Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Η ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΑΓΑΠΗ!!!

 

<<Δεν φθάνει να αγαπάει κανείς τον άλλον, πρέπει να τον αγαπάει περισσότερο από τον εαυτόν του!!

Η μητέρα αγαπάει τα παιδιά της περισσότερο από τον εαυτόν της! Μένει νηστικιά, γιά να ταΐσει τα παιδιά της, αλλά νοιώθει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από εκείνα! Τα παιδάκια τρέφονται υλικά και η μητέρα πνευματικά! Εκείνα έχουν την υλική γεύση, ενώ αυτή έχει την πνευματική αγαλλίαση!

Ο Χριστός συγκινείται, όταν αγαπάμε τον πλησίον μας πιό πολύ από τον εαυτό μας και μας γεμίζει με Θεία ευφροσύνη!!

Η ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ, ΑΓΑΠΗ!!!

«Πολλοί μιλάμε γιά αγάπη, αλλά δεν γνωρίζουμε πόσων καρατίων είναι η αγάπη μας.

Εάν ο Χριστός θελήσει να μας δοκιμάσει, γιά να γνωρίσουμε ο καθένας την αξία της αγάπης μας και μας πει: “Παιδιά μου, ο Παράδεισος γέμισε πιά και δεν έχω που να σας βάλω”, μερικοί από εμάς θα λέγαμε στο Χριστό με αναίδεια: “Και γιατί, δεν μας το έλεγες αυτό νωρίτερα;”.

Τότε, κάποιοι θα έτρεχαν, να προλάβουν και το ένα λεπτό, γιά να το διασκεδάσουν, χωρίς να θέλουν να ακούσουν γιά τον Χριστό...

ΤΟ ΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ, ΒΙΟΥΜΕΝΟΝ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΕΚΟΥΣΙΟΥ ΠΑΘΟΥΣ!!!


 

Η ΗΡΩΪΔΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ, ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ!!!

 

<<Ένα κοσμικό παιδί, είχε συμπαθήσει μία κοπέλα η οποία ζούσε πνευματικά. Γιά να  τον  συμπαθήσει  και  η  κοπέλα,  προσπαθούσε  να  ζει  και  αυτός πνευματικά, εκκλησιαζόταν κ.λ.π..

Τελικά παντρεύθηκαν!

Μετά όμως από χρόνια, εκείνος άρχισε πάλι την κοσμική ζωή… Ενώ είχαν και μεγάλα παιδιά - ένα αγόρι στο Πανεπιστήμιο και δύο κοπέλες, μία στο λύκειο και μία στο γυμνάσιο - αυτός άρχισε να ζει άσωτα... Είχε μία μεγάλη επιχείρηση και έβγαζε πολλά χρήματα, αλλά τα περισσότερα τα ξόδευε στην άσωτη ζωή του…

Η καϋμένη η σύζυγός του, κρατούσε το σπίτι με την οικονομία που έκανε, και τα παιδιά της με τις συμβουλές της. Δεν κατηγορούσε τον πατέρα τους, γιά να μην τον σιχαθούν και τραυματισθούν, αλλά και γιά να μην παρασυρθούν!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΦΝΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣ!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου