Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!


- Πως κερδίζει κανείς Γέροντα τον Παράδεισο;
- Με την αγάπη στον πλησίον και την προσευχή. 

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Κανείς δεν έχει κάνει συμφωνία με τον Θεό πότε θα πεθάνει. Ο Θεός τον κάθε άνθρωπο τον παίρνει στην καλύτερη στιγμή της ζωής του, με έναν ειδικό τρόπο, για να σώσει την ψυχή του.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Διαλέξτε ένα Σταυρό, ανάλογα με το φιλότιμό σας και προχωρήστε.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΟΤΑΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΕΟ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Όταν εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας στον Θεό, ο καλός Θεός μας παρακολουθεί και μας οικονομάει.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΜΑΣ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Το καλύτερο φάρμακο για την κάθε δοκιμασία μας είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία των συνανθρώπων μας, αρκεί να την φέρουμε στον λογισμό μας.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ


ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΤΩΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΥΘΟΥΝΙ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Να με κρατούσε ο Θεός ακόμα λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει , αλλά μην περιμένεις πόλεμο. Θα μεγαλώσει χωρίς να ματώση ελληνικό ρουθούνι.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Το Γένος μας θα μεγαλώσει, αν και οι υποτιθέμενοι φίλοι μας θα ήθελαν να το τσαλακώσουν και θα ήταν γι’ αυτούς πολύ ευχάριστο. Αλλά ο Θεός δεν θα το επιτρέψει. Θα κανονίσει ο Θεός τις υποθέσεις του Έθνους. Αν έμενε σε μας, θα το τινάζαμε στον αέρα το Έθνος. Η Τουρκία θα καταστραφεί. Έρχεται μεγάλη μπόρα σύντομα, θα μας αγγίξει, δεν θα μας καταστρέψει. Μετά από αυτήν την μπόρα θα επέμβει η Χάρη του Θεού. Όλοι ανεξαρτήτως θα πιστέψουν. Δεν θα υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος άπιστος. Αλλά, δεν θα έχουν τον μισθό των σημερινών Χριστιανών.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Ο πολύ αμαρτωλός έχει και πολύ υλικό για ταπείνωση και η πολλή ταπείνωση δέχεται την θεία Χάρη, αρκεί ο άνθρωπος να αποφεύγη στη συνέχεια τις αφορμές, τα αίτια, για να την διατηρήσει.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Μην χάνεις ποτέ την πίστη σου. Πάντοτε κάποιος θα προσεύχεται για εσένα!

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Να κάνετε πόλεμο με το κομποσχοίνι. Με πόνο να γίνεται η προσευχή. Ξέρετε τι δύναμη έχει τότε η προσευχή;
Μην ξεχνάτε ότι περνούμε δύσκολους καιρούς και χρειάζεται πολλή προσευχή. Να θυμάστε την μεγάλη ανάγκη που έχει ο κόσμος σήμερα και την μεγάλη απαίτηση που έχει ο Θεός από μας για προσευχή.
Να εύχεσθε για την γενική εξωφρενική κατάσταση όλου του κόσμου, να λυπηθή ο Χριστός τα πλάσματα Του, γιατί βαδίζουν στην καταστροφή. Να επέμβη θεϊκά στην εξωφρενική εποχή που ζούμε, γιατί ο κόσμος οδηγείται στην σύγχυση, στην τρέλλα και στο αδιέξοδο.
Μας κάλεσε ο Θεός να κάνουμε προσευχή γιά τον κόσμο, πού έχει τόσα προβλήματα!

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Το κομποσχοίνι έχει μεγάλη δύναμη είναι το όπλο του μοναχού και οι κόμποι είναι σφαίρες, που θερίζουν τα ταγκαλάκια.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ "ΣΥΓΓΕΝΕΥΟΥΜΕ" ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ


Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Ο Γέροντας Παΐσιος ήθελε να «συγγενεύουμε» με την Παναγία. Και συγγενεύουμε με την Παναγία, έλεγε, με την ταπείνωση, γιατί η Παναγία ήταν ταπεινή!

ὅτι ἐπέβλεψεν ἐπὶ τὴν ταπείνωσιν τῆς δούλης αὐτοῦ. ἰδοὺ γὰρ ἀπὸ τοῦ νῦν μακαριοῦσί με πᾶσαι αἱ γενεαί· (Λουκάς 1,48)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου