Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

 

Άγιος Παΐσιος: Πολύς δαιμονισμός υπάρχει σήμερα στον κόσμο

Ο άνθρωπος, όταν εγκαταλείπεται από την Χάρη, γίνεται χειρότερος από τον διάβολο

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Πολύς δαιμονισμός υπάρχει σήμερα στον κόσμο. Ο διάβολος αλωνίζει, γιατί οι σημερινοί άνθρωποι του έχουν δώσει πολλά δικαιώματα και δέχονται φοβερές δαιμονικές επιδράσεις φοβερές.

Πολύς δαιμονισμός υπάρχει σήμερα στον κόσμο

Όταν ένας έχει καταληφθεί από κάποιο δαιμόνιο ή του έχουν κάνει μάγια, δεν πρέπει να τον παίρνουν οι δικοί του και να τον γυρίζουν από Εκκλησία σε Εκκλησία (για να τον κάνουν εξορκισμό). Πρέπει να βρίσκουν έναν φωτισμένο πνευματικό, ο οποίος με τη Χάρη του Θεού θα βρει την αιτία, για την οποία ο άνθρωπος αυτός εξουσιάστηκε από τον πονηρό και να τον κάνουν υπακοή.

Όσοι πάσχουν από δαιμόνιο, όταν πλησιάσουν σε κάτι ιερό, τινάζονται. Έτσι φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν δαιμόνιο. Λίγο αγιασμό αν τους δώσεις ή με άγιο Λείψανο αν τους σταυρώσεις, αντιδρούν, επειδή στριμώχνονται μέσα τους τα δαιμόνια, ενώ, αν έχουν ψυχοπάθεια, δεν αντιδρούν καθόλου. Ακόμη και πάνω σου αν έχεις έναν σταυρό και τους πλησιάσεις, ανησυχούν, ταράζονται…

Όσοι γεννήθηκαν δαιμονισμένοι, επειδή δεν έφταιξαν οι ίδιοι, η συχνή Θεία Κοινωνία είναι το δραστικότερο φάρμακο. Αυτοί έχουν πολύ μεγάλο μισθό, όταν δεν γογγύζουν, μέχρι να ελευθερωθούν με την Χάρη του Θεού. Είναι μάρτυρες, αν υπομένουν, γι’ αυτό και επιβάλλεται να Κοινωνούν συχνά. Ένας όμως που δαιμονίστηκε από δική του απροσεξία, πρέπει να μετανοήσει, να εξομολογηθεί και να αγωνίζεται, για να θεραπευθεί, και θα Κοινωνήσει, με την άδεια του πνευματικού, όταν πρέπει. Αν Κοινωνήσει, χωρίς να μετανοήσει και να εξομολογηθεί, θα δαιμονιστεί χειρότερα.

Ο διάβολος μέσω του δαιμονισμένου, άλλοτε λέει ψέματα και άλλοτε πιέζεται από την δύναμη του ονόματος του Χριστού να πει την αλήθεια.

Όταν συζητάς με έναν δαιμονισμένο, να λες την ευχή και να του φέρεσαι με καλοσύνη.

Ξέρεις τί είναι να δεχθεί ο άνθρωπος δαιμονική επίδραση; Αγριεύει, γίνεται θηρίο, αντιδρά, μιλά άσχημα, με αναίδεια και δεν δέχεται από κανέναν βοήθεια.

Όταν μιλάει ο διάβολος (μέσω του δαιμονισμένου) τα χείλη (του δαιμονισμένου) δεν κινούνται κανονικά, αλλά σαν μηχανή. Ενώ όταν μιλάει ο άνθρωπος, κινούνται φυσιολογικά.

Διαβάστε Επίσης

Ο άνθρωπος, όταν εγκαταλείπεται από την Χάρη, γίνεται χειρότερος από τον διάβολο. Γιατί μερικά πράγματα ο διάβολος δεν τα κάνει, αλλά βάζει ανθρώπους να τα κάνουν. Δεν κάνει λ.χ. Εγκλήματα, αλλά βάζει τον άνθρωπο να κάνει εγκλήματα. Έτσι δαιμονίζονται μετά οι άνθρωποι…

Όταν ο διάβολος έχει αποκτήσει μεγάλα δικαιώματα στον άνθρωπο και τον έχει κυριεύσει, τότε πρέπει να βρεθεί η αιτία, για να κοπούν τα δικαιώματα. Αλλιώς, όση προσευχή και να κάνουν οι άλλοι, αυτός δεν φεύγει. Σακατεύει τον άνθρωπο. Και ιερείς δώστου – δώστου εξορκισμούς και τελικά τα πληρώνει ο άνθρωπος, γιατί βασανίζεται ακόμη περισσότερο από τον διάβολο. Πρέπει να μετανοήσει ο άνθρωπος, να εξομολογηθεί, να κοπούν τα δικαιώματα που έχει δώσει και μετά θα φύγει ο διάβολος, αλλιώς θα ταλαιπωρείται. Μια μέρα, δύο μέρες, εβδομάδες, μήνες, χρόνια, διάβασε-διάβασε εξορκισμούς, αφού ο διάβολος έχει δικαιώματα, δεν φεύγει. Ο διάβολος μπαίνει στον άνθρωπο, όταν υπάρχει λάσπη στην καρδιά του, δεν πλησιάζει στο καθαρό πλάσμα του Θεού.

Πολύς δαιμονισμός υπάρχει σήμερα στον κόσμο. Ο διάβολος αλωνίζει, γιατί οι σημερινοί άνθρωποι του έχουν δώσει πολλά δικαιώματα και δέχονται φοβερές δαιμονικές επιδράσεις φοβερές. Έλεγε ένας πολύ σωστά: ,Ο διάβολος παλιά ασχολείτο με τους ανθρώπους, τώρα δεν ασχολείται!» Τους έβαλε στον δρόμο και τους λέει: «Ώρα καλή!» και τραβάνε οι άνθρωποι!… Όταν δεν συμμετέχει κανείς στα Μυστήρια της Εκκλησίας, δίνει δικαιώματα στον πειρασμό και δέχεται μια επίδραση δαιμονική. Η λογική, η αντιλογία, το πείσμα, το θέλημα, η ανυπακοή, η αναίδεια είναι ιδιότητες του διαβόλου. Ανάλογα με τον βαθμό που τα έχει ο άνθρωπος, δέχεται μια εξωτερική επίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου