις ψυχές των πιστών με όλες τις άγιες γιορτές Του, μας ανασταίνει αληθινά αφού μας ανεβάζει ψηλά πνευματικά.
Αρκεί να συμμετέχουμε και να έχουμε όρεξη πνευματική να τις πανηγυρίζουμε πνευματικά. τότε τις γλεντάμε πνευματικά και μεθάμε πνευματικά από το παραδεισένιο κρασί που μας φέρνουν οι Άγιοι και μας κερνούν.
Διαβάστε περισσότερα...

 

 

 

Όσιος Παΐσιος: Ποια είναι η γνήσια Αγάπη;

Αγάπη προς τον Θεό!

Κατ’ εμέ η αγάπη είναι τριών ειδών: η σαρκική αγάπη, η οποία είναι γεμάτη πνευματικά μικρόβια, η κοσμική αγάπη, η οποία είναι φαινομενική, τυπική, υποκριτική, δίχως βάθος, και η πνευματική αγάπη, η οποία είναι αληθινή, η αγνή, η ακριβή αγάπη. Αυτή η αγάπη είναι αθάνατη!
Διαβάστε περισσότερα...

 

 

 

Γέροντας Παΐσιος: Όσο ξεχνάμε τον εαυτό μας, τόσο μας θυμάται ο Θεός

Όποιος έχει θυσία καί πίστη στον Θεό, δέν ύπολογίζει τόν εαυτό του. Ό άνθρωπος, όταν δέν καλλιεργήση το πνεύμα της θυσίας, σκέφτεται μόνον τόν εαυτό του και θέλει όλοι νά θυσιάζωνται γι’ αυτόν.
Άλλα όποιος σκέφτεται μόνον τόν εαυτό του, αυτός απομονώνεται καί από τους ανθρώπους, απομονώνεται καί από τόν Θεό - διπλή απομόνωση -, οπότε δέν δέχεται θεία Χάρη.
Διαβάστε περισσότερα...


 

 

 

'Οσιος Παΐσιος: «Ερχεται μεγάλη μπόρα σύντομα. Θα μας αγγίξει, αλλά δέ θα μας καταστρέψει»





Είπε ο Οσιος Παΐσιος: Θα κανονίσει ο Χριστός τις υποθέσεις του Έθνους. Αν έμενε σ' εμάς αυτή η δουλειά, το τινάζαμε στον αέρα το Έθνος.
- Τι θα γίνει με τη σημερινή κατάσταση; Μην ανυσυχείτε. Πολλά διατάγματα δε θα προλάβουν καν να δακτυλογραφηθούν.
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου