Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

Φωτογραφία του χρήστη ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΖΝΕΠΙΔΗΣ. 

 Kοιτάξτε να διορθωθείτε, για να δικαιούσθε την θεία βοήθεια.
Να στηριχτείτε ακόμη περισσότερο στον Θεό. Θα έχουμε πιο δύσκολα χρόνια.

Άγιε Παΐσιε πρέσβευε υπέρ ημών. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άγιε Παΐσιε πρέσβευε υπέρ ημών.

Οι δαιμονισμένοι αντιδρούν σε οτιδήποτε ιερό (Άγιος Παΐσιος)

-Γέροντα, πως μπορεί κανείς να καταλάβει αν κάποιος είναι δαιμονισμένος και όχι ψυχοπαθής;

-Αυτό και ένας απλός γιατρός, ευλαβής, μπορεί να το καταλάβει. Όσοι πάσχουν από δαιμόνιο, όταν πλησιάσουν σε κάτι ιερό, τινάζονται. Έτσι φαίνονται ξεκάθαρα ότι έχουν δαιμόνιο. Λίγο αγιασμό αν τους δώσεις ή με άγιο Λείψανο αν τους σταυρώσεις, αντιδρούν, επειδή στριμώχνονται μέσα τους τα δαιμόνια, ενώ, αν έχουν ψυχοπάθεια, δεν αντιδρούν καθόλου. Ακόμη και επάνω σου αν έχεις έναν σταυρό και τους πλησιάσεις, ανησυχούν, ταράζονται.

Κάποτε σε μια αγρυπνία στο Άγιον Όρος μου είπαν οι πατέρες ότι έχουν τον λογισμό πως κάποιος λαϊκός που ήταν εκεί είχε δαιμόνιο. Κάθισα στο διπλανό στασίδι και ακούμπησα επάνω του τον σταυρό μου που έχει Τίμιο Ξύλο. Τινάχθηκε επάνω· σηκώθηκε και πήγε στην άλλη μεριά. Όταν έφυγε λίγο ο κόσμος, πήγα με τρόπο δίπλα του. Πάλι τα ίδια. Κατάλαβα ότι πράγματι είχε δαιμόνιο.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

Γέροντα, τι προϋποθέσεις χρειάζονται για να κατοικήσει στον άνθρωπο το Άγιο πνεύμα;

Αγωνιστικό πνεύμα, ταπείνωση, φιλότιμο, αρχοντιά, θυσία. Ο άνθρωπος είναι άχρηστος, άμα λείψει η Χάρις του Αγίου Πνεύματος. Το Άγιο Πνεύμα είναι το φως, το θείο φως. Όλη η βάση εκεί είναι. Αν κανείς δεν βλέπει, μπορεί να χτυπήσει πάνω στο τζάμι, να πέσει σε κανέναν γκρεμό ή σε λάκκο ή σε ακαθαρσίες και σε βόθρο ακόμη. Δεν βλέπει που πάει, γιατί στερείται το φως. Άμα όμως βλέπει λίγο, προφυλάγεται, άμα βλέπει πιο πολύ, αποφεύγει όλους αυτούς τους κινδύνους και βαδίζει με ασφάλεια στον δρόμο του. Και για να έρθει το Φως, πρέπει να θέλης να βγείς από το σκοτάδι. Και λίγο θαμπά αν βλέπουν οι άνθρωποι, δεν θα πέφτουν και ο Θεός δεν θα στενοχωριέται. Αν ένας πατέρας στενοχωριέται, όταν τα παιδιά του πέφτουν στις λάσπες, στα αγκάθια, στον γκρεμό, πόσο μάλλον ο Θεός!

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

 
Τά'ι'ζε τα πουλιά με τα χέρια του

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

“Μη φοβάσθε. Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε, και θα φοβηθούμε την θύελλα που πάει να ξεσπάσει;

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάποιον εγωισμό και ο Θεός τους δίνει ένα σκαμπίλι να πάνε παρακάτω. Άλλοι έχουν λίγο παραπάνω εγωισμό και ο Θεός στους δίνει ένα σκαμπίλι και πάνε ακόμη παρακάτω. Αυτούς όμως που έχουν εωσφορική υπερηφάνεια, ο Θεός τους αφήνει.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

Ο κόσμος θέλει να αμαρτάνει και θέλει τον Θεό καλό.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

Μιά φορά ήρθε ένας νέος με μαλλιά μεγάλα, σαν αλογουρά. Ο Γέροντας τον ρώτησε:
- Ε παλληκάρι, τι δουλειά κάνεις;
- Είμαι φοιτητής
- Έχεις μαθήματα να περάσεις;
- Έχω οκτώ.
- 'Αμα θέλεις να τα περάσεις, έλα να σε κουρέψω, του είπε χαριτολογώντας.

Κοσμικές επιθυμίες. (Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου)


        Όσοι δεν φρενάρουν την καρδιά τους από τις υλικές επιθυμίες, τις μη απαραίτητες, -ούτε καν λόγος γίνεται για σαρκικές επιθυμίες- και δεν συμμαζέψουν τον νου τους μέσα στην καρδιά, για να τα δώσουν όλα μαζί με την ψυχή στον Θεό, διπλή δυστυχία τους περιμένει.

"Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ"


ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ...ΜΗ ΞΕΓΙΕΛΙΕΣΤΕ
"Ένας αγιορείτης μοναχός μετέφερε τα εξής λόγια του Γέροντος Παϊσίου :

"Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει. Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν, αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια, και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία." 
Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994",τόμος 1, Σελ 66

Σοφά τα λόγια του γέροντα Παΐσιου πολλά χρόνια πριν...

Άγιος Παΐσιος: Το εργόχειρο που δεν τελειώνει ποτέ.

– Γέροντα, τί είναι τό χαροποιό πένθος;
– Είναι ή χαρά πού προέρχεται άπό τήν λύπη γιά ένα σφάλμα μας. Στο χαροποιό πένθος υπάρχει  και  πόνος  καί  χαρά,  γι”  αυτό  λέγεται  και  χαρμολύπη.  Λυπάται  ό  άνθρωπος  άπό φιλότιμο  πού  λύπησε  τόν  Χριστό,  χαίρεται  όμως,  γιατί  νιώθει  θεία  παρηγοριά.  Ό αμαρτωλός,  όταν  μετανοήση  ειλικρινά,  συγχωρείται  άπό  τόν  Θεό,  αισθάνεται  μέσα  του θεία παρηγοριά καί μπορεί νά φθάση σέ πνευματική αγαλλίαση.

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο άνθρωπος του Θεού.

«ΒΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΊΣΙΟ«
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Ομιλεί ο πατήρ Αρσένιος ο Μολυβδοσκεπαστινός από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μολυβδοσκεπάστου Κονίτσης.
***
Ήταν Ιούνιος του 1987, όταν κατηφορίσαμε από τις Καρυές για τον Γέροντα. Απόλυτη ησυχία και ηρεμία επικρατούσε παντού, μα μέσα μου, είχα αγωνία και ποικίλους λογισμούς. Είχα ακούσει τόσα πολλά για τον Γέροντα. Σε λίγο θα συναντούσαμε έναν Άγιο. Πως θα ήταν; Θα αξιωνόμουν να τον δω; Κι αν ναι, πως θα με αντιμετώπιζε;Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
Όταν τον αντίκρυσα όμως, όλοι οι λογισμοί, η αγωνία μου, εξαφανίστηκαν. Είδα ένα γεροντάκι χαριτωμένο, λευκό, μικρόσωμο, ασκητικό, χαμογελαστό, απλό, φωτεινό και γαλήνιο. Η όλη του μορφή ήτανε γλυκιά. Εξέπεμπε κάτι όχι συνηθισμένο, κάτι μυστικό, κάτι ελκυστικό, θείο, μεγαλειώδες, κάτι ουράνιο και θεϊκό.
Ερχόταν σιγά-σιγά προς την εξώπορτα επαναλαμβάνοντας αργά με γλυκιά φωνή,
– Ελάτε. Για να δούμε. Για να δούμε τι θέλετε εσείς;
Πήραμε ευχή και καθίσαμε. Μας κέρασε λουκούμι.
– Εσείς παιδιά πάρτε κι άλλο, δεν έχετε ζάχαρο, μας είπε χαμογελώντας.

Έκατσε στον πάγκο, έβγαλε το κομποσχοινάκι του από την τσέπη του και άρχισε να πλέκει ενώ συγχρόνως μας μιλούσε. Μας είπε για τον παράδεισο και την κόλαση. Σε κάποια στιγμή σταματά, με κοιτά στα μάτια και μου λέει,
– Ρε παιδί, εσύ τι λες; Εμείς, σε τι τόπο θα πάμε;

Η συμμετοχή στον πόνο των άλλων.



Όταν ο άνθρωπος πονάη για τον συνάνθρωπό του, ο Θεός κατά κάποιον τρόπο συγκινείται, χαίρεται, γιατί ο άνθρωπος αυτός, με την αγάπη που έχει, συγγενεύει μαζί Του, καιτου δίνει θεία παρηγοριά. Αλλιώς δεν θα μπορούσε να αντέξη τον πόνο για τον συνάνθρωπό του.

Άγιος Παΐσιος: Η αναγνώριση του σφάλματος μας.

 
– Γέροντα, ό Άββας Ισαάκ λέει ότι πρέπει νά αισθάνεσαι στην προσευχή σαν παιδί.
– Ναι, άλλα νά νιώθης ότι είσαι ένα άτακτο παιδί. Νά άναγνωρίζης ότι στενοχώρησες τον Πατέρα σου καί νά κλαις γι” αυτό. Τότε θά νιώθης τά χάδια τά θεϊκά. Όχι νά λές: Επειδή είμαι παιδί, ό Θεός πρέπει νά μ΄ άγαπάη καί νά μέ συγχωρή, άς κάνω αταξίες



Όσα είπε ο γέροντας στον Αθανάσιο Ρακοβαλή για την Ρωσία,για την Κωνσταντινούπολη και το μέλλον της Τουρκίας,επίσης για τον Αντίχριστο και την...
gerontesmas.com

Άγιος Παΐσιος: Πνευματική εργασία με φακό.


– Γέροντα, πώς μπορεί κανείς νά βλέπη τόν εαυτό του πάντοτε αμαρτωλό;
– Όταν τόν έξετάζη προσεκτικά. Όσο πιο προσεκτικά τόν έξετάζη, τόσο πιο αμαρτωλό τόν βλέπει.


Π. ΠΑ'Ι'ΣΙΟΣ: Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ
Φωτογραφία του χρήστη ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ! Κάποιοι καταστροφολογούν. - Γέροντα, μερικές φορές νομίζω ότι κινούμαι με απλότητα, αλλά μου λένε ότι κινήθηκα με αναίδεια. Πώς θα ξεχωρίσω την απλότητα από την αναίδεια;
- Άλλο απλότητα και άλλο αναίδεια. Η αναίδεια αναπαύει τον άνθρωπο κοσμικά. Φέρεται κανείς με αναίδεια και ικανοποιεί τον εγωισμό του. Σου λέει: «Τον έβαλα τον άλλον στη θέση του». Αυτό δίνει μια ικανοποίηση κοσμική, που δεν αναπαύει τον άνθρωπο πραγματικά. Ενώ η απλότητα αναπαύει πνευματικά. Αφήνει στην καρδιά μια απαλάδα.

- Γέροντα, μου λένε ότι φέρομαι με επιπολαιότητα, εγώ όμως νομίζω ότι κινούμαι απλά.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

Το παράδειγμα μιλάει


- Γέροντα, οι άνθρωποι που χουν πνευματικά στον κόσμο πρέπει να δείχνουν στους κοσμικούς ότι νηστεύουν;
- Όταν πρόκειται για διατεταγμένες νηστείες της Εκκλησίας μας, Τετάρτη, Παρασκευή, Σαρακοστές κ.λπ. , τότε πρέπει ,γιατί αυτό είναι ομολογία πίστεως. Οι άλλες όμως νηστείες, δηλαδή αυτές που γίνονται από άσκηση, για την αγάπη του Χριστού ή για να εισακουσθή η προσευχή μας σε ένα αίτημά μας, πρέπει να γίνωνται κρυφά.

https://el-gr.facebook.com/Monachos Paisios Agioreites

Πέταξε τα ψυχοφάρμακα



                               



Γνωστός του νέος είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας , που του δημιούργησε θλίψη αβάσταχτη. Κατέφυγε σε ψυχιάτρους και έπαιρνε φάρμακα. Ο Γέροντας τον κάλεσε ιδιαίτερα , τον είδε για λίγα λεπτά ,του είπε δυό λόγια , αλλά η χαρά πού πήρε το παιδί ήταν μεγάλη και απερίγραπτη. Έφυγε άλλος άνθρωπος και πέταξε τα ψυχοφάρμακα.



                                                          Ο  ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑ’Ι’ΣΙΟΣ

                                                       ‘’ΕΝΩΜΕΝΗ  ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ’’

Ο άθεος που έγινε ερημίτης, και το Θαύμα του Αγίου Παϊσίου

Ο άθεος που έγινε ερημίτης, και το Θαύμα του Αγίου Παϊσίου Στα μέσα του 2010, λίγο μετά το τέλος της ακαδημαϊκής μας χρονιάς, η Έμιλι κι εγώ γυρίσαμε στην Κύπρο για νέες συζητήσεις με τον
Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ο Γέροντας Παΐσιος και οι νέοι

Γέροντας εἶχε ἰδιαίτερη πνευματική σχέση μέ τούς νέους. Τούς ἀγαποῦσε πραγματικά σάν παιδιά του,ἐνδιαφερόταν νά βροῦν τόν δρόμο τους καί προσευχόταν γι αὐτούς.
Τούς βοηθοῦσε νά ὑπερβοῦν τίς δυσκολίες καί τά προβλήματά τους. Συνέπασχε καί συμπονοῦσε μαζί τους. Αὐτοί διαισθανόμενοι τήν μεγάλη του ἀγάπη, τοῦ εἶχαν ἀπεριόριστηἐμπιστοσύνη, τοῦ ἔκαναν ὑπακοή, καί κυριολεκτικά τόν λάτρευαν.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

Για πολλούς που ζουν κοσμικά η οικογένεια σήμερα δεν έχει νόημα. Γι’ αυτό ή δεν παντρεύονται ή παντρεύονται και δεν κάνουν παιδιά ή σκοτώνουν τα παιδιά με τις εκτρώσεις, και έτσι μόνοι τους εξαφανίζουν το σόι τους. Δηλαδή μόνοι τους καταστρέφονται· δεν τους καταστρέφει ο Θεός. Ενώ οι πιστοί, που τηρούν τις εντολές του Θεού, δέχονται την θεία Χάρη, γιατί ο Θεός είναι υποχρεωμένος κατά κάποιον τρόπο να τους βοηθάη στα δύσκολα χρόνια που ζούμε…

Αυτά μαθαίνουν τα ελληνόπουλα στα σχολεία...


σχόλιο Σ.Ν.Π. : "Με αυτά τα «γράμματα» δηλητηριάζουν τις ψυχές και το μυαλό των παιδιών μας... Διαβάστε για του λόγου το αληθές τις παρακάτω εικόνες με αποσπάσματα των εν λόγω φυλλάδων που τις σερβίρουν για «σχολικά βιβλία» και φρίξτε!"

περισσότερα...
https://www.facebook.com/MonachosPaisiosAgioreites

«Σε άφησα να ζήσεις περισσότερο και από τούς καλούς»

  • Από  ekklisiaonline.gr
«Σε άφησα να ζήσεις περισσότερο και από τούς καλούς»
Όσιος Παΐσιος Aγιορείτης
Σήμερα ο Θεός ανέχεται την κατάσταση.
Ανέχεται, ανέχεται, για να είναι αναπολόγητος ο κακός.Είναι περιπτώσεις που ο Θεός επεμβαίνει άμεσα και αμέσως, ενώ σε άλλες περιπτώσεις περιμένει.
Δεν δίνει αμέσως την λύση και περιμένει την υπομονή των ανθρώπων, την προσευχή, τον αγώνα. Τι αρχοντιά έχει ο Θεός!
Ένας πόσους είχε σφάξει τότε με τον πόλεμο και ακόμη ζη. Θα του πη στην άλλη ζωή ο Θεός: » Σε άφησα να ζήσης περισσότερο και από τους καλούς ». Δεν θα έχη ελαφρυντικά.
– Γέροντα, μερικοί τέτοιοι άνθρωποι , ενώ είναι βαριά άρρωστοι, πώς δεν πεθαίνουν;
– Φαίνεται έχουν βαριές αμαρτίες, για αυτό δεν πεθαίνουν. Περιμένει ο Θεός μήπως μετανοήσουν.
– Και τον κόσμο που παιδεύουν;
– Αυτοί που παιδεύονται και δεν φταίνε, αποταμιεύουν. Αυτοί που φταίνε, εξοφλούν.
– Γέροντα, τι θα πη » Πονηροί άνθρωποι και γόητες προκόψουν επί το χείρον, πλανώντες και πλανώμενοι» ;
– Κοίταξε. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάποιον εγωισμό και ο Θεός τους δίνει ένα σκαμπίλι να πάνε παρακάτω. Άλλοι έχουν λίγο παραπάνω εγωισμό και ο Θεός στους δίνει ένα σκαμπίλι και πάνε ακόμη παρακάτω.
Αυτούς όμως που έχουν εωσφορική υπερηφάνεια, ο Θεός τους αφήνει. Μπορεί να φαίνεται ότι κάνουν προκοπή, αλλά τι προκοπή είναι αυτή; Μαύρη προκοπή.
Και μετά δεν πέφτουν απλώς κάτω, αλλά πέφτουν κατ” ευθείαν στο βάραθρο. Ο Θεός να φυλάη!

Εορτή της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων

Εορτή της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Τη  τιμά σήμερα, 30 Ιουνίου, η Εκκλησία μας.
Οι Απόστολοι του Χριστού θα ξεχωρίζουν μέσα στην Ιστορία της Εκκλησίας, σαν οι υπέρλαμπροι αστέρες πρώτου μεγέθους της πνευματικής ζωής.
Διαβάστε περισσότερα
https://www.facebook.com/MonachosPaisiosAgioreites

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ


Όταν κάποτε ο Άγιος Πα'ί'σιος είδε τον Χριστό ( και μάλιστα περιέγραψε και αγιογραφησαν τον Χριστό όπως ακριβώς τον είδε)

 είπε:Απομεινα! Τι γλυκύτητα ένιωθα! Τι αγαλλίαση! Δεν μπορώ να εκφράσω με δικά μου λόγια την ομορφιά αυτή. Θα άξιζε να αγωνίζεται κανείς χίλια χρόνια για να δεί αυτή την ομορφιά για μία στιγμή μόνο. Τι μεγάλα και ανειπωτα είναι δυνατόν να χαρισθουν στον άνθρωπο, και με τι τιποτενια ασχολούμαστε!.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

https://www.facebook.com/MonachosPaisiosAgioreites

Εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Τη μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τιμά σήμερα, 29 Ιουνίου, η Εκκλησία μας.
Ο Πέτρος καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ήταν γιος του Ιωνά, αδελφός του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου. Ο Πέτρος και ο Ανδρέας ήταν ψαράδες στη λίμνη Γεννησαρέτ.
Διαβάστε περισσότερα

Η αμαρτία έγινε μόδα


alt
Μου έλεγε κάποιος: "Λένε για την Αθήνα, "ζούγκλα-ζούγκλα" και κανείς δεν φεύγει από 'κει!

Όλοι "ζούγκλα" την λένε και όλοι στην ζούγκλα μαζεύονται".

Πώς έχουν γίνει οι άνθρωποι! Σαν τα ζώα!

Τα ζώα ξέρετε τι κάνουν; Στην αρχή μπαίνουν στον σταύλο, κοπρίζουν, ουρούν...

Μετά αρχίζει να χωνεύη η κοπριά. Μόλις αρχίζη να χωνεύη, αισθάνονται μια ζεστασιά. Δεν τα κάνει καρδιά να φύγουν από τον σταύλο, αναπαύονται.

Έτσι και οι άνθρωποι, θέλω να πω, νιώθουν την ζεστασιά της αμαρτίας, και δεν τους κάνει καρδιά να φύγουν.

Καταλαβαίνουν ότι βρωμάει, αλλά από την ζεστασιά εκείνη δεν τους κάνει καρδιά να φύγουν.

Να, αν μπη τώρα ένας μέσα στον σταύλο, δεν μπορεί να αντέξη από την μυρωδιά.

Ο άλλος που είναι συνέχεια στον σταύλο δεν ενοχλείται, έχει συνηθίσει πλέον.



- Γέροντα, μερικοί λένε: "Μήπως μόνο σήμερα αμαρτάνει ο κόσμος; Και στην Ρώμη παλιά τι γινόταν!..."

- Μα στην Ρώμη ήταν ειδωλολάτρες στο κάτω-κάτω.

- Και αυτά που λέει ο Απόστολος Παύλος (1) ήταν για τους ειδωλολάτρες που είχαν βαπτισθή, αλλά είχαν κακές συνήθειες.

- Να μην παίρνουμε για παράδειγμα τον ξεπεσμό από κάθε εποχή.

Σήμερα την αμαρτία την έκαναν μόδα.

Βλέπεις, ορθόδοξο έθνος εμείς και πώς είμαστε! Πόσο μάλλον οι άλλοι!

Και το κακό είναι που οι σημερινοί άνθρωποι, επειδή η αμαρτία έχει γίνει μόδα, αν δουν έναν να μην ακολουθή το ρεύμα της εποχής, να μην αμαρτάνη, να είναι λίγο ευλαβείς, τον λένε καθυστερημένο, οπισθοδρομικό.

Αυτοί οι άνθρωποι το να μην αμαρτάνουν το θεωρούν προσβολή και την αμαρτία την θεωρούν πρόοδο.

Αυτό είναι το χειρότερο από όλα.

Αν οι σημερινοί άνθρωποι που ζουν στην αμαρτία τουλάχιστον το αναγνώριζαν, θα τους ελεούσε ο Θεός, αλλά δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα και εγκωμιάζουν την αμαρτία.

Αυτό είναι και η μεγαλύτερη βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, την αμαρτία να την θεωρούν πρόοδο και το ηθικό να το λένε κατεστημένο.

Γι' αυτό έχουν μεγάλο μισθό, μεγάλη αξία, αυτοί που αγωνίζονται στον κόσμο και διατηρούν καθαρή ζωή.

Παλιά, αν ένας ήταν διεστραμμένος ή μεθυσος, ντρεπόταν να βγη στην αγορά, γιατί θα τον περιφρονούσαν.

Ή μια, αν ήταν λιγάκι παραστρατημένη, δεν τολμούσε να βγη έξω.

Και ήταν κατά κάποιο τρόπο αυτό ένα φρένο.

Σήμερα, αν είναι ένας σωστός, μια κοπέλα λ.χ. αν ζη με ευλάβεια, λένε: "Βρε, πού ζη αυτή!"

Αλλά και γενικά, αν οι κοσμικοί έκαναν μια αμαρτία, οι καημένοι, αισθάνονταν την αμαρτωλότητά τους, έσκυβαν και λίγο το κεφαλάκι τους και δεν ειρωνεύονταν έναν που ζούσε πνευματικά, αντίθετα τον καμάρωναν.

Τώρα ούτε ενοχή αισθάνονται ούτε σεβασμός υπάρχει.

Τα ισοπέδωσαν όλα. Αν ένας δεν ζη κοσμικά, τον κοροϊδεύουν.



ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ Α'

Που πάνε οι ψυχές των ανθρώπων όταν πεθαίνουν;

Με αυτά τα μάτια μας θα δούμε τον Ιησού Χριστό δοξασμένο
https://www.facebook.com/MonachosPaisiosAgioreites

Γέροντας Παΐσιος: Αυτός είναι ο ηγέτης που θα λυτρώσει την Ελλάδα…

μνημόσυνα

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας και κυρίως το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για την πολιτική, τους πολιτικούς και τις πολιτικές τους προς τους πολίτες, γίνονται πιο επίκαιρα από ποτέ τα λόγια που είχε πει ο Γέροντας Παΐσιος.

ΠΑΡΑΣΥΝΟΔΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ.




- 1.  Σύμπτωση ή κακό σημάδι;
     Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου μιλάει στη Σύνοδο της Κρήτης υπερασπιζόμενος τον Οικουμενισμό, βγάζοντας φωτιά κατά των παραδοσιακών Ορθοδόξων... και δυστυχώς τότε και η Κύπρος καίγεται... 

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ


Η υπερηφάνεια μουρνταρεύει τις αρετές

 
Εκείνοι που εργάζονται με τον Χριστό αλλά με υπερηφάνεια μουρνταρεύουν (βρωμίζουν) τις αρετές τους, όπως μουρνταρεύονται τα τηγανητά αυγά, όταν πέσει λίγη κουτσουλιά, που είναι για πέταμα μαζί με το τηγάνι.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

https://www.facebook.com




Ο Όσιος Πορφύριος συμβουλεύει τους γονείς για τα παιδιά

  • Από  gerontas.gr
Ο Όσιος Πορφύριος συμβουλεύει τους γονείς για τα παιδιά

Το έτος 1997 η σύζυγός μου έμεινε έγκυος.
Η χαρά μας ήταν μεγάλη! Και η πρώτη μας φροντίδα ήταν να ενημερώσουμε τον π. Πορφύριο, ο οποίος συμμεριζόταν τις χαρές μας και τις λύπες μας, από την πρώτη ημέρα της γνωριμίας μας, και μας στήριζε με τις προσευχές του, αλλά και με τις συμβουλές του, οι οποίες ήσαν γεμάτες από σοφία και θεία έμπνευση!
Για το λόγο αυτό, τον επισκεφθήκαμε και του ανακοινώσαμε το ευχάριστο γεγονός. Ευχαριστήθηκε πολύ! Η χαρά του ήταν έντονα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.

Ὁ Ὅσιος Παΐσιος, ὁ μεγάλος μου εὐεργέτης



Διήγηση 
Τσιαβέ Βασιλείου,
Ἐλασσόνα
«Ἤμουν παντρεμένος 12 χρόνια. Εἶχα πρόβατα, ἤμουν καλός ἄνθρωπος ὅσο μποροῦσα τῆς... Ἐκκλησίας, ἀλλά παιδί δέν εἶχα. Στά 12 χρόνια τοῦ γάμου μου ἄκουσα, τό 1990, γιά τόν γέροντα Παΐσιο ὅτι εἶναι πολύ καλός ἄνθρωπος καί βοηθάει πολύ κόσμο. Ξεκίνησα, λοιπόν, νά τόν βρῶ. Δέν ἤξερα ἀπό Ἅγιον Ὄρος, ρωτοῦσα ἀπό ᾿δῶ, ἀπό ᾿κεῖ, μετά ἀπό κόπο τόν βρῆκα. Μέ ἄνοιξε καί μέ ἔβαλε νά προσκυνήσω στόν ναό. Ἀφοῦ προσκύνησα, τοῦ λέω:

- Πάτερ Παΐσιε, ἔχω ἕνα πρόβλημα καί ἦρθα νά μοῦ τό λύσης.

- Τό ξέρω τό πρόβλημά σου. Δέν ἔχεις παιδί.

- Ἔ…, πῶς τό ξέρεις;

- Τό ξέρω, ὅπως ξέρω καί πολλά γιά σένα πού ἐσύ δέν τά ξέρεις.

- Ναί, π. Παΐσιε, 12 χρόνια δέν ἔχω παιδί. Καί εἶμαι καλός ἄνθρωπος.

- Τό ξέρω ὅτι εἶσαι καί καλός ἄνθρωπος, τό βλέπω. Καί γνωρίζω ὅτι θά ἀποκτήσης παιδί μέσα σέ 9 μῆνες.

- Πῶς, π. Παΐσιε;

- Ἔχεις χρόνο νά πᾶς πρός τήν Ἁγία Ἄννα;

- Ὄχι δέν ἔχω, πρέπει νά βγῶ.

- Ἔ, τότε θά πᾶς στό μοναστήρι τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου στήν Σουρωτή. Ἐκεῖ ἔχουν τά Λείψανα τοῦ ἁγίου Ἀρσενίου πού εἶναι νουνός μου. Θά πᾶς ἐκεῖ καί θά πῆς τίς ἀδελφές, ὅτι μέ στέλνει ὁ π. Παΐσιος ἀπό τό Ἅγιον Ὄρος, νά μοῦ δώσετε μία ζώνη κυήσεως. Θά σοῦ τήν δώσουν καί ὅτι σοῦ ποῦν θά κάνης. »