Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

 Ο σεισμός στην Ελλάδα δεν είναι προφητεία, είναι…

 

Είναι μια καθημερινότητα χιλιάδων ετών λόγω της γεωτεκτονικής διαμόρφωσης των αγίων χωμάτων πάνω στα οποία εδράζεται το αλωνάκι αυτό του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

Αντίθετα ο σεισμός στην Αμερική αν εξαιρέσουμε το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα στην περιοχή της Καλιφόρνιας  μπορεί να λογιστεί ως  προφητεία στα άλλα μέχρι σήμερα σταθερά χώματα της.

Απέναντι στην φημολογία , την αχαλίνωτη φαντασία επιστρατεύουμε την ΠΡΟΣΕΥΧΗ , τις ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ και την έμπρακτη ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

Ο σεισμός είναι ο πνευματικός νόμος που ενεργεί εν αιθρία , εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Να  τι επαναλαμβάνουν οι άγιοι « ο ΘΕΟΣ δεν επιτρέπει κάτι να γίνει αν από αυτό δεν βγουν πολλά καλά και ωφέλιμα» .

Για αυτό και τα ρήγματα του σεισμού γεμίζουν πάντα με λουλούδια μυρωδάτα.

« Και αν συμβεί και κανένα τσουνάμι στα ξαφνικά θα είναι ευκαιρία να καθαριστούμε από την αμαρτία , ας το δούμε σαν πνευματικό βάπτισμα » μας είπε ένας γέροντας με τον ιδιαίτερο τρόπο του , ενώ μέσα  του προσευχόταν το οποιοδήποτε κακό από όπου και αν προέλθει ( μπορεί και πόλεμος, λιμός, λοιμός)  να είναι μικρό αλλά παιδαγωγικό, ώστε  να πούμε όλοι με μια φωνή « ήμαρτον Κύριε, ελέησον ημάς»

Απέναντι στην άκρατη φημολογία για επικείμενο  σεισμό να λέμε « υπάρχει και  ΘΕΟΣ»

Τελικά κάθε μέρα με αυτά που γίνονται γύρω μας , ακούμε και ζούμε, γίνεται και ένας αντίστοιχος μεγάλος σεισμός στα σωθικά μας.

Η καθημερινότητα μας έγινε ένα μεγάλο τράνταγμα που είναι ανυπόφορη διολίσθηση στην μιζέρια των νεοποχίτικων πολιτικών.

Αυτό το τράνταγμα μόνο με τράνταγμα θα φύγει.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

και είμαστε ακόμα στην αρχή ...

 


Ισχυρό χαστούκι στον Erdogan από το Κρεμλίνο - Peskov: «Δεν μπορεί να παίξει ρόλο μεσολαβητή σε συνομιλίες με την Ουκρανία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δεν μπορεί επ' ουδενί να ενεργήσει ως πιθανός μεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας Dmitry Peskov στο Channel One.
Ερωτηθείς εάν είναι δυνατόν ο Τούρκος ηγέτης να ενεργήσει ως μεσολαβητής σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε αδοπλιστικά: «Όχι, είναι αδύνατο».
Ο Peskov επιβεβαίωσε επίσης ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία συζητήθηκε στη σημερινή (3/7) συνάντηση του Erdogan με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
«Αυτό το θέμα συζητήθηκε, ναι», αποκάλυψε.
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ

ο αείμνηστος Γέροντας Νικόδημος από την Καψάλα - κοιμήθηκε 1η Δεκεμβρίου του 2022 - είπε " η ανθρωπότητα βαδίζει επί ξηρού ακμής, αν πέσει από την μια πλευρά πέφτει στην αγκαλιά του αντίχριστου και αν πέσει από την άλλη πλευρά πέφτει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο"

 

Βάσανα, πίκρες, ἀπόλαυση, χρῆμα,
τὰ ᾿δωσα ὅλα καὶ ἀγόρασα τὸ μνῆμα.
Δύο μέτρα μάκρος καὶ βάθος ἕνα,
κι ἄφησα δίπλα μου χῶρο γιὰ σένα.
Θέλεις δὲ θέλεις, θὰ τ᾿ ἀγοράσεις,
ἀργά ἤ γρήγορα, γιὰ νὰ πλαγιάσεις.
Σὲ ξεμολόγο νὰ ᾿χεις φροντίσει,
τὰ ἁμαρτήματα νὰ ᾿χεις ἀφήσει.
Μ᾿ ἄδεια τὰ χέρια θὰ ταξιδέψεις,
Μακάριος θὰ ᾿σαι ἄν θὰ προβλέψεις.
Τώρα ποὺ ζεῖς στὴ μάταιη γῆ,
στεῖλ᾿ τα ἐπάνω μὲ ἐπιταγή.
Συγγνώμη ζητάω, ἄν σ᾿ ἔχω πικράνει,
ἕνα σου δάκρυ ἄν στάζει μοῦ φθάνει!
                                                                                           Ἀμήν.
Καλή συνάντηση στὰ Ἐπουράνια Παλάτια τοῦ Οὐρανοῦ.
Ὁ Θεός νὰ ἐλεήσῃ ὅλους ἡμᾶς. Ἀμήν.
Νικόδημος Μοναχός, Καψαλιώτης

ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ έρχεται από την ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ  ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ

ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΝΕΙΣ ΚΟΙΜΆΣΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΘΩΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΙΖΕΙ ΤΟ ΧΩΜΑ.
ΑΔΕΛΦΟΊ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΧΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ
ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Διαβάζουμε τις ανησυχίες των ξένων 

Του Sam Gilbertie
"Οι περισσότεροι ειδήμονες του πολέμου στην Ουκρανία αρέσκονται να προβάλλουν την πιθανότητα ενός πυρηνικού γεγονότος -είτε να χρησιμοποιηθεί κάποιο τακτικό πυρηνικό όπλο είτε να καταστραφεί ένας πυρηνικός σταθμός- ως ο "Μαύρος Κύκνος" που είναι πιθανότερο να εμφανιστεί. Εντέλει, όμως, ένας πυρηνικό γεγονός δεν είναι τόσο ρεαλιστικό σενάριο όσο η διακοπή της εμπορικής ναυσιπλοΐας από τη Μαύρη Θάλασσα, η οποία θα είχε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην   παγκόσμια οικονομία.

Η δυνατότητα της Ουκρανίας να εξάγει σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της. Αν διακοπούν οι εξαγωγές, το Κίεβο ή οι σύμμαχοί του ίσως αναγκάζονταν να αναλάβουν δράση που δεν έχει παρατηρηθεί έως τώρα στη σύρραξη με τη Ρωσία. Οποιαδήποτε επέκταση των εχθροπραξιών στη Μαύρη Θάλασσα, όπως μια επίθεση σε εμπορικό πλοίο που μεταφέρει ρωσικό σιτάρι, θα προκαλούσε αμέσως διαταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα του σιταριού"

Αυτό που έρχεται στην ευρύτερη περιοχή μας δεν το έχει ξαναγράψει η ιστορία ως Γεωπολιτική ανατροπή και θα φέρει νέους γείτονες γύρω γύρω από την Ελλάδα.

 

"Αγαπώ το Ελληνικό Αλφάβητο, ένα ολόκληρο γλωσσολογικό σύμπαν έχει η γλώσσα η Ελληνική.Από το Α έως το Ω και περιποιεί το ωραιότερο ρήμα ΑΓΑΠΩ.Αυτήν την γλώσσα αγάπησε ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ και όλος ΑΓΑΠΗ ανέβηκε στον ΣΤΑΥΡΟ και πόνεσε για την ΑΓΑΠΗ. " μας είπε Ασκητής το 2015 και ο οποίος συμπλήρωσε: " ο πόλεμος που ήρθε στην Ελλάδα είναι η αυτοκτονία της Ευρώπης "

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Φώτο το λιμάνι του Αποστόλου Παύλου από το ύψωμα του Προφήτη Ηλία με την όμορφη εκκλησία του και απέναντι η Θάσος, στο βάθος η Σαμοθράκη και εκεί που τελειώνει ο ορίζοντας η Τρωάδα των Πράξεών των Αποστόλων δηλ. από εκεί που ήρθε για πρώτη φορά  στην άγια Μακεδονία και στην άγρια  Ευρώπη 
(δυστυχώς παραμένει) ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ Θείος ΛΟΓΟΣ δια του Αποστόλου Παύλου με όχημα έκφρασης και μετάδοσης την Ελληνική γλωσολαλιά.
Θα δώσουμε όλοι μας λόγο στον ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ γιατί απεμπολήσαμε τα Ιερά και τα ΟΣΙΑ για να ικανοποιήσουμε τις ορέξεις του αντιχρίστου πνεύματος που θέλει να ρουφήξει την Ελληνικοτάτη Μακεδονία.

Καρδιά της Ελλάδος είναι η Μακεδονία και καρδιά της Μακεδονίας είναι η ΠΑΝΑΓΙΑ δηλ. το Άγιο  Όρος.
Αυτό που έρχεται στην ευρύτερη περιοχή μας δεν το έχει ξαναγράψει η ιστορία ως Γεωπολιτική ανατροπή και θα φέρει νέους γείτονες γύρω γύρω από την Ελλάδα.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδακας 
 
 

δηλαδή να "κερδίσουν" αυτοί τα ΣΤΕΝΑ και εμείς να "χάσουμε" κυριαρχικά δικαιώματα στα νησιά, μπορεί και Θράκη;

 

 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ο Τούρκος " δίνει" τους συνομιλητές του και θέτει ως βάση των συζητήσεων την αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών αλλά και εν γένει την μειονότητα στην Θράκη (στην τελευταία ονειρεύεται Κόσοβο)
Κάπως έτσι θέτει βάσεις για αλλαγή της συνθήκης της Λωζάννης.
Ταυτόχρονα αέρας από τον Ατλαντικό του δίνει φρεσκαδούρα να μιλάει για μετενονασία των Δαρδανελίων σε τουρκικά Στενά και ουσιαστικά με αυτή την αιτία να αλλάξει την συνθήκη του Μοντραί που διέπει τα Στενά.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΔΙΑΓΡΆΦΕΤΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΕΡΟΥΣ, ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΡΑΣΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑ ΕΞΕΛΊΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΌΓΝΩΡΗ ΔΙΠΛΩΝΑΤΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ .
ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΟΡΜΙΣΘΕΙ ΜΟΝΙΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΉΣΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ 

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ "ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ" ΤΑ ΣΤΕΝΆ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ  ΕΝ ΔΥΝΆΜΕΙ ΝΑ ΑΠΩΛΕΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΆ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ;

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

ΤΩΡΑ - ΤΩΡΑ - ΤΩΡΑ

Γέροντας Ιωσήφ Αγιορείτης από την Θεοφρούρητη  Βίγλα του Αγίου Μηνά στο ακρωνύμιο του Άθωνα.


Σύνδεσμος Βίντεο 

Ειδήσεις - Πληροφορίες - Εξελίξεις - Προφητείες συγκλίνουν για ΤΩΡΑ 
Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ 
ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΣ.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

πληροφορίες από την Μόσχα: "ότι είναι να κάνουμε , θα το κάνουμε μέχρι το Φθινόπωρο" - άρα αδελφοί...

Photo: Midjouney: Nuclear war, cosmos view

Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας Όλοι θέτουν ως ορόσημο τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ .
Την στιγμή που οι Δημοκρατικοί προωθούν την Μισέλ Ομπάμα ως αντίπαλο δέος του Τράμπ.
Τα  εκλογικά δρώμενα στην Ευρώπη και ειδικά τις συνέπειες που θα έχουν αυτά στον γαλλογερμανικό άξονα θα καθορίσουν πόσο ανθεκτική θα είναι η ΕΕ σε ένα οικονομικό τσουνάμι που θα ρίξει τα χαρτιά ως φθινοπωρινά φύλλα κατά την πρόρρηση του Γέροντα Ιωνά της Οδησσού .
Τα αναφέρουμε περιεκτικά γιατί όλος ο πλανήτης ετοιμάζεται να γίνει ένα ενιαίο πολεμικό πεδίο και αυτό διαφαίνεται από την διασπορά των στρατηγικών και τακτικών όπλων των ισχυρών της γης σε όλες τις γωνιές της ..
Την στιγμή που η Πολωνία , η Φιλανδία , η Εσθονία , η Ρουμανία γεμίζουν με όπλα Δυτικά που στρέφονται προς την Μόσχα και σε αντιδιαστολή ρωσικοί στόλοι με πυρηνικά διαπλέουν τον Ατλαντικό μέχρι την Βενεζουέλα και η Κούβα γίνεται πάλι ορμητήριο κατασκοπείας της Μόσχας για τις ΗΠΑ , συμπεραίνουμε που βρισκόμαστε ...
Όμως οι ισχυροί έχουν επίγνωση του τι πρόκειται να γίνει και το καθυστερούν με νύχια και με δόντια .
Αλλα όλο αυτό το κακό ετοιμάζεται να σκάσει κάπου αλλού πρώτα, ώστε να μην διακινδυνεύσει σε πρώτη φάση η ασφάλεια των ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων από τα πυρηνικά ( δυστυχώς κατά τους Αγίους πατέρες δεν θα γλυτώσουν τα επιχείρια της αμαρτίας ).
Διεθνείς αναλυτές μιλούν για ανάφλεξη τώρα - εγγύς άλλων εν δυνάμει πολεμικών πεδίων , όπως στην Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια .
Αυτά τα εν δυνάμει πεδία μας επηρεάζουν άμεσα και φέρνουν  μπροστά μας  την βουλιμία του γείτονα να μας καταπιεί .
Πόσο έτοιμοι είμαστε ;
Τα ενεργειακά πεδία της Μέσης Ανατολής σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο πιθανώς να γίνουν η σπίθα για παγκόσμιες οικονομικές αναφλέξεις με ότι αυτό συνεπάγεται σε ΕΕ και ΗΠΑ ( η Ρωσία που τα γνωρίζει αυτά ήδη μετέτρεψε την οικονομία της σε πολεμική , ενώ εμείς εδώ φαίνεται να  την κάναμε μόνο τουριστική; ) 
Ένα γεγονός στοιχειώνει τις εξελίξεις, ότι οι ισχυροί αποφάσισαν , μπορεί ήδη να το έκαναν , δηλ.την παραγωγή μικρών πυρηνικών βομβών για να ανοίγουν πιο εύκολα στρατηγικούς διαδρόμους και έτσι θυμόμαστε τα λόγια του προφήτη Ιερεμία που λέει χιλιάδες χρόνια πριν, ότι η φωτιά από τα όπλα τους θα τρέχει πιο μπροστά από αυτούς και θα καίει τα πάντα .
Που βρισκόμαστε ;
Αν οι πληροφορίες από την Μόσχα ευσταθούν θεωρούμε ότι αυτή ετοιμάζεται να εισέλθει μέχρι και τον Οκτώβριο στο Κίεβο, αν αλλά γεγονότα πιο δραματικά που θα γίνουν στην Μέση Ανατολή την καθυστερήσουν .
Πέρασε ο καιρός της μετανοίας για τα Έθνη , έχει μείνει μόνο χρόνος για κάθε ανθρώπο που βλέπει την πνευματική του διολίσθηση και φωνάζει εσώψυχα ΣΤΩΜΕΝ καλώς.
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας  






 

 

Προφητεία Αγ. Παϊσίου: Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα γίνει στα μέρη που περνά ο Ευφράτης ποταμός

Ανατριχιάζουν τα προφητικά λόγια του Αγίου Παϊσίου για την Μέση Ανατολή.

«Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα είναι τα μέρη που εκπηγάζει και περνά ο Ευφράτης ποταμός, δηλαδή η Τουρκία, η Μ. Ασία, η Συρία, το Ιράκ, ίσως και το Ιράν...»

Διαβάστε παρακάτω το χαρακτηριστικό απόσπαμα από το βιβλίο: «Ερμηνεία της Ιεράς Αποκαλύψεως κατά την Αγία Γραφή και τους Αγίους Πατέρες» – Μοναχού Μάξιμου Γαβριήλ Αγιορείτου.

"Όταν σάλπισε ο έκτος Άγγελος, ο Ιερός Ευαγγελιστής Ιωάννης ακούει μια φωνή να βγαίνει από τα τέσσερα κέρατα του ουρανίου θυσιαστηρίου, το οποίο βρίσκεται ενώπιον του Θεού.

Η λύση των τεσσάρων αγγέλων στον ποταμό Ευφράτη, που στέλλονται για να σκοτώσουν το ένα τρίτο των ανθρώπων είναι καθαρά μία συμβολική, οπτασιακή εικόνα, που θέλει να μας δηλώσει κάτιΤον Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο δεν θα το κάνουν οι άγγελοι και οι αρχάγγελοι του ουρανού, χρησιμοποιώντας μάλιστα και πολυάριθμο ιππικό – τεθωρακισμένα, αλλά θα είναι παγκόσμιο ανθρώπινο μακελειό πολλών εθνών, όπως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτός βέβαια θα είναι πιο φρικτός, διότι σήμερα έχουμε σύγχρονα, πυρηνικά όπλα, που δύναται να σκοτώσουν όντως το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Συνεπώς, εδώ ο Θεός δια του Ευαγγελιστού Ιωάννου, ίσως θέλει να μας πει ότι αιτία του πολέμου αυτού θα είναι ο Ευφράτης ποταμός και τα νερά του ή ίσως ο χώρος και το κέντρο, που θα λάβει μέρος ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα είναι τα μέρη που εκπηγάζει και περνά ο Ευφράτης ποταμός, δηλαδή η Τουρκία, η Μ. Ασία, η Συρία, το Ιράκ, ίσως και το Ιράν, διότι ο Ευφράτης χύνεται στον Περσικό κόλπο, που συνορεύει με το Ιράν.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός λέγει ότι τα στρατεύματα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου θα φθάσουν μέχρι τη Συρία και το Ισραήλ.

«Θα έρθει καιρός, που θα κατέβει το ρωσικό για να πηγαίνουν στους Εβραίους εκεί που θα γίνει πόλεμος και θα πλέξει το τριότικο δαμάλι. Θα είναι τακτικός στρατός. Απ’ αυτόν δεν θα πάθετε τίποτα. Αλλά από το ρέμπελο θα πάθετε πολλά. Αν περάσει από την Αυλώνα, χαρά στην Μακεδονία. Αν περάσει από την Μακεδονία, δηλαδή από την Εγνατία οδό, αλλοίμονο στην Μακεδονία. Θα γίνει μεγάλο κακό».

Ο Άγιος Παϊσιος έλεγε ότι: «Η Μέση Ανατολή θα γίνει γήπεδο πολέμων, στους οποίους θα λάβουν μέρος και οι Ρώσοι[…] Στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει μεγάλος πόλεμος μεταξύ των Ρώσων και των Ευρωπαίων (ΝΑΤΟ) και θα χυθεί πολύ αίμα. Η Ελλάδα δεν θα έχει πρωτεύοντα ρόλο σε αυτόν τον πόλεμο, αλλά θα της δοθεί η Κωνσταντινούπολη, όχι γιατί μας ευλαβούνται οι Ρώσοι, αλλά γιατί δεν θα βρίσκουν άλλη καλύτερη λύση και θα καταλήξουν σ’ αυτή την συμφωνία με την Ελλάδα, μια και θα τους πιέζουν οι δύσκολες τότε περιστάσεις».

Επίσης ο Άγιος Παϊσιος έλεγε ότι «θα οικονομήσει ο Θεός σ’ αυτό τον πόλεμο όλοι να γυρίσουν ηττημένοι. Ο ελληνικός στρατός θα είναι θεατής. Δεν θα γυρίσει κανένας νικητής. Γήπεδο θα είναι η Παλαιστίνη, τάφος η Νεκρά Θάλασσα. Αυτό θα είναι το πρώτο ημίχρονο, αλλά θα υπάρχει και δεύτερο ημίχρονο. (Ίσως με αυτά τα προφητικά λόγια ο Γέροντας Παϊσιος να θέλει να μας πει ότι ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει από τα μέρη της Συρίας και της Παλαιστίνης και μετά θα επεκταθεί και στην Μ. Ασία και την Κων/πολη).

Μετά τα γεγονότα αυτά ο άνθρωπος θα φθάσει σε αδιέξοδο και τότε όλοι θα ζητούν να μάθουν για το Ευαγγέλιο και τις Γραφές. Ο Χριστός θα λυπηθεί τόν κόσμο και θα δείξει ένα σημείο για να πιστέψουν. Τότε θα ψάχνει κανείς να βρει άπιστο».

Επίσης ο Προφήτης Ιεζεκιήλ αναφέρεται στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και λέει ότι η Ρωσία θα κατέβει από τα έσχατα όρια του βορρά και θα πάει μέχρι το Ισραήλ.

Κατά την Αγία Γραφή, όλα τα σύνορα των εθνών διαφυλάττονται από διατεταγμένους αγγέλους δια να μην αλλοιώνονται από τις διαμάχες και τους πολέμους. Εδώ φαίνεται ότι ο Θεός δίνει εντολή να φύγουν οι άγγελοι να λυθούν από την περιοχή αυτή για να ξεκινήσει η αιτία του μεγάλου πολέμου.

Στο Δευτερονόμιο αναφέρονται τα εξής: «Όταν ο Θεός ώριζε εις κάθε έθνος το μέρος της χώρας, όπου θα έμεναν, όταν διέσπειρε τους απογόνους του Αδάμ, τους ανθρώπους εις τας διάφορας χώρας, καθόριζε τα σύνορα των λαών σύμφωνα με τον αριθμό των αγγέλων, οι οποίοι ετίθεντο ως φύλακες αυτών»

 

Πηγή: ekklisiaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου